Een vakantie naar Malta

Malta is de ideale vakantiebestemming voor een heerlijke zonvakantie om even helemaal tot rust te komen. Er zijn talloze stranden met schoon zand en helderblauw water te vinden. Daarnaast staat het eiland bekend om de prachtige snorkel -en duikgebieden. Ook cultuurliefhebbers zijn hier op de juiste plek. Op Malta ontdek je namelijk zo’n 360 verschillende kerken! Zo kan je tijdens je vakantie op Malta genoeg bezienswaardigheden bewonderen. Malta is een veelzijdige vakantiebestemming waar er genoeg te beleven valt. Of je nou met vrienden gezellig op vakantie gaat en wil stappen of voor een leuke vakantie met het gezin gaat, op Malta kan het allemaal. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden alvast voor je op een rij gezet!

Strand malta

1. Ga naar het strand

In de badplaats Mellieha vind je het welbekende Golden Bay Beach. Omdat dit één van de bekendste stranden is, is deze in de zomermaanden erg druk bezocht. Net iets zuidelijker gelegen dan Golden Bay kom je terecht bij Tuffieha Bay. Om deze maanvormige baai te bereiken moet je wel een paar trappen af, maar dan heb je ook wat! Natuurlijk is er ook nog het Gnejna strand dat op ongeveer 2 kilometer van het dorpje Mgarr ligt. De leukste manier om de stranden van Malta te ontdekken is met de auto. Onze tip is dan ook om een auto te huren wanneer je op ontdekking gaat op Malta.

Hotel Gran Excelsior op Malta

Grand Excelsior

Bij Grand Excelsior geniet je in stijl van je vakantie op Malta!

Lees meer
mdina malta

2. Bezoek de stille stad

De voormalige hoofdstad Mdina wordt ook wel ‘de stille stad’ genoemd. Het bijzondere aan deze stad is dat het gebouw is op een rotsplateau op een hoogte van 210 meter. Volgens archeologische vondsten is de stad al meer dan 4000 jaar bewoond! De naam ‘de stille stad’ komt van het feit dat er geen gemotoriseerde voertuigen de stad in mogen. Veel mensen bezoeken deze stad op de indrukwekkende St. Pauls kathedraal te zien. In deze kathedraal schijnt het katholieke geloof te zijn gesticht. Daarnaast zijn er veel muurschilderingen en goudwerken te zien.

Seabank op Malta

Seabank

In het moderne Seabank kom je volledig tot rust tijdens je vakantie naar Malta.

Lees meer
valetta

3. De hoofdstad verkennen

In de hoofdstad Valletta kan je op zondag de grootste markt van het eiland bezoeken. Il-Monti, wat de Malteese vertaling is van ‘de kraampjes’, is de populairste markt van het eiland. Je kan hier namelijk alles vinden! Van leuke souvenirs tot aan kleding, lekkere streetfood en heerlijk vers fruit! Valletta was de culturele hoofdstad van Europa in 2018. Er valt hier dan ook meer dan genoeg te beleven. Wandel door de gezellige kleine straatjes en ontdek alle leuke bars en restaurants die verstopt zitten in deze stad. Er valt in ieder geval genoeg cultuur te beleven tijdens jouw zonvakantie naar Malta.

The Duke op Malta

The Duke

Voor een geweldige vakantie op Malta zit je helemaal goed bij The Duke!

Lees meer
Het prachtige uitzicht bij Blue Grotto op Malta romantische bestemmingen in europa

4. Bewonder Blue Grotto

Nog een van de geweldige bezienswaardigheden op Malta is de Blue Grotto. Bij een bezoek aan Malta mag een bezoek aan deze grotten zeker niet ontbreken. Het prachtige panorama punt levert je in ieder geval mooie kiekjes op. Voor €8,- stap je vervolgens de boot op en maak je een tochtje van ongeveer 30 minuten langs de kliffen en grotten. Geniet van de prachtige heldere blauwe kleuren van het water en bewonder de prachtige kustlijn!

Le Meridien Phoenicia

Maak je vakantie op Malta een succes en boek bij Le Meridien Phoenicia!

Lees meer
Palazzo Parisio

5. Ontdek de Palazzo Parisio

Dit kleine paleis met een prachtige tuin kom je niet altijd tegen op een lijst met bezienswaardigheden Malta. Toch is het zeker weten een bezoek waard! Het is heel apart dat je vanaf de buitenkant geen idee hebt dat je voor een paleis staat. Maar van binnen kijk je je ogen uit. Met name de balzaal is werkelijk prachtig. Volwassenen betalen een entreeprijs van 15 euro en studenten betalen 9 euro. Ietwat aan de hoge kant, maar dan heb je ook wat!

Hugo's Boutique Hotel op Malta

Hugo's Boutique Hotel

Geniet van je welverdiende vakantie op Malta bij Hugo's Boutique Hotel!

Lees meer
blue-lagoon-malta

6. De Blue Lagoon Comino

Voor veel vakantiegangers die je voor gingen was de Blue Lagoon het hoogtepunt van de vakantie naar Malta. Een typisch gevalletje van last but not least! Vanaf Marfa of vanaf Cirkewwa stap je voor €10,- op de boot richting de Blue Lagoon, op Comino. Hier is het water blauwer dan je ooit hebt gezien! Tijdens het zwemmen zie je de bodem tot meters diep. Er is niet echt een strand aanwezig maar je geniet net zo erg op de platte rotsen. Kortom: genoeg bezienswaardigheden op Malta die je vakantie tot een succes maken!

bezienswaardigheden Malta

Kindvriendelijke vakantie Malta

Speciaal voor gezinnen hebben we hotels en resorts uitgezocht waar zowel ouder als kind een top vakantie tegemoet gaat. Van gigantische waterparken, voetbalvelden tot miniclubs, voor kinderen is er genoeg te doen op deze bestemmingen. Malta heeft een fantastisch aanbod voor kindvriendelijke hotels waar je een topvakantie beleefd met je gezin.

Lees meer

Ben je na het lezen van dit blogartikel helemaal enthousiast geworden over Malta? Boek dan jouw vakantie naar Malta met onze Laagste Prijsgarantie! Lees hier de voorwaarden.