De Kaapverdische Eilanden zijn mooie eilanden waar veel te beleven valt. Van parelwitte stranden tot walvissen spotten, je zal je niet vervelen tijdens een vakantie naar Kaapverdië. Benieuwd naar wat je allemaal kan doen tijdens een vakantie op deze eilanden? Bekijk onze tips voor de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op Kaapverdië.

bezienswaardigheden Kaapverdië - stranden

Ontdek de mooiste stranden

Doordat Kaapverdië meerdere eilanden telt, zijn er meer dan genoeg mooie stranden om te bezoeken. Het eiland Boa Vista is staat bekend om de prachtige stranden. Je vindt hier namelijk parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Eén van de bekendste stranden op Boa Vista is Praia de Atlanta. Dit strand is niet alleen bekend door het prachtige witte zand, maar ook dankzij het grote scheepswrak dat hier ligt. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden op Kaapverdië.

Een ander prachtig strand om te bezoeken is Praia de Chaves. Dit is een lang, uitgerekt strand waar je geniet van de rust. Het strand is omgeven door zandduinen, wat het nóg mooier maakt. Ook rondom de hoofdstad van Boa Vista, Sal Rei, vind je prachtige zandstranden. De stranden zijn dan ook de top bezienswaardigheden van Sal Rei. Daarnaast heeft het eiland Sal ook mooie stranden die je gezien moet hebben. Vooral Santa Maria staat bekend om de schoonheid van het strand. Hier krijg je echt een tropisch gevoel dankzij het witte strand en de mooie blauwe zee.

RIU Karamboa

Het RIU Karamboa is één van de beste hotels op Boavista. Dit zeer goed beoordeelde 5-sterren hotel is de plek om te genieten van jouw welverdiende vakantie. Het hotel ligt direct aan het mooie zandstrand van Praia de Salinas.

Bekijk hotel

Probeer verschillende watersporten op Kaapverdië

Of je nou wil golfsurfen, windsurfen of kitesurfen, op Kaapverdië kan het allemaal. Vooral de eilanden Sal, Boavista en Sao Vicente zijn erg geschikt voor deze watersporten. Voor beginners is de baai van Sal op Boavista een aanrader. De echte gevorderden zullen zich vermaken op Sao Vincente. Op dit eiland zijn hele hoge windsnelheden gemeten. Ook voor andere watersporten kan je prima terecht op Kaapverdië!

schildpadden spotten - bezienswaardigheden Kaapverdië

Ga opzoek naar schildpadden

In de zee rondom de Kaapverdische eilanden zwemmen maar liefst vijf soorten schildpadden. Tijdens een vakantie naar de Kaapverdische eilanden kan je opzoek naar de schildpadden. Het beste eiland om schildpadden te spotten is op Sal. De grootste kans om volwassen schildpadden te spotten heb je in de periode van half juni tot half oktober. Tussen half augustus en half december komen de eieren uit en kan je baby schildpadjes zien. Het is geweldig om deze mooie dieren in het wild te bewonderen, dit is echt één van de leukste bezienswaardigheden op Kaapverdië.

Vier carnaval op Kaapverdië

Carnaval is het belangrijkste feest op Kaapverdië. Verschillenden steden staan dan helemaal op zijn kop. Het carnaval op Kaapverdië is vergelijkbaar met het Braziliaanse carnaval en wordt gezien als één van de beste carnavals ter wereld. Vooral in de stad Mindelo op Sao Vicente wordt het carnaval zeer uitbundig gevierd. Mocht je op één van de andere eilanden verblijven, niet getreurd. Het carnaval wordt op elk eiland gevierd. Mocht je dus rond februari en/of maart op Kaapverdië zijn, trek dan zeker een dagje uit voor dit gezellige feest.

Oasis Salinas Sea

Oasis Salinas Sea

Oasis Salinas Sea is een prachtig, modern ingericht resort vlakbij Santa Maria. Dit mooie hotel ligt aan het witte zandstrand waar je van het zonnetje kunt genieten. In de beach club kan je terecht voor een lekkere cocktail, Oasis Salinas Sea heeft alles voor een top vakantie.

Bekijk hotel

Doe een eiland tour

Wil je graag het binnenland van de Kaapverdische eilanden ontdekken? Boek dan een eiland tour. Op de verschillenden eilanden worden er tours aangeboden. Op het eiland Sal bijvoorbeeld ontdek je de prachtige stranden maar ook de ongerepte natuur van het binnenland. Zo ga je langs de krater van een vulkaan en ook bezoek je zoutmeren. Tijdens een eiland tour ontdek je een andere kant van de Kaapverdische Eilanden. De verschillende tours nemen je mee naar de mooiste bezienswaardigheden op Kaapverdië.

walvissen spotten - bezienswaardigheden Kaapverdië

Ga walvissen spotten

Eén van de leukste excursies op Kaapverdië is walvissen spotten. Tussen februari en april zwemmen er in grote getallen bultruggen rondom de Kaapverdische eilanden. Hierdoor heb je bijna zeker de kans om deze indrukwekkende dieren in het wild te spotten. Volwassen bultrug walvissen zijn meestal tussen de 12 tot 16 meter lang. Dit is groter dan een bus! Deze dieren in het wild zien is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Vergeet dus vooral je camera niet mee te nemen om deze bijzondere dieren vast te leggen!

Of je nou liever sportief bezig wil zijn, de natuur wil ontdekken of lekker op het strand wil liggen, op Kaapverdië kan het allemaal. Deze bestemming is daarbij ook het gehele jaar door een aangename temperatuur. Benieuwd naar wat de beste reistijd is voor Kaapverdië? Hier lees je meer over in dit blogartikel.

cultuur bezienswaardigheden kaapverdië

Boek jouw vakantie naar Kaapverdië

Ben je enthousiast geworden over de Kaapverdische Eilanden? Bekijk dan ons aanbod aan mooie vakanties naar deze bijzondere eilanden.

Boek hier jouw vakantie naar de Kaapverdië