Barcelona is één van de leukste Spaanse steden. Deze bruisende stad zit boordevol met leuke winkelstraatjes, heerlijke tapasrestaurantjes en culturele bezienswaardigheden. Wil jij een dagje cultuur snuiven in deze gezellige Spaanse stad? Lees dan onze blog over de leukste bezienswaardigheden in Barcelona.

Bezoek de mooiste bouwwerken in Barcelona

bezienswaardigheden Barcelona

Parc Güell

In Barcelona vind je een groot aantal werken van de kunstenaar Gaudí waaronder het mooie Parc Güell. Deze sprookjestuin heeft een prachtig uitzicht over Barcelona en is zeker de moeite waard. Je kunt een deel van het park gratis bezoeken maar voor het monumentale deel moet je betalen. Toch raden we dit aan omdat je dan de meest spectaculaire onderdelen van het park kan bezichtigen. Hier bevinden zich namelijk de bekende trencadís bank en de trap met de salamander. Het leuke aan Parc Güell is dat het buiten is, dus je kan tegelijkertijd genieten van het zonnetje.

 

Sagrada Familia

Een ander beroemd werk van Gaudí is de Sagrada Familia. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona. De kathedraal is van buiten al heel erg indrukwekkend maar de binnenkant is super mooi. Voor entree moet je betalen en het is aan te raden om van te voren een kaartje te kopen om lange wachtrijen te voorkomen. Op loopafstand vanaf de Sagrada Familia ligt een ander indrukwekkend bouwwerk genaamde Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Dit is een ziekenhuis ontworpen door Lluïs Domènech i Montaner en dit is het grootste complex binnen de Catalaanse modernistische architectuur.

H10 Barcelona

H10 Marina Barcelona

Het sfeervolle H10 Marina Barcelona is een heerlijke plek als je je stedentrip met strand wilt combineren. Ook kan je hier fijn bijkomen bij het zwembad van een dagje cultuur snuiven in Barcelona.

Bekijk H10 Marina Barcelona hier

Casa Milá & Casa Battló

Dat Gaudí veel indruk heeft achter gelaten in Barcelona mag wel duidelijk zijn. Zo zijn de Casa Milá en Casa Battló ook twee indrukwekkende werken van deze kunstenaar. Naast dat de buitenkant van deze huizen erg indrukwekkend is, kan je tegen betaling de binnenkant bezoeken. Vlakbij Casa Battló ligt een ander architectonisch hoogtepunt, Casa Amatller. Dit bijzondere huis is ontworpen door modernist Josep Puig I Cadafalch.

Casa de les Punxes

In Barcelona vind je veel modernistische bouwwerken, waardonder ook het Casa de les Punxes. Oftewel ‘huis met de puntjes’. De naam snap je meteen als je dit kasteelachtige bouwwerk ziet. Sinds 2016 is er een interactieve tentoonstelling in het gebouw en daarbij heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad vanaf het dakterras.

Bezienswaardigheden Barcelona

Casa Vicens

Minder bekend maar niet minder mooi is Casa Vicens. Dit is één van de verborgen geheimen in Barcelona. Het is namelijk het eerste huis ontworpen door Antoni Gaudí en een stuk minder druk dan de bekendere bouwwerken. Het leuke is dat je hier andere invloeden in het werk van Gaudí zult zien, zoals Oosterse elementen die je later nauwelijks tegenkomt in de andere werken. Casa Vicens is pas sinds 2017 open voor het publiek en je moet van te voren reserveren om naar binnen te kunnen. Ook is er een bezoekerslimiet zodat je op een intieme manier kan genieten van deze mooie culturele bezienswaardigheid. Dit is één van onze leukste tips voor bezienswaardigheden in Barcelona.

Hotel Barcelona House

Barcelona House

Het Barcelona House is een hip hotel gelegen in de centrale Gotische wijk. De ligging in combinatie met het strakke design en de verzorgde kamers maken Barcelona House een populair hotel.

Bekijk Barcelona House hier

De beste musea in Barcelona

Picasso Museum

Het Picasso Museum is één van de populairste musea in Barcelona. Je vindt hier dan ook een gigantische collectie van de kunstenaar Pablo Picasso. Er zijn maar liefst 3 verdiepingen, 35 zalen waar in totaal 4300 kunstwerken te bezichtigen zijn.

CaixaForum

Dat de kunst- en cultuurliefhebber zich niet zullen vervelen in Barcelona mag duidelijk zijn. In het CaixaForum Barcelona kan je verschillende soorten kunst bezichtigen afhankelijk van de exposities. Zo zijn er klassieke kunstwerken maar ook hedendaagse exposities.

MACBA

Wie gek is op hedendaagse kunst zal zich meer dan vermaken in de Museu d’Art Comtemporani de Barcelona (MACBA). Hier vind je een groot aantal moderne kunstwerken van zowel Spaanse als internationale kunstenaars.

Fundació Joan Miró

Fans van surrealisme zullen ongetwijfeld genieten van Fundació Joan Miró. De werken van de bekende Catalaanse kunstenaar zijn hier mooie geëxposeerd.

Museu del Modernisme

Wie zich verder wil verdiepen in Catalaans modernisme moet een bezoekje brengen aan het Museu del Modernisme. Dit museum heeft een maar liefst 350 werken waaronder de kunstwerken van bekende kunstenaars zoals Gaudí.

 

Na een dagje cultuur snuiven in Barcelona is het tijd om lekker uit te rusten. Bezoek één van de vele heerlijke restaurantjes en geniet van de lokale specialiteiten. Tip: bezoek één van de top 5 beste tapas bars in Barcelona. Zo sluit je jouw dagje cultuur snuiven pas écht goed af!

Bezienswaardigheden Barcelona

Boek jouw stedentrip naar Barcelona

Kan je niet wachten om al deze mooie bezienswaardigheden te bezoeken? Boek dan een stedentrip naar Barcelona en geniet van alle prachtige culturele bezienswaardigheden.

Boek jouw stedentrip naar Barcelona hier