Marmaris staat bekend als de stad van de tapijten. Ben jij gek op museums? Dan is Marmaris the place to be! Er zijn twee populaire museums: het Halici Ahmet Urkay Museum en het Marmaris museum. Ook zijn er prachtige watervallen en leuke schildpadden. Je geniet lekker van de zon, de zee en het strand. Door de leuke winkeltjes is er genoeg te doen. Welke bezienswaardigheden in Marmaris wil jij zien? 🌞

 

azuurblauwe baaien

1. Ontdek de azuurblauwe baaien

Voor de zwemliefhebbers is snorkelen een bijzondere ervaring. In de omgeving rondom Marmaris zie je prachtige baaien en leuke dorpjes. Er zijn boottochten die je naar de azuurblauwe baaien brengen. Het water is daar helderblauw. Ontdek de verschillende dieren in de zee. Ook zijn er prachtige heuvels met kenmerkende pijnbomen. Daar vind je prachtige witgekalkte huizen. Wat heb je nog meer nog voor een leuke dag? Eindig je dag goed door terug te kijken naar je prachtige foto’s. Maar er zijn nog veel meer bezienswaardigheden in Marmaris!

schildpad Marmaris

2. Ga gezellig op schildpadden tour

Er zijn verschillende excursies richting Dalyan. Daar is een uniek schildpaddeneiland. Om op dit bijzondere eiland te komen, vaar je over kleine riviertjes. Dit is al een beleving op zich! Onderweg geniet je van de flora, de fauna en het water. Op het eiland zie je schattige schildpadden, een onvergetelijke ervaring tijdens jouw vakantie naar Marmaris!

Tapijt Marmaris

3. Bezoek de tapijt industrie in Tyrgut

Je vindt Tyrgut ongeveer 9 kilometer van Marmaris vandaan. Tyrgut is een typisch Turks dorpje, waar je het echte dorpsleven ontdekt. Dagelijks komen er veel toeristen. Het dorp verwelkomt je graag. In Tyrgut vind je verschillende prachtige tapijten. Je krijgt daar een unieke ervaring. Eenmaal aangekomen, zie je het hele proces van de productie van de tapijten. Je ziet hoe de wol uiteindelijk in een tapijt veranderd. Wie wil dat nou niet meemaken? Lees snel verder voor nog meer bezienswaardigheden in Marmaris.

bezienswaardigheden Marmaris

4.Watervallen in Turgut

De watervallen in Marmaris behoren tot de mooiste bezienswaardigheden. Hier vind je prachtige flora en fauna. Natuurlijk zijn de watervallen ook een unieke ervaring om te zien, door de snelheid waar het water mee naar beneden valt. Met wat geluk zie je een mooie regenboog door de weerkaatsing van het water. Wist je dat de Turken meloen koel houden in het water? Je hebt namelijk niet overal toegang tot een koelkast, waardoor dit een slimme oplossing is. Ook worden er vaak barbecue’s gehouden in de buurt van de rivieren.

Long Beach strand Turkije romantische bestemmingen in europa

5. Het stralende Long Beach strand

Wist je dat het strand ‘Long Beach’ wordt genoemd, omdat het strand een lengte heeft van ongeveer 10 km? Het zand heeft een prachtige goudachtige kleur. Jij hoeft je geen zorgen te maken dat je handdoek niet kwijt kan, er is namelijk genoeg plek voor iedereen. Veel hotels zitten aan dit strand, waardoor je snel het strand op kunt. Ideaal voor je zonvakantie naar Marmaris! Je vakantie is echt perfect met een lekker stuk Turks stokbrood of een Turkse simit (bagel) terwijl je op dit mooie strand ligt.

bezienswaardigheden Marmaris

6. Het Halici Ahmet Urkay Museum

Het Halici Ahmet Urkay museum ligt ongeveer 10 km buiten Marmaris. Dit gebouw is maar liefst 3000 vierkante meter groot. Dat is heel groot voor de tijd waarin het is gebouwd. Het museum is verdeeld over 2 delen. In het eerste deel vind je archeologische stukken uit verschillende tijdperken. Denk hierbij aan prachtige aardwerken, unieke glaswerken en heilige munten. Ook zijn er speciale beelden en versieringen uit die tijd. In het etnografische gedeelte vind je mooie tapijten, speciale marmeren en houten werken. Ook vind je wapens en traditionele kleden. Zo krijg je een goed beeld hoe er vroeger geleefd werd.

bezienswaardigheden Marmaris

7. Het Marmaris museum

Wist je dat dit kasteel is veranderd in een museum in 1990? Het kasteel werd gebouwd door Suleyman de Magnifieke. Het werd vroeger gebruikt als een militaire basis, totdat de Fransen het kapot maakten. Gelukkig is het kasteel helemaal opgeknapt tot een museum. Sinds 1991 kan je hier allerlei archeologische schatten uit de geschiedenis bewonderen. Zo zie je verschillende aardewerken, glaswerken en munten uit verschillende tijden. Er is ook een etnografisch deel. Daar vind je meubels, tapijten en wapens uit de tijd van de Ottomanen.

Bazaar In Marmaris

8. Shoppen op de Bazaar

Ben jij gek op handgemaakt sieraden? Dan is winkelen op de bazaar een ideale bezigheid voor jou. Er zijn prachtige kraampjes met kleurrijke kruiden. Er zijn ook andere lokale producten. Je vindt hier van alles. De bazaar is lekker groot, waardoor er veel is te doen en te zien. Zo zijn er ook veel restaurantjes en kraampjes, die allerlei lekkernijen verkopen. Proef de beste, Turkse gerechten. Je hebt döner, baklava en veel meer gerechten. Ook zijn er veel Turkse drankjes om uit te proberen.

Centrum van Marmaris

Bekijk al onze vakanties naar Mamaris

Ben jij ook benieuwd geworden naar Marmaris? Bekijk dan onze leuke vakanties naar Marmaris.

Bekijk onze aanbod naar Marmaris