Ben je op zoek naar de leukste bezienswaardigheden in Kusadasi? Wij vertellen je precies waar je moet zijn. Hier vind je heerlijke stranden, zon, luxe all-inclusive resorts, veel excursie mogelijkheden en gezellige boulevards. De brede, lange boulevard van Kusadasi is heerlijk om langs de kust naar de stad te wandelen.  Binnen 4 uur vliegen ben je er al en begin je met het afvinken van de volgende bezienswaardigheden Kusadasi op je bucketlist.

Kusadasi
  1. Grote haven Kusadasi

Een van de bezienswaardigheden in Kusadasi is de haven. Je gaat om de haven te bezoeken naar het westen van de stad, vlakbij het centrum. Hier zie je de haven waar ook veel enorme cruiseschepen aanmeren. Vanuit hier kom je bij Güvercinada, het duiveneiland. Het eiland is genoemd naar de vele vogels die er leven. Tegenwoordig bereik je het eiland via een dam die met de kust verbonden is. Je ontdekt hier een oud Byzantijns fort, dat vroeger werd gebruikt om de stad te verdedigen tegen piraten. Daarom wordt het kasteel ook wel piratenkasteel genoemd. Ben je met het gezin op vakantie? Bezoek dan de kinderboerderij op het eiland. Plezier gegarandeerd! Boek hier je kindvriendelijke vakantie naar Kusadasi. 

  1. Wandelen over de bazaar

De tweede bezienswaardigheid van Kusadasi die je niet mag missen zijn de bazaars. Turkije staat bekend om kleurrijke markten die bazaars heten. Een bezoekje mag dan ook niet aan je vakantie naar Kusadasi ontbreken. De twee meest populaire bazaars zijn de Oriënt Bazaar en de Grant Bazaar. Hier bewonder je prachtige spullen, goud, sieraden en leuke souvenirs voor thuis. In de straten zijn verschillende winkels en slagen is hier gegarandeerd.

Adaland-Aquapark-Kusadasi
  1. Raften in Adaland Aquapark

De derde bezienswaardigheid voor Kusadasi is Adaland Aquapark. Hier ga je vooral dingen doen! Het is de enige plek in Kusadasi waar je kan raften (tegen betaling). Na het raften vlieg je het water in wanneer je afdaalt van de ‘Slide & Fly’. Het park heeft meer dan 18 verschillende glijbanen voor jong en oud. Hou je niet van een hele spannende glijbaan? Ontspan dan in de ‘lazy river’, de jacuzzi of het golfbad. De entree van het park is gratis tot en met 3 jaar. Voor kinderen van 4 tot 9 is de entree 17 euro en voor ouderen is de entree 10 euro.

Kusadasi

Bezoek het fantastische Kusadasi

Mooie stranden en goed betaalbare accommodaties maken Kusadasi tot één van de populairste bestemmingen in Turkije.

Boek hier je vakantie naar Kusadasi
Efeze
  1.  Efeze bezoeken

Deze archeologische bezienswaardigheid ligt op 30 minuten rijden van Kusadasi. Het is zeker de moeite waard om doorheen te wandelen! Het staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Efeze is het overblijfsel van een Romijns Rijk. Hier bewonder je een van de mooiste en best bewaarde steden uit de de oudheid. Bekijk hier het theater, waar nog steeds voorstellingen gegeven worden! Vergeet ook niet om de tempel van Hadrianus en de Celsus bibliotheek te bezoeken.

Sirince
  1. Bezoek Sirince

Vlakbij Efeze ligt Sirince. Hier ontdek je het Oude Griekenland. Ja echt, Griekenland. Het dorpje Sirince is een oud Grieks dorp vol met bijzondere bezienswaardigheden. Voor de onafhankelijkheidsoorlog woonde er in het dorp Grieken. Na de oorlog is het overgedragen aan de Turken. De Griekse huizen zijn wel bewaard gebleven. Leuk feitje: vroeger werd het dorp door de inwoners ‘Cirkince’ genoemd. Dit betekent lelijk. Dit deden ze niet omdat ze het dorp lelijk vonden, maar juist om iedereen te misleiden. Op deze manier wilde ze het dorp beschermen en de schoonheid bewaren. Toen de mensen erachter kwamen hoe prachtig het dorp daadwerkelijk is werd de naam veranderd naar Sirince (mooi). Vanuit het dorp heb je een adembenemend uitzicht op de wijngaarden. Probeer ook zeker een heerlijke wijn van de regio.

Vathy
  1. Van het Oude Griekenland naar Griekenland

Vanuit Kusadasi ga je namelijk, als het weer het toelaat, met de ferry naar het Griekse eiland Samos. Samos is een prachtig groen eiland. Hier geniet je van diverse pittoreske vissersdorpjes, witte stranden, knusse straatjes en natuurlijk heerlijke gyros. Je stapt van de ferry in de hoofdstad Vathy. Het is best gek om ineens kerken te zien in plaats van moskeeën. Vergeet niet dat je hier weer met de euro betaald. Omdat je maar een dag te tijd hebt raden wij aan om een auto of scooter te huren zodat je op je eigen tempo dit mooie eiland kan ontdekken.

Pine Bay Holiday Resort

Op zoek naar een hotel in Kusadasi?

Het Pine Bay Holiday Resort heeft zijn eigen baai, strand en prachtige natuur waar je heerlijk tot rust kan komen. Het aquapark met veel verschillende glijbanen is een paradijs voor kinderen maar ook volwassenen.

Boek Pine Bay Holiday Resort