Als je op vakantie gaat naar het prachtige Thailand wil je natuurlijk wel genieten van die tropische temperaturen en het warme zonnetje. Gelukkig is het in Thailand eigenlijk altijd warm. Waar je vooral rekening mee moet houden is het regenseizoen. Doordat Thailand zo groot is, heeft het land met verschillende klimaatzones te maken.  De beste reistijd is dus afhankelijk van waar je in Thailand op vakantie gaat. Om ervoor te zorgen dat jij de grootste kans hebt op lekker weer tijdens jouw vakantie naar Thailand, hebben wij de beste reistijd voor Thailand per regio uitgezocht.

Beste reistijd Thailand

Over het algemeen is de beste reistijd voor Thailand in de periode van november tot en met maart. Dit is de droge periode waarin er nauwelijks neerslag valt. Je geniet tijdens dit seizoen van een heerlijk warm zonnetje en je hebt een minimale kans op regen. Deze periode is het beste aan te houden als je door Thailand wilt reizen en verschillende gebieden wilt bezoeken. Verblijf je in één regio in Thailand? Dan kan je beter kijken naar de beste reistijd in dat gebied. Het noorden en zuiden van Thailand verschillen namelijk nogal qua klimaat.

beste reistijd noord thailand

Beste reistijd Noord-Thailand

Het noorden van Thailand kan je eigenlijk het grootste deel van het jaar bezoeken. Maar tijdens onze zomerperiode heb je de meeste kans op regen. Vandaar dat je het noorden beter kunt vermijden in juni, juli en augustus als je de regen wilt vermijden. Houd er rekening mee dat het noorden van Thailand ook flink kan afkoelen in de avond. Zo kan het tijdens het koele seizoen (november tot en met februari) kan het in de nacht behoorlijk koud zijn. Ook is de omgeving minder groen. Wil je Chiang Mai, Chiang Rai of Pai bezoeken terwijl alles prachtig groen is? Dan is juist het regenseizoen of net hierna een goede optie.

beste reistijd Thailand

Akyra Chura Samui

Met je voeten in het zand genieten van uitzicht over de zee? Verblijf in het prachtige Akyra Chura Samui. Dit mooie hotel ligt direct aan het strand op het paradijselijke Koh Samui.

Bekijk Akyra Chura Samui hier
tips thailand bangkok

Beste reistijd centraal Thailand

Centraal Thailand is het beste te bezoeken tussen november en april. De bekendste plaats in centraal Thailand is de hoofdstad Bangkok. Gedurende het regenseizoen valt het hier met bakken uit de hemel waardoor het minder aantrekkelijk is om de stad te ontdekken. Ook heeft Bangkok de afgelopen jaren veel last van overstromingen gehad. Probeer daarom je vakantie te plannen tussen november tot en met april. Mocht dit niet lukken, dan kan je de gok altijd wagen. Meestal komt er na regen namelijk flink wat zonneschijn in Bangkok.

Tot Centraal Thailand behoren ook de eilanden Koh Chang en Koh Kood. Deze zijn het beste te bezoeken tussen januari tot en met mei & september tot en met december.

Beste reistijd phuket

The Vijitt Resort Phuket

Kom tot rust in dit prachtige hotel in Phuket. Het Vijit Resort Phuket heeft een moderne inrichting en straalt veel luxe uit. Een ideale plek om te genieten van een vakantie naar Phuket.

Bekijk The Vijitt Resort Phuket hier
beste reistijd zuid thailand

Beste reistijd zuid Thailand

De beste reistijd voor zuid Thailand is in de periode van december tot en met maart. Het is in het zuiden van Thailand altijd lekker warm maar het regenseizoen is hier vrij heftig. Tijdens de maanden april tot november heb je veel kans op neerslag. Wil je graag genieten van een zonvakantie op Phuket of bijvoorbeeld Krabi? Dan heb je tussen december tot en met maart de meeste kans op veel zon en weinig neerslag. Dit is de beste reisperiode voor zuid Thailand.

 

De eilanden in de Golf van Thailand vormen hier een uitzondering op. De eilanden Koh Tao, Koh Phangan en Koh Samui zijn het beste te bezoeken tijdens januari tot en met maart. Gelukkig zijn de maanden april tot en met augustus ook een goede keuze. De kans op neerslag neemt wel toe maar is niets in vergelijking met Phuket of Krabi. Vandaar ook dat Koh Samui bijvoorbeeld een goede keuze is tijdens de zomervakantie.

Wat de beste reistijd is, hangt  af van jouw bestemming en wat je tijdens de vakantie wilt zien. Zo is het tijdens de droge periode op de meeste plekken heerlijk warm en ideaal om op het strand te liggen. Wil je graag watervallen en groene heuvels zien? Dan is de periode rondom het regenseizoen een betere optie. Het regenseizoen klinkt heftig maar je moet soms ook een beetje geluk hebben. Zo kan het tijdens het regenseizoen in de ochtend keihard regenen gevolgd door zonneschijn. Voor je een vakantie boekt naar Thailand raden we aan om goed te kijken naar de beste periode voor jouw bestemming. Zo heb je de meeste kans op heerlijk weer!

beste reistijd Thailand

Bekijk hier al onze vakanties naar Thailand

Enthousiast geworden over een vakantie naar Thailand? Bekijk de beste maand voor jouw vakantie naar Thailand en geniet van een onvergetelijke reis.

Bekijk hier al onze vakanties naar Thailand