Torremolinos is een van de bekendste vakantiebestemmingen van de Costa del Sol, en wij begrijpen helemaal waarom! Er is enorm veel te zien en te beleven. Daarnaast heeft het een strand van maar liefst 6 kilometer, waar je heerlijk tot rust komt in de zon. De bekendheid van Torremolinos heeft ook te maken met de populariteit onder beroemdheden, omdat in de jaren 50 en 60 veel bekende mensen hier vakantie kwamen vieren. Zo hebben bijvoorbeeld John Lennon, Salvador Dalí, Brigitte Bardot, James Brown, Geraldine Chaplin, Sofía Loren en Frank Sinatra hier vakantie gevierd. Verder zijn in Torremolinos enorm veel leuke plekken en bezienswaardigheden te ontdekken. Door het hele centrum en langs de bekendste bezienswaardigheden rijdt tevens elke dag een toeristentreintje. Dit is met name leuk wanneer je op vakantie bent met kinderen! Wij hebben de leukste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

torremolinos

De markt van Torremolinos

Een bezoek aan de wekelijkse markt El Calvario mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Torremolinos. In het hoogseizoen komen er dan ook veel toeristen op af. De markt is iedere donderdag van 10.00 tot 14.00 uur op het Recinto Ferial, dit ligt naast het aquapark. Er wordt vooral kleding verkocht tegen leuke prijzen. Het is zeker aan te raden als je in Torremolinos of Carihuela verblijft een bezoek te brengen aan deze wekelijkse markt.

torremolinos

ClubHotel Riu Costa del Sol

All inclusive genieten aan de Costa del Sol: wat een leven! Heerlijk zwemmen in één van de zwembaden om vervolgens weer lekker te gaan zonnen. Ondertussen vermaken de kinderen zich in de splash zone met het animatieteam en bedenk je welke bezienswaardigheden jullie morgen gaan bezoeken.

Bekijk dit hotel
torremolinos

Uitgaan in Torremolinos

Torremolinos biedt diverse mogelijkheden op uitgaansgebied. Je begint je avond in één van de talloze bar met wat tapas en een drankje. Vervolgens ga je naar een van de discotheken of ga je naar de chiringuitos op het strand. De chiringuitos zijn een soort beachclubs die ook overdag geopend zijn. Een populaire club in Torremolinos is ‘Fun Beach’. Hier loopt het personeel in zwemkleding, en er is een zwembad in de club! Verder is er club ‘El Palladium’, ook deze club heeft een zwembad. Let wel op: bij el Palladium opent het zwembad pas om 3 uur ’s nachts en het gaat door tot 9 uur ’s ochtends! Ben je in de stemming voor een live act vanavond? Ga dan naar discotheek Pipers. Voor wie liever danst op technomuziek is er ‘Voltage’. Verder heeft Torremolinos verschillende gaybars, deze bevinden zich voornamelijk in de wijk ‘La Nogalera’.

Parque de la Batería

Ontspan in het Parque de la Batería

Ben je toe aan rust en ontspanning? Maak een wandeling door het Parque de la Batería. Het is groene omgeving waar je heerlijk tot rust komt. Het park bestaat uit 7 hectare aan grasvelden en is perfect voor een dagje in de zon van Andalusië. Ben je met het gezin op vakantie? Dan vermaken de kinderen zich in de speeltuin van 650 vierkante meter die in het park ligt. In het park ligt een kunstmatig aangelegd meer met helderblauw water. Hier huur je een roeibootje om vervolgens lekker over het water te dobberen. De brede en schone paden van het park zijn daarnaast perfect om te fietsen. Het park ligt ten zuiden van het stadcentrum. Te voet bereik je het park in ongeveer 25 minuten. Liever geen wandeling? Het is ook mogelijk om de trein te pakken naar Montemar Alto, dit ligt naast het park.

torremolinos-bezienswaardigheden

Klaar voor een vakantie naar Terremelinos?

In Torremolinos zul je door het mediterraan klimaat het hele jaar door toeristen vinden. Vooral in de maanden juni t/m september zijn populair om de badplaats te bezoeken. Relax op de heerlijke stranden, koop geweldige kleding in de winkelstraat en bewonder de bezienswaardigheden. Een vakantie naar Torremolinos is gegarandeerd een succes!

