Het Paralos Lifestyle Beach Resort is razend populair. Dit hotel op het zonnige Kreta opende in mei 2018 haar deuren. Het hotel is dus vrij nieuw, met een moderne inrichting en voorzien van alle gemakken die ervoor zorgen dat je een vakantie hebt om nooit te vergeten. Voor degenen die graag vanuit hun kamer het zwembad induiken, heb ik goed nieuws: er zijn namelijk 37 prachtige swim-up kamers. En dat allemaal tegen een zeer aantrekkelijke prijs vergeleken met andere hotels. We snappen daarom wel waarom dit hotel één van onze meest geboekte hotels is. We wilden graag zelf een kijkje nemen en gingen daarom in mei 2019 hiernaar toe. We bleven hier twee nachtjes slapen en verbleven in een superieur kamer mét swim-up. Om jou een kijkje te laten nemen in het hotel schrijf ik deze review over het adults only Paralos Lifestyle Beach Resort.

Het hotel is een luxe 4-sterren hotel gelegen op het Griekse eiland Kreta. Het is een kleinschalig resort, in totaal zijn er 185 kamers. Eerst stonden er twee hotels naast elkaar: het Paralos Lifestyle Beach Resort en het Armonia Beach Resort. Dit laatstgenoemde hotel opende in 2017 haar deuren. Het jaar erop kwam het Paralos Lifestyle Beach Resort met een nieuw concept. Het eerste jaar wilde de manager even aankijken hoe het liep. Maar het eerste jaar van Paralos Lifestyle verliep zo goed, dat ze ervoor hebben gekozen om in de winter van ’18/’19 Armonia volledig gerenoveerd tot de stijl van Lifestyle. Het enige waar je het verschil in merkt, is de swim-up kamer. Maar daarover later meer!

In het resort vind je verschillende soorten kamers. Je hebt er normale tweepersoonskamers, superieur kamers en junior suites. Het grote verschil zit hem in de inrichting van de kamer. Een tweepersoonskamer heeft een badkamer, een slaapruimte voor twee personen en een kast waar je je spullen in opbergt. De tweepersoonskamers zijn niet super groot, maar dat was voor ons ook niet belangrijk. We gebruikten de kamers toch alleen maar om te slapen. De superieur kamers zijn iets groter, en hebben ook nog een klein zitgedeelte. In dit zitgedeelte staat een derde slaapplaats. Hier zou je dus met 3 personen op de kamer kunnen blijven. Ook hebben ze nog een aantal junior suites, die weer een stukje groter zijn. Van deze 185 kamers zijn er 37 swim-up kamers, waarvan 25 tweepersoonskamers, 6 superieur kamers en 6 junior suites.

Badkamer

De indeling van de kamers

Van onze kamer hebben we geen foto’s gemaakt, omdat deze exact hetzelfde waren als op de foto’s. Het resort heeft een heel herkenbare stijl, die ik zelf graag omschrijf als beachy. De buitenkant van de gebouwen heel lichtgrijs, maar lijken in het zonlicht spierwit. De details van de balkons zijn afgewerkt met hout. Het kleurpalet dat gebruikt is, is beige, blauw en houttinten. Door de afwerking van het hout en bamboe ogen de kamers modern, maar ontzettend beachy. Iedere kamer heeft hetzelfde interieur en een soortgelijke inrichting. De badkamers ogen ontzettend luxe. Door het gebruik van grote, grijze tegels en een zwart stalen afwerking van de douchewand weet je dat je in een 4-sterren hotel slaapt. De douche zelf is een inloopdouche en heeft een grote regendouchekop. Voor iedereen onder ons die liever de shampoo uitspoelt met een ‘normale’ douchekop – geen zorgen. Er hangt een ‘normale’ douchekop bij. Daar waren wij ook ontzettend blij mee!

