Gran Canaria weer

Gran Canaria weer

Het weer op Gran Canaria is vaak extreem zonnig. Dat maakt het eiland erg geschikt voor een zonvakantie. Het mooie van deze bestemming is dat je gedurende het hele jaar mooi weer hebt, waardoor Gran Canaria dus ook dé perfecte winterzon bestemming is. Wist je dat het eiland gemiddeld rond de 24 graden blijft, heel het jaar door? Per maand verschilt de kracht van de zon en de temperatuur. Het is er dus in de zomer wel warmer dan in de winter.  Er zijn wel verschillen tussen het noorden en het zuiden. Over het algemeen is het noorden van het eiland iets natter en grijzer dan het zuiden. Dat bekent dat het zuiden vaker lekker weer heeft. Wil je graag weten in welke periode je het beste kunt reizen naar Gran Canaria? Lees dan snel verder!

Weer Gran Canaria

De ligging

Het weer op Gran Canaria heeft te maken met de ligging. De andere Canarische eilanden en Gran Canaria liggen vlakbij de kust van Afrika. Het eiland ligt dus erg dicht bij de evenaar, dichterbij dan het vasteland van Spanje. Vandaar dat het eiland een subtropisch klimaat heeft. Over het algemeen heeft een subtropisch klimaat milde temperaturen in de winter, zo tussen de 20 en 22 graden. Daarnaast is er in de winter een koudere lucht, waardoor het er koeler aanvoelt dan in de zomer. Maar als je het vergelijkt met onze winter, is het verschil natuurlijk nog erg groot! In de zomer is er vaak een hetere en droge lucht. Daarom is de gevoelstemperatuur in de zomer vele malen hoger, vaak wel tot aan de 30 graden.

Gran Canaria weer

Hoe is het weer op Gran Canaria in de wintermaanden?

Zoals eerder gezegd, is Gran Canaria in de wintermaanden een prima vakantiebestemming. En in het najaar, rond de herfst, is het zelfs nog perfect strandweer! De temperatuur blijft gedurende het hele jaar lekker warm en aangenaam. Het grote voordeel is dat de temperatuur niet echt afkoelt in de nacht. Dat is ideaal als je in de avond naar buiten gaat of nog lekker lang wilt natafelen. Ook is het zeewater lekker opgewarmd in de winter. Dat is ideaal voor de zwemliefhebbers. De temperatuur van het zeewater blijft gemiddeld rond de 19 graden. Dat komt omdat het water door de zomer al goed is opgewarmd!

Gran Canaria weer

Hoe is het weer op Gran Canaria in de zomermaanden?

In de zomermaanden is het weer op Gran Canaria simpelweg fantastisch! Gran Canaria is niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming. Over het hele jaar genomen, schijnt de zon zo’n 320 dagen per jaar. Het komt zelden voor dat de temperatuur onder de 20 graden zakt. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? De temperatuur van het zeewater is ook aangenaam. Deze wordt door de hoge temperatuur van de zon flink opgewarmd. Dat maakt zwemmen een stuk plezieriger.

Gran Canaria weer

Het weer in de populaire badplaats Maspalomas

Het weer in Maspalomas in de zomer

Maspalomas is een populaire vakantieplaats op Gran Canaria. Het heeft een heerlijk subtropisch klimaat. Dat betekent zachte winters en warme zomers zonder dat het te heet wordt. Wist je dat de zon er rond de 2700 uur per jaar schijnt? Dat betekent dat er genoeg zon is voor iedereen. In juli zijn de passaatwinden redelijk aanwezig. Dat zorgt lekker voor een koel briesje, terwijl de temperatuur gemiddeld tussen de 18 tot 23 graden blijft. Het komt bijna niet voor dat de temperatuur onder de 16 graden zakt. Dat geldt ook voor de nachten. Dus je hoeft je nooit dik aan te kleden. Wist je dat Maspalomas één van de droogste plekken is op het eiland? Dat komt doordat de regen wordt tegengehouden door de bergen. In Maspalomas is het van mei tot augustus het droogst. Er zijn gemiddeld 10 à 11 zonuren per dag.

Gran Canaria weer

Het weer in Maspalomas in de winter

De herfstperiode in Maspalomas begint vanaf september. Gelukkig merk je dan niet gelijk. Het weer in Maspalomas blijft heerlijk warm. Het blijft ongeveer 24 graden gemiddeld. Dit is de ideale tijd om te genieten van een vakantie. Je wordt beloond met de warme zonnestralen op je lichaam. In deze periode schijnt de zon 10 uur per dag. Rond november begint de winter. De gemiddelde temperaturen blijven rond de 21 graden. In januari en december kan het gemiddeld 17 graden zijn. Dat is nog steeds een stuk warmer dan in Nederland. Ook neemt de kans op regen toe.

In welke maand kan je het beste op vakantie?

Het weer op Gran Canaria in het eerste kwartaal

In januari is de temperatuur tussen de 20 tot 25 graden. De kans op zonnig weer is een 6 op een schaal van 0 tot 10 en er is geen kans op orkanen. Vervolgens blijft het in februari min of meer hetzelfde. Daarna neemt de kans op zon toe in maart. Wel blijft de temperatuur tussen de 20 en 25 graden gemiddeld. Voor de mensen die van een beetje warmte houden is dit ideaal. Je hebt de mogelijkheid om allerlei activiteiten uit te voeren, zonder dat het te warm is.

Het weer op Gran Canaria in het tweede kwartaal

In april blijft de temperatuur tussen de 20-25 graden. De kans op zon is een 7,5 en de kans op regen is klein. Vervolgens stijgt de temperatuur lekker in mei. In mei is de temperatuur tussen de 25-30 graden. De temperatuur voor het strand wordt steeds beter. De kans op zon is een dikke 8. Vervolgens neemt de kans in juni toe tot een 9. De temperatuur blijft lekker tussen de 25 en 30 graden. Voor degene die meer van zonnig weer houden, is dit een betere periode dan het eerste kwartaal.

Het weer op Gran Canaria in het derde kwartaal

In juli stijgt de temperatuur nog verder. Het is tussen de 28 en 33 graden gemiddeld. De kans op zon is een 9. Er is weinig kans op regen. De temperatuur is ideaal om te zonnen. Dan kan je even lekker aan je zomerkleurtje werken! Daarna blijft het weer op Gran Canaria in augustus hetzelfde. In deze periode geniet je lekker van het warme weer. Daarna zakt de temperatuur in september naar tussen de 25 en 30 graden. Dit is nog steeds een aangename temperatuur.

Het weer op Gran Canaria in het vierde kwartaal

In oktober is het ook nog heerlijk tussen de 25-30 graden. De kans op zon is een dikke 8. Op Gran Canaria blijf je genieten van het warme weer. Ook is het in deze periode goedkoper om op vakantie te gaan. In november zakt de temperatuur een beetje. Het schommelt tussen de 20 en 25 graden. De kans op zon is een 7. In december blijft de temperatuur ongeveer gelijk. De kans op zon is een 6. Ook neemt de kans op regen toe.

Gran Canaria weer

Boek hier jouw vakantie naar Gran Canaria

Enthousiast geworden over een vakantie naar Gran Canaria? Bekijk hier ons hele aanbod naar dit prachtige Spaans eiland. Er zit voor elk budget wel iets leuks tussen.

Boek hier jouw vakantie naar Gran Canaria