Side is een unieke stad met veel rijke geschiedenis. Hier vindt je alles uit de oude tijden van de Romeinen.  Zo zijn er talrijke verschillende bezienswaardigheden in Side. Lees over de 8 bezienswaardigheden.

De Romeinse amfitheater als bezienswaardigheid in Side

1. Ontdek de cultuur van Side bij de Romeinse amfitheater

Je komt aan in het stadje ´Side´. Dan zie je gelijk het prachtige Romeinse amfitheater. Net als vroeger in de glorieuze tijd blijft het een blikvanger. Wist je dat het grootste theater in Azië is? Het wordt niet voor niks een schat van de Romeinen genoemd. Er zijn 17.000 plaatsen om op te zitten. Dat is bijna zo groot als de huidige concertzalen. Er zijn nog meer bezienswaardigheden in Side.

Bezoek de zandstranden.

2. Ontspan op de magische zandstranden van Side

Voor de meeste mensen klinkt zon, zee en strand als muziek in de oren. In Side komt dit ook tot werkelijkheid. Vanaf april is het gemiddeld 23 graden in Side. In mei blijft het ook nog rond 23 graden. Vanaf juni stijgt de tempernatuur naar ongeveer 31 graden. De temperatuur stijgt verder in juli naar ongeveer 33 graden. In augustus blijft het ongeveer hetzelfde. Vervolgens zakt het in september weer naar rond de 31 graden en in oktober naar 28 graden. De temperaturen in Side blijven lekker lang warm. De zandstranden zelf zijn ook mooie bezienswaardigheden in Side.

aquaduct in Side

3. Keer terug naar de Romeinse tijd met de Romeinse aquaducten

Na het amfitheater staan de Romeinse aquaducten ook bekend als unieke bezienswaardigheden in Side. In de stad kom je van alles tegen. Van tempels tot badhuizen tot aquaducten. De aquaducten waren gemaakt om water buiten de stad naar binnen te brengen. Dit gebeurde via tunnels en bruggen. Zo hadden de inwoners voldoende water. Vroeger was de aquaduct 32 km langer. Een deel van het aquaduct bestaat gelukkig nog.

Tempel van Apollo

4. Bezoek de tempels van Athene en Apollo

Wist je dat beide tempels rond de tweede eeuw waren gebouwd? Dat is al jaren geleden. De tempels werden gebouw voor de Griekse goden Athene en Apolo. Athene staat bekend als de godin van de schone kunsten, de wetenschap en de wijsheid. Apollo staat bekend als de god van de zon en de muziek. Beide belangrijke elementen van vroeger. Tegenwoordig worden de tempels niet meer gebruikt om de goden te vereren. Wel nemen mensen er mooie selfies.  Ga jij ook een selfie nemen bij deze prachtige bezienswaardigheden in Side?

5. Bezoek het Side-museum

In het Side Museum vind je van alles en nog wat. Zo bewonder je verschillende sculpturen, zie je prachtige hiërogliefen, zie je de gevaarlijke wapens en je ziet verschillende architectonische vondsten van de Romeinse tijd. Wist je dat het grootste deel van deze vondsten uit side zelf kwam?

Manavgat waterval in Side

6. Manavgat waterval

De Manavgat waterval is een hele speciale bezienswaardigheid in Side. Ongeveer 8 km verder vind je de stad Manavgat. Je hebt verschillende lokalen marktjes om te bezoeken. Natuurlijk ga je er niet alleen heen voor de marktjes. Je gaat de bijzondere Manavgat waterval bewonderen. Als je aankomt, worden er verschillende boottochten of excursies aangeboden. Deze boten brengen je naar dit magische stukje natuur te gaan. Als bonus kan je schildpadden zien onderweg. De meeste excursies komen met een barbecue of lunch aan boort. Dus je eet lekker terwijl je geniet van de mooie natuur. Ook zijn er toeren waarbij je dolfijnen ziet op het dolfijneneiland. Wist je dat dolfijnen hele slimme beesten zijn? Als je gekt ben op dolfijnen is het zeker de moeite waard om deze prachtige dieren te bewonderen.

Green Canyon in Side

7. Green Canyon

Er zijn nog meer bezienswaardigheden in Side. Zo is een excursie naar de Green Canyon zeker de moeite waard. Het is een prachtig stuwmeer die je nergens anders vindt. Bewonder de blauwe wateren en de groene natuur om je heen.

8. Reis van de ene antieke stad naar de andere.

Side staat bekend als een stad met veel geschiedenis. Zo heb je se steden Aspendos en Pergos die zeker een bezoek waard zijn. Je loopt door de steden alsof je in het oude nu bent. Ervaar de energie die de steden uitstralen.

Side waterval

Bekijk al onze vakanties naar Side

Benieuwd naar nog meer bezienswaardigheden in Side? Bekijk ons gehele aanbod aan vakanties naar Side.

Bekijk al onze vakanties naar Side