Bienvenido a Gran Canaria! Dankzij het lekkere weer zal jij je zeker thuis voelen! Ga jij binnenkort op vakantie naar Gran Canaria? Of ben je van plan om te gaan boeken? Dan wil je vast weten wat er te doen is. Naast mooie stranden zijn er namelijk allerlei bezienswaardigheden op Gran Canaria! Zo is het gevarieerde natuurlandschap interessant voor natuurliefhebbers. Ook cultuurliefhebbers hoeven zich niet te vervelen. Er zijn namelijk allerlei culturele bezienswaardigheden! Of je nou met het hele gezin op kindvriendelijke vakantie gaat of juist samen tot rust wil komen, de keuze is reuze. Lees snel wat onze favoriete bezienswaardigheden op Gran Canaria zijn.

1. Het Roque Nublo gebergte

Dit mooie gebergte mag niet ontbreken op een lijstje met bezienswaardigheden op Gran Canaria. Het Roque Nublo gebergte in het Tejeda-gebied is namelijk één van de populairste bezienswaardigheden op het eiland. Het hoogste punt is meer dan 80 meter hoog en staat op de UNESCO lijst met natuurmonumenten. Hou jij van wandelen? Klim en klauter dan zeker naar het hoogste punt. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het hele gebergte. Daarnaast is het dé manier om de vulkanische natuur van Gran Canaria te verkennen.

bezienswaardigheden gran canaria

Het Roque Nublo gebergte

2. Proef de lokale keuken

Toegegeven: eten is eigenlijk geen bezienswaardigheid. Toch wilden we de Canarische keuken op dit lijstje zetten. Je móét namelijk de lokale keuken geproefd hebben! Het eten op Gran Canaria lijkt grotendeels op de Spaanse keuken. Daarnaast heeft het invloeden uit de Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse keuken. Ook vind je er veel verse fruitsoorten, groenten en vis. Dankzij het lekkere weer worden de meeste producten lokaal verbouwd. Probeer tijdens je vakantie bijvoorbeeld papas arrugadas, kleine aardappels in schil met pikante saus.

bezienswaardigheden gran canaria

Papas arrugadas

3. Snuif cultuur op in Las Palmas

Vind jij het leuk om af en toe een dagje wat anders te doen? Er zijn genoeg culturele bezienswaardigheden op Gran Canaria! In de hoofdstad Las Palmas zijn allerlei musea, die leuk zijn voor jong én oud. Wat dacht je van Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología? Dit betekent het Museum van de Wetenschap en Technologie. Een andere optie is Casa de Colón, een huis dat werd bewoond door Columbus. Het huis verkeerd grotendeels in originele staat. Een echte must-see tijdens jouw vakantie!

Lopesan Costa Meloneras

Op vakantie naar Gran Canaria?

Lopesan Costa Meloneras is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie op Gran Canaria. Dit viersterrenhotel ligt in Maspalomas. Vanaf het hotel loop je zó naar het strand, maar ook het centrum is op loopafstand. En heb jij dat mooie zwembad al gespot?

Bekijk hotel

4. Aquarium Poema del Mar

Een andere aanrader voor het hele gezin is het Aquarium Poema del Mar. Het aquarium is gebouwd met het doel om het beste aquarium van Europa te worden. Of dat is gelukt? Oordeel zelf maar! Er leven momenteel 350 verschillende vissen, reptielen en amphibieën, uit 35 verschillende ecosystemen. Je vindt er allerlei bijzondere zeedieren, zoals de Afrikaanse maanvis, de Siam krokodil, kwallen en hamer haaien. Er wordt extra nadruk gelegd op de zeedieren die in de omgeving van Gran Canaria leven. Een leuk uitstapje tijdens een kindvriendelijke vakantie naar Gran Canaria!

