Playa d´en Bossa is één van de meest geliefde badplaatsen op Ibiza. Het prachtige zandstrand, de hippe hotels en het gezellige uitgaansleven maken Playa d´en Bossa dan ook een hele leuke bestemming. Wist je dat deze badplaats beschikt over het langste zandstrand van het hele eiland Ibiza? Je geniet van maar liefst 2 kilometer aan zandstrand. Daarbij is Playa d´en Bossa ook nog eens gunstig gelegen vlakbij zowel de luchthaven als andere gezellige badplaatsen op het eiland!  Enthousiast geworden over een vakantie naar Playa d´en Bossa? Hieronder lees je alles wat je moet weten voor een vakantie naar deze gezellige badplaats!

playa d´en bossa

Het centrum

Deze bruisende badplaats staat vooral bekend om de uitgaansgelegenheden. Deze vind je dan ook in overvloed in het centrum. Maar daarnaast kan je in het centrum ook terecht voor verschillende restaurants. Alhoewel het aanbod zich voornamelijk beperkt tot fastfood. In het centrum tref je ook een aantal toeristenwinkeltjes waar je typische vakantieproducten kunt kopen. De badplaats beschikt ook over een kleine haven. Vanuit hier kan je dagelijks een leuke excursie maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan het nabijgelegen Formentera?

Wat kan ik doen in Playa d´en Bossa?

Deze mooie badplaats is een populaire zonbestemming. Vooral onder jongere vakantiegangers is deze badplaats erg populair. Dit heeft vooral te maken met de uitstekende uitgaansgelegenheden, daarover later meer. Dankzij het mooie zandstrand kan je hier heerlijk genieten van een welverdiende zonvakantie. Graag wat actiever bezig tijdens de vakantie? Scheur over het water op een jet ski of kajak op je eigen gemak over het prachtige, azuurblauwe water. Wil je met het gezin op vakantie naar Playa d´en Bossa? Dan mag een bezoek aan het Aguamar Water Park zeker niet ontbreken!

Ibiza staat bekend om de hippiemarkten maar naast de twee bekendste Las Dalias en Punta Arabi, zijn er nog meer leuke markten op Ibiza. Zo is er in het hoogseizoen in Playa d´en Bossa ook een gezellige markt. Net achter de beachclub Santos Ibiza vind je een gezellig marktje waar je leuke souvenirs kunt scoren!

Playa d´en Bossa

Ibiza Sun Appartments

Wil je verblijven in comfortabele appartementen? Kies voor Ibiza Sun Apartments. Dit moderne hotel beschikt over prachtige appartementen en heerlijke loungebedden. Geen wonder dat gasten hun verblijf beoordelen met een 9.4!

Bekijk Ibiza Sun Apartments hier

Uitgaan

Eén van de populairste activiteiten in Playa d´en Bossa is uitgaan! Deze gezellige badplaats beschikt dan ook over een hoop leuke clubs en bars. Van hippe beachblubs tot Engelse pubs en Duitse Biergartens, in deze bruisende badplaats kan het allemaal.  De strandclub Bora-Bora veranderd in de avond in één van de leukste clubs in deze badplaats. Bij de wereldberoemde club Ushuaïa draaien regelmatig bekende DJ´s. Houd er wel rekening mee dat de prijzen in deze club flink wat hoger liggen. Een andere bekende club is club Hï Ibiza. Deze discotheek beschikt over maar liefst 6 zalen met verschillende muziekstijlen, hoe tof is dat?

playa d´en bossa

Eten & drinken

In deze gezellige badplaats heb je een ruime keuze uit heerlijke restaurants. Bij de beach clubs geniet je van een lekkere maaltijd met uitzicht over zee, hoe heerlijk klinkt dat? Houdt er wel rekening mee dat de prijzen flink wat hoger liggen in de beach clubs. Wil je tegen een leuke prijs genieten van een maaltijd bij één van de beach clubs? Bekijk dan de lunch menu´s, vaak kan je tegen een leuke prijs genieten van de menu del día. Check bijvoorbeeld het dagmenu van de Bali Beach Club.

Verder vind je in deze badplaats een groot aanbod aan verschillende soorten keukens. Zo kan je genieten van bijvoorbeeld heerlijk Italiaans eten of toch liever naar een steakhouse? De keuze is enorm! Wil je graag genieten van een authentieke maaltijd? Ga dan opzoek naar een restaurantjes net buiten het centrum.

playa d´en bossa

Dorado Ibiza Suites

Wil je in echt Ibiza stijl verblijven? Kies dan voor Dorado Ibiza Suites. Dit hippe hotel is stijlvol ingericht en heeft een moderne uitstraling. Hier geniet je pas écht in stijl van jouw vakantie naar Ibiza.

Bekijk Dorado Ibiza Suites hier

Het weer

Ibiza heeft een aangenaam mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. Hierdoor is Playa d´en Bossa een groot deel van het jaar goed te bezoeken. In de zomer lopen de temperaturen flink op, zo geniet je meestal van een gemiddelde maximumtemperatuur rond de 28ºC tot 31ºC. Dankzij de ligging geniet je in deze badplaats in de zomermaanden van een lichte, verkoelende wind. Zo is het hier veel beter vertoeven dan in de badplaatsen in het westen van Ibiza. De beste reistijd is van mei t/m oktober.

Dat Playa d´en Bossa een hele leuke bestemming is mag duidelijk zijn. Van lekker stappen tot eindeloos zonnen op het lange zandstrand in deze badplaats zal je je zeker vermaken. Geniet van een verkoelend drankje bij één van de hippe strandtenten, scoor je souvenirs op de markt en maak een boottocht naar Formentera! Een vakantie naar Playa d´en Bossa zal je niet snel vergeten. Ontdek het zelf tijdens een vakantie naar deze prachtige badplaats op Ibiza.

playa d´en bossa

Enthousiast geworden over een vakantie naar Playa d´en Bossa?

Klaar om jouw vakantie te boeken naar deze gezellige badplaats? Bekijk ons gehele aanbod aan vakanties naar Playa d´en Bossa en ontdek deze prachtige bestemming zelf.

Boek hier jouw vakantie naar Playa d´en Bossa