Vakantie naar Alanya

Alanya is een van de drukstbezochte badplaatsen aan de Turkse Rivièra, gelegen in het gelijknamige district Alanya. Het is een veelzijdige badplaats waar je cultuur, strand en een bruisend nachtleven ontdekt! Alanya heeft talloze bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn. Om het iets makkelijker te maken hebben wij de leukste bezienswaardigheden van Alanya alvast op een rij gezet.

badplaatsen in de Turkse Rivièra: Alanya

1. De haven

De eerste bezienswaardigheid in Alanya die je bezoekt is de haven. Dit is het meest bruisende deel van de stad. Wandel over de boulevard terwijl je geniet van het uitzicht óf neem een boot en bewonder de kust vanaf het water. Het gebied rondom de haven is het voormalige centrum, waardoor je hier het authentieke Turkse gevoel beleeft. Loop ook zeker even door tot het einde van de haven. Hier ligt een schattig pleintje waar je via het water naar een klein zandstrandje kan lopen.

bezienswaardiheden-alanya

2. Het oude centrum

Vanuit de haven loop je zo het oude centrum in. Hier ervaar je het Turkse leven, de tradities en de gastvrijheid. Er liggen talloze diverse badhuizen, moskeeën, hamams, theehuizen en bars met live-muziek. Geniet ook zeker van een heerlijk gerecht bij één van de authentieke Turkse restaurants.

Kahya Resort Aqua & Spa

Kahya Resort Aqua & Spa

Als je de weg over steekt lig je zo op het kilometerslange zandstrand te genieten van de zon. Het resort heeft 5 glijbanen en 4 zwembaden. Hier weet jong en oud zich te vermaken! In de hammam kom je heerlijk tot rust zodat je de volgende dag alle bezienswaardigheden in Alanya helemaal zen ontdekt.

Bekijk het hotel
rodetoren

3. Kızıl Kule

De volgende in het lijstje bezienswaardigheden van Alanya is de Rode Toren. Deze ligt aan het einde van haven, en je ziet hem meteen wanneer je de boulevard oploopt. Het maakt niet uit waar in de haven je je bevindt, de rode toren zie je altijd. In de 13e eeuw werd de toren gebouwd om de haven te beschermen. Het is een 8-hoekige toren met een omtrek van 29 vierkante meter. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de haven. Daarnaast worden er in de toren vaker tentoonstellingen gegeven.

Kasteel-alanya

4. Het kasteel van Alanya

Een van de bezienswaardigheden in Alanya die je niet mag missen is het kasteel. Het kasteel werd gebouwd  in de 13e eeuw. Doordat het kasteel op zo’n 250 meter boven de zeespiegel ligt, geniet je hier van een adembenemend uitzicht. De stadsmuur van 6,5 kilometer loopt om het kasteel heen. Niet alleen het kasteel zelf is overigens een bezoek waard. Op de weg naar het kasteel liggen talloze knusse café’s en gezellige restaurants.

bezienswaardiheden-alanya

All inclusive Alanya

Turkije staat bekend om de goede prijs kwaliteit verhoudingen van de hotels. Alanya is hier geen uitzondering op. Je vindt er namelijk een hoop prachtige all inclusive hotels waar je gegarandeerd een ontspannen vakantie beleeft. Met een all inclusive vakantie in Alanya hoef je nergens aan te denken!

Bekijk het aanbod
cleopatra-beach

5. Cleopatra Beach

De kustlijn van Alanya is wel 100 kilometer lang. Bijna alle prachtige stranden hebben een ‘blauwe vlag’. Dit betekent dat de stranden schoon zijn en veilig. Het Cleopatra strand ligt in het westen en is het populairste strand van Alanya. De populariteit komt met name doordat het strand recht aan het centrum ligt. Volgens de legende gaf de Romeinse Marcus Antonius dit strand aan Cleopatra cadeau als een blijk van liefde.

dim-grot

6. De grotten van Dim

De volgende bezienswaardigheid in Alanya is perfect voor wie even genoeg zon en strand heeft gezien. Deze grot is ontstaan door bewegingen van het water over een periode van miljoenen jaren. Via twee paden van 50 en van 360 meter loop je langs prachtige stalactieten en stalagmieten. Loop vooral door want dan kom je uit bij een schitterend ondergronds meer. Tip: combineer je bezoek aan de Dim grot met een bezoek aan de rivier Dim. Hier leef je je uit door te zwemmen, mountainbiken of wandelen!

Alanya

Op zoek naar een goedkope vakantie naar Alanya?

Wil je graag een fijn hotel voor een nog fijner prijsje? Dat kan! Een leuke vakantie hoeft namelijk niet duur te zijn. Kies daarom eens voor een van onze budgetvriendelijke vakanties.

Bekijk het aanbod