bezienswaardigheden gran canaria

Kwallen bij aquarium Poema del Mar

5. Bezoek Agaete

Wie een dagje cultuur wil proeven mag het dorpje Agaete niet overslaan! Dit plaatsje in het noordwesten behoort niet voor niets tot de bekende bezienswaardigheden op Gran Canaria. Het is namelijk een pittoresk plaatsje waar je goed tot rust kan komen, weg van de massatoeristen. Er is een klein kiezelstrand, waar je lekker ontspant onder de Spaanse zon. Zie jij jezelf al liggen met een boek op een ligstoel? Je kan de dag afsluiten met een etentje in de haven Puerto de las Nieves. Hier kan je allerlei lokale visgerechten proeven. Daarnaast raden we je aan de natuurlijke baden aan de kust bij Agaete te bezoeken tijdens je vakantie op Gran Canaria!

Agaete Gran Canaria

Natuurlijke baden bij de kust van Agaete

6. Palmitos Parque

Palmitos Parque is een tropisch natuurpark in het binnenland van Gran Canaria. Het mag zeker niet ontbreken op een lijst met bezienswaardigheden op Gran Canaria! Je vindt er namelijk diverse diersoorten. Er leven wel 1500 verschillende vogelsoorten en unieke bloemen en planten. Er is ook een aquarium met allerlei vissen. Daarnaast zijn er zelfs diverse reptielen en zoogdieren! Je vindt hier onder anderen komodovaranen, gibbon aapjes, meerkatten en wallabies. Een bezoekje aan Palmitos Parque is leuk voor jong én oud!

Op vakantie naar Gran Canaria?

Je wil natuurlijk niet teveel betalen voor je vakantie naar Gran Canaria. Driesterrenhotel Bull Eugenia Victoria & Spa biedt goede kwaliteit voor een voordelig prijsje! Dankzij de comfortabele kamers, mooie zwembaden en faciliteiten voor alle leeftijden is het één van de populairste keuzes op het eiland.

Bekijk hotel

7. Ga naar Puerto de Mogán

Puerto de Mogán is een pittoresk dorpje aan de zuidkust van Gran Canaria. Probeer tijdens je vakantie zeker deze plaats te bezoeken, want het is prachtig! Er is een mooi strand met gouden zand met een kleine boulevard met restaurants en winkeltjes. Doordat het strand beschut in een baai ligt, is het ideaal voor gezinnen met kinderen! De stroming is namelijk niet sterk en dankzij de ligging is het bijna altijd zonnig in Puerto de Mogán. Probeer zeker een bezoekje te brengen aan dit mooie dorp tijdens je vakantie op Gran Canaria!

Puerto de Mogán - bezienswaardigheden gran canaria

Puerto de Mogán

8. Bezoek Aqualand Maspalomas

Zoek jij een dagje verkoeling voor het hele gezin? Breng dan een bezoekje aan Aqualand in Maspalomas! Het is één van de grootste waterparken op de Canarische eilanden. Er zijn meer dan 30 verschillende attracties, waardoor je je makkelijk een dagje vermaakt. Terwijl jij lekker ligt te bruinen op het zonneterras, gaan de kinderen van de verschillende glijbanen af. Zelfs aan de kleinste bezoekers is gedacht, want er is een speciaal mini park. Naast allerlei waterattracties heeft Aqualand Maspalomas ijssalons, snackbars en eetcafés. Kortom, je vindt er alles voor een dag plezier! Leuk voor jonge vakantiegangers, maar stiekem ook gewoon voor de volwassenen.

aquapark

Waterplezier in het zwembad

bezienswaardigheden Gran Canaria

Op vakantie naar Gran Canaria?

Ben jij na het lezen van deze blogpost helemaal klaar om je vakantie naar Gran Canaria te boeken? Als het goed is heb je genoeg inspiratie voor allerlei bezienswaardigheden! Kijk snel naar ons aanbod in Gran Canaria. Er zit sowieso een leuke vakantie voor jou tussen!

Bekijk al onze vakanties naar Gran Canaria