De receptie

Het Paralos Lifestyle Beach Resort ligt in Amoudara, in een straat waar je nog meer gezellige hotels en appartementen vindt. Om heel eerlijk te zijn, waren we een beetje bang om het resort te bezoeken. Ziet het er wel écht uit zoals op de foto’s? Maar direct bij aankomst werden we direct gerustgesteld. De receptie herken je namelijk direct aan de herkenbare beachy stijl zoals je deze op de foto’s ziet – witte muren met houten details. Ook maak je direct kennis met de warme sfeer van het hotel. Het personeel ontvangt je vriendelijk en helpt je direct. Je wordt eigenlijk direct bij binnenkomst goed opgevangen en je zorgen ontnomen, en dat is wat mij betreft eigenlijk wel waar je voor op vakantie gaat.

Bij de ingang vind je direct de receptie, waar je alles in orde maakt om in te checken. Inchecken kan al vanaf 14:00 uur, en het uitchecken is om 12:00 uur. Kom je iets eerder aan dan 14:00 uur? Bij de receptie hebben ze speciale kamers waar je tijdelijk gebruik van kan maken om je even op te frissen en om te kleden. Voor de koffers is er een aparte ruimte die achter slot en grendel bewaard wordt. Zodra je kamer klaar is, brengen ze de koffer naar je kamer. Het wachten op het inchecken is geen straf, in de tussentijd kan je alvast het complex verkennen en een heerlijk drankje drinken bij de bar in het zwembad. Of je verkent alvast de gezellige badplaats Amoudara. In de buurt zitten een aantal authentieke tavernes waar je geniet van de lekkerste Griekse gerechten.

Kleinschalige inrichting

Kleinschalige inrichting

Ook de rest van het resort komt precies overeen met de foto’s op de website. Alle foto’s, op die van de kamer na, zijn zelfgemaakt met mijn mobiele telefoon. Het valt gelijk op dat het gehele resort erg kleinschalig is ingericht. Volgens de manager was dat ook de bedoeling. Ze wilden graag een luxe resort, waar de bezoeker volledig tot rust komt. Dat is dus ideaal voor iedereen die zijn gekomen om te relaxen. Gezien het kleine aantal kamers, zullen er zelfs in het hoogseizoen niet super veel mensen zijn. Over het complex staan meerdere gebouwen, die allen worden omringd door zwembaden. Tussen de gebouwen door zijn er veel planten geplaatst. De achterliggende gedachte hiervan is dat mensen zo worden gescheiden van elkaar door groen.

De gedeelde ruimtes

Er zijn in totaal twee grote zwembaden waar iedereen in het resort gebruik van mag maken. Rondom de zwembaden zijn er voldoende ligbedden. Het ene zwembad heeft uitkijk over het strand en bevindt zich meer in het open gedeelte van het resort. Het waait er dan ook net iets harder. Aan deze kant vind je ook direct de bar. Je hoeft je geen zorgen te maken over de drankjes, want het personeel komt geregeld aan je vragen of je iets te drinken wilt. Het andere zwembad ligt iets meer bij de receptie. Het voordeel van dit zwembad is het feit dat het tussen de gebouwen ligt, en daarmee ook meer uit de wind. In het midden van het complex bevindt zich het hoofdrestaurant. Hier geniet je in de ochtend tussen 07:00 en 10:30 van een heerlijk ontbijt. In de avond kom je hier voor het avondeten, tussen 19:00 en 21:30 uur. Het a la carte restaurant ligt meer gelegen aan het strand. Ook hier kan je in de ochtend terecht voor een heerlijk ontbijtje. Hier kun je ook terecht voor het avondeten. Dit zit eenmalig bij je verblijf. Als je hier vaker wilt eten, dan kan dat natuurlijk ook, maar dan tegen betaling.

In het hotel worden verschillende activiteiten georganiseerd. Speciaal hiervoor is er een plein waar de groepsactiviteiten worden uitgevoerd. Hier kun je dagelijks terecht voor yoga, verschillende fitness trainingen, pilates en een bootcamp. Zelf hebben we niet meegedaan aan één van deze activiteiten, maar het zag er erg gezellig en intensief uit!

