Dit is de beste reistijd voor Kaapverdiƫ

KaapverdiĆ« is een verzameling van eilanden, waardoor het vaak ‘de Kaapverdische eilanden’ wordt genoemd. De eilanden staan bekend als echte paradijselijke bestemmingen. Je vindt er parelwitte stranden en heldere blauwe zeeĆ«n. Dat klinkt toch prachtig? Daarnaast kan je er verschillende watersporten beoefenen. Ben jij van plan om binnenkort naar KaapverdiĆ« te gaan, maar weet je nog niet wanneer? Lees snel verder voor de ligging, de vliegtijd en de beste reistijd voor KaapverdiĆ«!

De ligging van Kaapverdiƫ

De eilandengroep KaapverdiĆ« ligt in de Atlantische Oceaan, ten westen van het Afrikaanse vasteland. Zoals je op de kaart hieronder ziet, ligt het ten hoogte van MauritaniĆ« en Senegal. De eilanden van KaapverdiĆ« zijn in twee regio’s verdeeld. De noordelijke regio heet Barlavento. Hier vallen de bovenwindse eilanden onder, zoals Boavista, Sal en Sao Vincente. De zuidelijke regio heet Sotavento. Hier vallen de benedenwindse eilanden onder, zoals Santiago en Maio.

ligging kaapverdiƫ

Plane sunset

Vliegtijd naar Kaapverdiƫ

KaapverdiĆ« bestaat uit verschillende eilanden. Afhankelijk van naar welk eiland je gaat, duurt een directe vlucht ongeveer 6 uur. Als je een vlucht kiest met een tussenstop, kan het uiteraard langer duren. Vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken er wekelijks meerdere vluchten naar KaapverdiĆ«, maar je kan ook uitwijken naar Brussel. KaapverdiĆ« kent vier internationale vliegvelden. Op Sal Island vind je Amilcar Cabral International Airport. De luchthaven Aristides Pereira International Airport ligt op Boavista. Op het eiland Santiago vind je Nelson Mandela International Airport (ook wel Praia International Airport). CesĆ”ria Ɖvora Airport ligt op Sao Vincente.

Handig om te weten: in de winter is het in Kaapverdiƫ twee uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Kaapverdiƫ ook twee uur vroeger dan in Nederland. Door het tijdverschil is de ideale reistijd naar Kaapverdiƫ rond het middaguur. Je komt dan op Kaapverdiƫ aan rond het einde van de middag. Genoeg tijd om even rond te kijken, maar na de lange reis kan je ook vrij snel je bed in!

beste reistijd kaapverdiƫ: bergen

De beste reistijd voor Kaapverdiƫ

KaapverdiĆ« heeft een tropisch en warm klimaat. De temperatuur zakt niet onder de 23 graden en de temperatuur van het zeewater niet onder de 22 graden. Doordat het altijd lekker weer is, is de beste reistijd voor KaapverdiĆ«… altijd. Tussen de onderlinge eilanden kunnen er verschillen zijn. Er zijn namelijk een aantal factoren die het weer kunnen beĆÆnvloeden. Verblijf je op een van de vlakkere eilanden? Hier is het meestal een paar graden warmer dan op de bergachtige eilanden. Lees hieronder het weer per periode, zodat je zelf kan bepalen wat de beste reistijd voor jouw vakantie is.

Het weer van januari tot en met maart

In de periode van januari tot en met maart is de gemiddelde temperatuur 25 Ć  26 graden. De temperatuur is dus aangenaam, maar in deze periode waait er wel een flinke wind over de eilanden. Soms komt er zand mee vanuit de Sahara woestijn. Deze wind kan vervelend zijn tijdens een zonvakantie, maar is juist ideaal voor watersporters!

Resort RIU Funana Garopa

Resort RIU Funana Garopa

Resort RIU Funana Garopa is een all inclusive hotel op Sal waar je volledig in de watten wordt gelegd! Je kan ontspannen op Ć©Ć©n van de mooiste stranden van West-Afrika, of lekker aan het zwembad. Het eten is er heerlijk en er is volop entertainment. Wat wil je nog meer?

Bekijk dit hotel
strand kaapverdiƫ

Het weer van april tot en met juni

De gemiddelde temperatuur in deze maanden ligt rond de 27 graden en er zijn ongeveer 10 zonuren per dag. In deze periode is de passaatwind verdwenen. Ideaal voor wie lekker op het strand wil luieren!

Het weer van juli tot en met september

De gemiddelde temperatuur in deze periode is 29 Ơ 30 graden. Wel valt er vanaf het einde van juli iets meer neerslag. Toch is het regenseizoen van Kaapverdiƫ niet te vergelijken met de Nederlandse regen. In deze periode zijn er alsnog gemiddeld zeven zonuren per dag. Het regent gemiddeld slechts zes dagen per maand.

Het weer van oktober tot en met december

Kaapverdiƫ is een ideale winterzon bestemming! De gemiddelde temperatuur in deze maanden is 28 graden. Er zijn acht zonuren per dag. Oktober is iets natter, maar over het algemeen valt er weinig neerslag in deze periode. Perfect voor een zonvakantie!

Riu Palace Boavista

Riu Palace Boavista

Een ander prachtig hotel op Kaapverdiƫ is Riu Palace Boavista. Dit vijfsterren hotel ligt aan het mooie strand van Praia das Dunas. Aan luxe zal je niks ontbreken, dankzij de uitgebreide verzorging en gastvrijheid!

Bekijk dit hotel

Kortom, de beste reistijd voor Kaapverdiƫ hangt af van wat je verwacht van je vakantie. In de zomermaanden is het het warmst, maar het regent af en toe en er zijn veel andere toeristen. De wintermaanden zijn aangenaam, maar er staat dan een stevige wind. Perfect voor watersporters, maar minder fijn voor zonliefhebbers. Daarom raden we je aan om in de lente of herfst te gaan als je op zonvakantie wil. De temperaturen zijn heerlijk, maar je ontloopt het regenseizoen, de wind en de drukte.

beste reistijd kaapverdiƫ

Op vakantie naar Kaapverdiƫ?

Ben jij helemaal enthousiast geworden voor een vakantie naar Kaapverdiƫ? Bij Vakanties.nl bieden we voor iedereen de geschikte vakantie naar Kaapverdiƫ aan! Of je nou opzoek bent naar een luxe, kleinschalig of kindvriendelijk hotel.

Bekijk al onze vakanties naar Kaapverdiƫ