Alcudia is een levendige badplaats gelegen op het prachtige Mallorca. Het witte zandstrand, het gezellige centrum en de uiteenlopende bezienswaardigheden maken Alcudia tot een geliefde vakantiebestemming. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt in Alcudia? Van lekkerste restaurantjes tot de leukste bezienswaardigheden, wij hebben het voor je uitgezocht.

Alcudia

Het strand

Een badplaats is natuurlijk niet compleet zonder het strand. Maar het strand van Alcudia is niet zomaar een strand. Het behoort tot één van de mooiste stranden op Mallorca. De kustlijn is maar liefst 10 kilometer lang en strekt zich uit tot aan Playa de Muro.  Dit strand heeft het Blauwe Vlag-keurmerk wat aangeeft dat dit strand heel goed wordt onderhouden. Het strand is dus schoon en veilig. Hierdoor is Alcudia ook een aantrekkelijke optie voor een kindvriendelijke vakantie naar Mallorca. Het strand loopt geleidelijk af in zee, ideaal voor de kleine vakantiegangers. In de avond kan je in buurt van Port d’Alcudia lekker en leuk eten. Hier vind je namelijk verschillende restaurants direct aan het strand.

Alcudia

Bahía de Alcudia

Het modern ingerichte Bahía de Alcudia is een prachtig hotel voor een vakantie naar Alcudia. Dankzij de verschillende faciliteiten ben je van alle gemakken voorzien. Gasten beoordelen hun verblijf met een 8.2!

Bekijk Bahía Alcudia hier

Cultuur in Alcudia

De badplaats Alcudia is van oorsprong een vissersdorpje. Dit is dan ook nog heel duidelijk te zien aan de vissershaven die zeker een bezoekje waard is. Voor nog meer cultuur, ga dan richting het oude stadscentrum van Alcudia. Hier staat namelijk een mooie stadspoort uit de Romeinse tijd. Ook de prachtige kerk San Jaime is een aanrader voor cultuurliefhebbers. Deze kerk staat hier al sinds de 13e eeuw! Ben je nog niet klaar met cultuur snuiven? Maak dan een bezoekje aan het nabij gelegen Pollença. Dit historische stadje stamt uit de 16e eeuw en is voornamelijk bekend wegens het iconische kerkje boven op de heuvel.

Alcudia

Piscis

Het centraal gelegen Piscis hotel is een uitstekende keuze voor een ontspannen verblijf. Dit zeer betaalbare Adults Only hotel is van alle gemakken voorzien. Dankzij de fietsverhuur kan je gemakkelijk de omgeving per fiets verkennen.

Bekijk Piscis hier
Alcúdia

Eten en drinken

Nog een groot pluspunt aan Alcudia is de ruime keuze uit restaurants en bars. Als je wilt genieten van lokale specialiteiten raden wij een bezoekje aan Bodega d’es Port aan. Dit restaurant ligt aan de haven en staat bekend om de lekkere vis en zeevruchten. Voor tapas maar dan anders ga je naar Umma Tapas & Drinks. Hier geniet je van bijzondere tapas hapjes met een heerlijk glas wijn erbij. Wil je nog meer afwisseling van de Spaanse keuken? Geniet dan van heerlijk Italiaans eten bij Sa Caseta of een mix van Amerikaans en Mexicaans bij Dakota Tex Mex.  In Alcúdia zijn er genoeg leuke opties om lekker te eten. Vooral richting Port d’Alcudia zijn er veel mogelijkheden om te genieten van allerlei keukens. Mallorca is rijk een heerlijke restaurants.

Uitgaan

Voor het nachtleven ben je het beste af in de buurt van Port d’Alcúdia. Hier vind je de meeste bars en clubs. De bar Prince of Wales is een waar begrip in Alcudia, het is er bijna elke avond wel gezellig druk. Hetzelfde geldt voor de The Tavern Irish Pub, eigenlijk zijn Ierse pubs altijd wel gezellig. Wil je genieten van een lekkere cocktail? Probeer dan Bora Taii. In deze Hawaiiaanse bar kom je meteen in de vakantiestemming. Voor wie echt wilt clubben kan naar de Banana nachtclub of de Goodfellas Music Bar. Met een ruime keuze uit leuke bars ga je in ieder geval een gezellige avond tegemoet.

Alcudia

Bekijk al onze vakanties naar Mallorca

Ben je enthousiast geworden over Alcúdia of kijk je graag nog even verder? Bekijk ons hele aanbod aan vakanties naar Mallorca.

Bekijk alle vakanties naar Mallorca hier