Als je zoekt naar tips voor een huurauto op Curacao, word je overspoeld met informatie. Het is natuurlijk fijn om dit even op een rijtje te hebben, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Daarom ben ik voor je op zoek gegaan en heb ik alle tips over het huren van een auto op Curacao op rij gezet. Verder sluit ik af met de leukste plekjes die je niet mag overslaan als je een huurauto hebt. Zo weet je alles wat je nodig hebt en ga je goed voorbereid op pad!

 

Tips voor het huren van een auto op Curaçao

Curacao is een prachtig tropisch eiland met witte zandstranden en azuurblauwe zeeën. Het eiland is ontzettend populair. Van alle toeristen die het eiland bezoeken, komt het grootste deel uit Nederland. Er is super veel te zien en te doen op het eiland en daarom raad ik je aan om een auto te huren als je op Curacao bent. Als je meerdere stranden en bezienswaardigheden wil bezoeken, is het nodig om een auto te hebben. Verder rijdt het openbaar vervoer ook niet altijd regelmatig. Daarom is het niet fijn om afhankelijk van het openbaar vervoer te zijn. 

tips auto huren curacao

Tip 1: Boek je auto ruim op tijd 

Je kunt veel besparen als je ervoor kiest om een huurauto ruim van tevoren online te reserveren. Curacao is natuurlijk een eiland en heeft daarom een vaste voorraad aan huurauto’s. In drukke periodes stijgen de prijzen snel. Hoe langer je wacht, hoe minder auto’s er zijn en hoe meer je betaalt. Verder heb je als je vroeg boekt genoeg tijd om een goede auto uit te zoeken. Daardoor kun je de voorwaarden lezen en tot de beste keuze komen.

2 tips voor betrouwbare sites voor het huren van een auto op Curacao zijn rentalcars en sunnycars. Bij rentalcars vergelijk je betrouwbare autoverhuurbedrijven en moet je zelf een verzekering erbij afsluiten. Bij sunnycars huur je een auto die 100% verzekerd is. Als je bij één van deze bedrijven je auto huurt, zit je zeker goed!

 

Tip 2: Kies de goede auto

Op Curacao kun je auto’s in alle soorten en maten huren. Hierbij is een kleinere auto altijd voordeliger, maar let wel op dat je bagage erin past als je van het vliegveld af komt. Kijk ook van tevoren of je een automaat of een schakel wilt huren. Verder kies je natuurlijk de auto die je zelf het fijnst vindt.

Bon bini curacao

Tip 3: Check de voorwaarden

Controleer altijd goed de voorwaarden van de huurovereenkomst, vooral bij de kleinere lokale bedrijven. Hierbij kan het zo zijn dat je een goede deal vindt maar er uiteindelijk allemaal verborgen kosten en voorwaarden aan verbonden zijn. Hierdoor kan de prijs heel erg tegenvallen. Door dit te controleren voorkom je deze situaties en kun je het beste bedrijf voor jou uitzoeken.

Verder is de minimale leeftijd om een auto te kunnen huren op Curacao meestal 23 jaar. Dit kan verschillen per verhuurbedrijf. Vaak is er ook al een aantal jaar rijervaring vereist. Check daarom ook goed de voorwaarden voor de leeftijd.

Houd er ook rekening mee dat je kosten als een verzekering, benzine en parkeerkosten maakt.

 

Tip 4: Kies de juiste verzekering

Ik raad je aan om altijd een verzekering af te sluiten als je een auto huurt. Voor elke verhuurder geldt een andere verzekering. Controleer deze ook, zodat je precies weet welke voor jou van belang is. De kans is wat groter dat je in Curacao schade oploopt dan in Nederland. Ze zijn namelijk over het algemeen wat minder voorzichtig met hun rijstijl. 

Er zijn heel veel verschillende soorten verzekeringen maar ik zou aanbevelen om een all inclusive verzekering te nemen. Hierbij kan je kiezen of je je eigen risico wilt afkopen en verder is alles gedekt.

Strand curacao

Tip 5: Zorg voor een credit card

Bij veel verhuurders heb je een creditcard nodig. Naast de betaling van de huur van een auto wordt deze ook gebruikt als garantie voor borg en eigen risico. Het bedrag dat hiervoor op je creditcard geblokkeerd wordt, ligt tussen de 500 en 1500 euro. Vaak is dit de enige manier waarop je een auto kunt huren. Ik begrijp dat het niet fijn is dat er zo’n bedrag op je creditcard wordt gereserveerd. Als je dit liever niet hebt, kan je bij sunnycars ook zonder creditcard je auto huren!

 

Tip 6: Controleer de auto

Zorg dat je de auto controleert op schade en dit bespreekt met je verhuurder als je een auto huurt. Leg de schades vast en maak er eventueel ook foto’s van, zodat je bewijs hebt dat deze schade niet door jou is veroorzaakt. Als je wel zelf schade maakt is het ook handig om deze situatie vast te leggen op foto’s. Zo kun je latere discussie voorkomen.

tips auto huren curacao

Tip 7: Als je je huurauto hebt: Houd rekening met andere verkeersregels

Nummer 7 van mijn tips voor het huren van een auto op Curacao is voor wanneer je ermee gaat rijden. Op Curaçao rijden de mensen wat lakser dan wij gewend zijn in Nederland. Toch is het vrij makkelijk om je aan te passen aan het verkeer op het eiland. De verkeersborden zijn ongeveer hetzelfde als in Nederland, dus hier zul je geen moeite mee hebben. De belangrijkste regel is dat, net zoals in Nederland, rechts voorrang heeft. Dit geldt alleen niet op een T-splitsing. Daarbij heeft rechtdoorgaand verkeer voorrang. Verder moet je links inhalen, maar op wegen met meerdere rijstroken mag je ook rechts inhalen. Bij een aanrijding moet je de Curacao Road Service bellen. Zij zorgen voor iemand die een schaderapport gaat opmaken. Het telefoonnummer hiervan is 199. Let ook op dat de wegen extreem glad kunnen zijn bij regen.

 

Dit mag je niet overslaan op Curacao met je huurauto!

Als je dan eindelijk een huurauto hebt, wil je natuurlijk de mooiste plekjes van het eiland verkennen. Dit zijn mijn tips voor alle leuke plekjes die je zeker moet bezoeken op Curacao.

  • Bezoek Punda & Otrobanda, het hart van Willemstad.
  • Ga naar de mooie stranden in het westen. Je vindt de prachtigste stranden van Curacao in het westen van het eiland. 
  • Bezoek een museum en ontdek historisch Curacao. Kura Hulanda is bijvoorbeeld een interessant museum over de slavernij op Curacao.
  • Bezoek het Christoffelpark. Op een uur rijden van Willemstad vind je dit prachtige natuurpark.
  • Ga naar Nationaal park Shete Boka. Dit ligt vlakbij het Christoffelpark en hier kan je ook de mooie natuur en de 7 monden van zee bewonderen. 
  • Spot flamingo’s bij St. Willibrordus. Bij de zoutpannen zie je de mooie dieren.
  • Ga naar de struisvogelfarm en bekijk de prachtige vogels.
tips auto huren curacao

Moet jij je vakantie nog boeken naar Curaçao?

Wil je altijd al naar Curaçao maar moet je nog boeken? Bekijk dan hier onze beste deals naar het prachtige eiland en wie weet geniet jij binnenkort wel op een tropisch strand!

Bekijk al onze vakanties naar Curaçao