Swim-up zwembad

De swim-up zwembaden

Voor degene die zichzelf een éxtra luxe vakantie gunden, heeft het Paralos Lifestyle Beach Resort swim-up kamers. Deze kamers hebben hun terras direct aan het zwembad. Deze zwembaden worden gedeeld met de andere vakantiegangers die ook een swim-up kamer hebben geboekt. Deze zwembaden speciaal voor deze kamers zijn niet toegankelijk voor iedereen in het resort. Iedereen met een swim-up kamer heeft een eigen terras. Tussen de superieur- en de tweepersoonskamer is er qua terras weinig verschil. Tijdens ons verblijf in het hotel hadden we ook een swim-up kamer. Helaas hebben we hier geen duik ingenomen, omdat het begin mei nog erg koud was. De zwembaden zijn namelijk niet verwarmd en hadden ook nog niet genoeg warmte van de zon gekregen om op te warmen. Als het water iets warmer was, dan hadden we zeker een duik genomen!

Terras van superieur kamer

De junior suites hebben daarentegen wel nét dat extraatje bij hun terras. Naast het reguliere terras, wat in dit geval meer fungeert als een veranda, hebben deze suites ook nog een apart lig gedeelte inclusief gordijntjes tegen de zon. Op de foto is het lastig te zien, maar van deze suites waren er maar 3 naast elkaar. Het zwembad dat erbij hoort wordt dus ook maar met twee andere suites gedeeld. Deze kamers liggen erg centraal in het complex, maar worden afgeschermd door de boompjes waar ik het eerder ook al over had.

De swim-up van Armonia

Zoals beloofd, wil ik ook nog iets delen over het nieuwe gedeelte van het Paralos Lifestyle Beach Resort, wat een gerenoveerd gedeelte is van het Armonia Bech Resort. Aan de binnenkant van de kamers merk je nauwelijks verschil. De stijl van Lifestyle is compleet overgenomen. Wel merk je verschil met in het swim-up gedeelte. Hier op de foto zie je hoe dat eruit ziet. Wij hadden een kamer zoals deze! De balkonnetjes zien er wel anders uit dan de balkonnetjes bij Lifestyle. We hebben tijdens ons bezoek eventjes gesproken met de manager, en ze hebben de intentie om in aankomende winter de laatste puntjes op de i te zetten wat betreft de Lifestyle stijl in het Armonia gedeelte.

Het eten in het Paralos Lifestyle Beach Resort

Onze review zou niet compleet zijn als we het niet hebben over het eten. In het resort verblijf je op basis van Half pension. Dat betekent dat je ontbijt en je avondeten zijn inbegrepen. Bij het ontbijt heb je ook nog de keuze uit thee of koffie. Je lunch en alle drankjes zijn voor eigen rekening. Gelukkig hoef je niet de hele tijd je pinpas erbij te halen. Je hebt de mogelijkheid om alles op één rekening te plaatsen die je bij het uitchecken in 1 keer betaald. Wij hebben hiervoor gekozen, dat vonden we wel zo handig.

Het ontbijt

Het ontbijt is iedere ochtend van 7:00 uur tot 10:30 uur. Het is een typisch continentaal ontbijtbuffet met verschillende broodjes, croissantjes, beleg en eieren. Hoogstwaarschijnlijk ben ik nog een hoop opties vergeten, maar zo verschillend heb ik niet ontbeten.

De lunch

Gezien het feit dat we er maar 2 nachtjes waren, hebben we ook maar 2 keer hoeven te lunchen. De eerste dag hebben we dit eigenlijk niet gedaan. We waren iets te laat wakker geworden, en schoven daarom erg laat aan bij het ontbijt. We hadden (onbewust) zoveel gegeten dat we tegen de tijd dat we moesten lunchen eigenlijk helemaal geen honger hadden. Rond een uur of 17:00 uur kwam hier verandering in, maar we kozen ervoor om iets kleins te snacken. Het avondeten begon namelijk weer om 19:00 uur, dus we vonden het zonde om op dat tijdstip nog uitgebreid te eten. Gelukkig zitten er genoeg supermarktjes in de buurt – we konden dus snel even het resort af om iets lekkers te halen. De tweede dag hebben we wel geluncht, en kozen we voor een heerlijke salade aan het zwembad.