Bekijk ons aanbod
Molino-del-Inca-bezienswaardigheden-torremolinos

Bezoek botanische tuin Molino del Inca

De Molino del Inca is de naam van de oudste molen in Torremolinos. In deze oude graanmolen is tegenwoordig een museum. De molen wordt omringd door een gigantische botanische tuin van wel 40.000 vierkante meter. In de tuin ontdek je meer dan 1000 verschillende plantensoorten en daarbij een prachtige Japanse tuin. De tuin is geopend van dinsdag tot en met zondag. Let wel op want er zijn aangepaste openingstijden per periode:

  • November tot en met februari is het park geopend van 10.30 tot 14.00 uur, en vervolgens vanaf 16.00 tot 18.00 uur.
  • Mei tot en met september is het park geopend van 11.30 tot 14.00 uur en vervolgens van 18.00 tot 21.00 uur
  • Oktober, maart en april is het park geopend van 10.30 uur tot 14.00, en vervolgend vanaf 16.00 tot 19.00 uur
beach

Verblijf je graag direct aan het strand?

We snappen hoe fijn het is om je hotel uit te lopen, en met je voeten in het heerlijke strandzand te stappen. Daarom hebben we de hotels in Torremolinos die direct aan het strand liggen alvast voor je uitgezocht! De prachtige stranden zijn heerlijk om even helemaal tot rust te komen.

Bekijk ons aabod
strand-torremolinos

Even tot rust komen aan het strand

Tussen de bezienswaardigheden van Torremolinos door wil je natuurlijk ook tot rust komen aan het strand. We hebben een aantal stranden voor je op een rij gezet. Ga je op vakantie met kinderen? Deze stranden zijn meer dan geschikt voor het hele gezin! Bezoek het strand Costa Lago, een populair strand onder jongeren. Het strand heeft douches en de mogelijkheid om hangmatten en zonnebedden te huren en is gelegen tussen Almos beach en Playamar. Strand La Carihuela is de ideale plek om te genieten van een diner met uitzicht op ze. Rondom het strand liggen veel strandrestaurants, genaamd chiringuitos.

Castillo-de-Colomares

Cultuur snuiven

Castillo de Colomares
Wie op zoek is naar een stukje cultuur bezoekt het monument van Christopher Columbus. Het kasteel is in 1994 gesticht als ode aan columbus die een nieuwe wereld ontdekte. Het kasteel is omringd door mooie natuur en biedt een prachtig uitzicht. Om het kasteel te betreden betaal je een klein bedrag, dat bijdraagt aan het onderhoud van Castillo de Colomares.

Pimentel Toren
Één van de meest beroemde bezienswaardigheden in Torremolinos is de Pimentel Toren. De locals kennen de toren onder de naam ‘Torre Vigia’. In de veertiende eeuw werd de toren gebouwd als verdedigingsstrategie van de regio. De toren vormde een belangrijk uitkijkpunt en is te beklimmen door middel van een trap. Doordat de toren ontworpen is als uitkijkpunt heb je vanaf boven een spectaculair panoramisch uitzicht over de kustlijn.

Appartementen Bajondillo

Appartementen Bajondillo

Het kindvriendelijke Bajondillo heeft de perfecte ligging! Het is centraal gelgen aan de boulevard, hierdoor heb je een prachtig uitzicht op zee. Wissel af tussen zwembad en strand, het is ten slotte maar een paar meter lopen.

Bekijk dit hotel
aqualand

Waterpret in Torremolinos

In Torremolinos ligt het grootste waterpark van de Costa del Sol. Dit is een van de leukste activiteiten voor het hele gezin in Torremolinos! Aqualand Waterpark heeft wel 10 glijbanen voor volwassenen en 15 glijbanen voor kinderen. Jong en oud weet zich hier te vermaken. De kinderen leven zich uit in verschillende zwembaden en waterspeeltuinen tijdens een zorgeloze dag in de zon. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, er is een veilige speelruimte in het park. Ondertussen ontspan je zelf in de heerlijke tuin.

malaga

Breng een bezoek aan Malaga

Torremolinos ligt héél dicht bij Malaga. Een bezoekje aan het prachtige centrum van Malaga mag dan ook niet ontbreken tijdens je vakantie in Torremolinos. Heb je een auto gehuurd? Binnen 20 minuutjes van je via de AP-7 al in Malaga. Met de trein duurt het ook 20 minuten, je stapt op trein C-1 Cercanías en stapt vervolgens in het centrum van Malaga weer uit. Liever een vakantie in Malaga met een bezoekje aan Torremolinos? Bekijk hier ons aanbod van vakanties naar Malaga.

costa-del-sol

Vakantie aan de fantastische Costa del Sol

Niet alleen Torremolinos en Malaga zijn fantastische bestemmingen. De hele Costa del Sol bestaat uit fijne badplaatsen met levendige stadjes. Dit mooie Spaanse kustgebied heeft ontzettend veel te bieden voor jong als oud. In sommige badplaatsen kun je feesten tot de zon op komt en in andere geniet je van rust en cultuur. Zelfs een combinatie is mogelijk!

Bekijk ons aanbod