Het avondeten

Op het moment dat wij verbleven in het resort, was het tweede a la carte restaurant nog niet geopend. Wij hebben beide avonden dus gegeten in het hoofdrestaurant dat zich in het midden van het complex bevindt. Het is een lopend buffet dat is geopend van 19:00 tot 21:30 uur. Tijdens het diner zijn alle drankjes geheel voor eigen rekening. Ze hebben zelfs een aparte wijnkaart, mocht je willen genieten van een wijntje tijdens het avondeten. Qua warme gerechten is er iedere avond keuze uit een aardappelgerecht, vlees, en groenten.  De gehele avond door zijn de koks druk bezig met het bijmaken van eten om ervoor te zorgen dat schalen niet leeg zijn. Hier wordt iedere avond uiteraard in gevarieerd. Er is tijdens ieder buffet een uitgebreide saladebar. Ook heb je de keuze uit verschillende soorten brood en kaas. Om een lang verhaal kort te maken, er is voor iedereen wat wils! Wij hebben in ieder geval ontzettend genoten van het eten.

Allergenen bij Enorme Lifestyle Beach Resort

Geschikt voor mensen met een allergie

Heb je speciale dieetwensen? Of heb je een voedselallergie en kan je daarom bepaalde producten niet eten? Het Paralos Lifestyle Beach Resort houdt hier ontzettend veel rekening mee. Bij binnenkomst hebben ze een bordje staan met hierop informatie met welke allergenen zij rekening kunnen houden. Heb je een allergie? Geef dit dan aan tijdens het inchecken. Je ontvangt dan bij de receptie een briefje die je invult met je gegevens en je dieetwensen. Deze wordt doorgegeven aan de kok, zodat er rekening gehouden kan worden met je wensen. Dezelfde lijst aan allergenen vind je ook bij de menukaart die je krijgt bij het zwembad. Hier staat ook gelijk bij welke opties je bijvoorbeeld lactose- of glutenvrij kan bestellen. Bij het buffet vind je verschillende soorten gerechten. Per gerecht wordt er met dezelfde tekentjes (zoals te zien is op de afbeelding) aangetoond welke allergenen er in het gerecht zitten.

Wat als er toch onvoldoende keuze is?

De chefkok van de keuken is een kok die ontzettend goed op de hoogte is van allergenen. Zo moet ik glutenvrij eten, maar zit in bijna ieder warm gerecht een jus waar gluten in zaten. Ik herinnerde me het briefje dat ik bij het inchecken heb ingevuld. Dit heb ik aangekaart bij de chef, en inderdaad, hij was ervan op de hoogte. Hij vroeg me wat ik lekker vond en draaide in een handomdraai maakte hij een heerlijk, glutenvrij gerecht voor mij.

Eindoordeel over het Paralos Lifestyle Beach Resort

Mijn collega Yvonne en ik gingen met torenhoge verwachtingen naar dit hotel toe. En stiekem al onze collega’s in Rotterdam ook. Het is één van onze populairste hotels, en iedereen was ontzettend benieuwd naar hoe het er écht was. Ondanks dat ons bezoek erg kort was, waren we positief verrast. Het resort heeft alles wat je ervan verwacht. De witte gebouwen met de houten afwerkingen geven je écht dat vakantiegevoel waar ik zo van houd tijdens vakantie. Ook was het personeel extreem vriendelijk. De standaard ligt natuurlijk erg hoog als je aan Griekenland denkt, gezien de gastvrije cultuur. Maar het voelde alsof ze hier nog éxtra hun best wilde doen. Ook over onze kamer waren we erg tevreden. De kamer voelde erg luxe, de douche was heerlijk en de bedden comfortabel. Al met al kijken we met een positief gevoel terug op onze verblijf in dit resort en kunnen we iedereen aanraden om dit hotel te boeken!

review enorme lifestyle beach resort

Wil je het graag zelf meemaken?

Wat dit hotel zo populair maakt, is de perfecte verhouding tussen prijs en kwaliteit. In het voorseizoen betaal je gemiddeld €500,- voor een week. In het hoogseizoen ligt de prijs een stuk hoger, namelijk op gemiddeld €850,- voor een week. Toch is dit een aanzienlijk stuk minder dan vergelijkbare hotels op dit niveau qua luxe en swim-up kamers. Ik zou zeggen, grijp je kans en boek die welverdiende vakantie!

Boek nu