YES, het is je gelukt. Je hebt de vakantie van je dromen gevonden! Nu moet je alleen nog kiezen welke verzorging jij wilt tijdens jouw welverdiende vakantie. Ga je voor all inclusive of niet? Het lijkt simpel maar toch kan dat soms best nog wel lastig zijn. Want wat zijn precies de mogelijkheden en de verschillen? We leggen het hieronder voor je uit. Zo kom jij er snel achter wat Logies en ontbijt is, en wat het verschil is tussen Volpension en All inclusive.

stedentrip in het voorjaar

Soorten verzorgingstypes.

Er zijn 6 mogelijke verzorgingsniveaus waar je tijdens het boeken van je vakantie een keuze uit kunt maken:

  • Logies (LG): alleen overnachting.
  • Logies en ontbijt (LO): overnachting en ontbijt.
  • Halfpension (HP): overnachting, ontbijt en diner.
  • Volpension (VP): overnachting, ontbijt, lunch en diner.
  • All Inclusive (AI): overnachting, ontbijt, lunch, diner en drankjes (vaak alleen lokale alcoholische dranken).
  • Ultra All Inclusive (UA): een nog uitgebreidere vorm van all Inclusive. Dit is het meest uitgebreide verzorgingstype.

Welk verzorgingsniveau het beste bij jouw vakantie past hangt af van wat je het liefst doet als je op vakantie bent. Ga je graag op pad om te proeven van lokale lekkernijen of kook je liever gewoon zelf? Kies dan voor Logies of Logies en ontbijt. Lig je overdag graag op het strand maar wil je wel in de ochtend en avond aanschuiven voor het eten, kies dan voor Halfpension. Wil je je helemaal geen zorgen maken over wat je gaat eten? Kies dan voor Volpension. Alle maaltijden zijn dan inbegrepen, maar je drankjes zijn voor eigen rekening.

Liever niet betalen voor je drankjes, en wil je onbeperkt genieten van eten en drinken? Dan is All Inclusive de beste keuze voor jou. Je geniet dan de hele dag bij je hotel van alle lekkere hapjes en drankjes en de kinderen kunnen zo vaak naar het waterpark als ze willen! Bij veel all inclusive hotels zitten er een hoop faciliteiten inbegrepen, zo hoef je tijdens je vakantie het resort niet uit.

All inclusive of Ultra All inclusive?

Als je kiest voor een All inclusive verzorging maakt het niet uit hoe vaak de kinderen naar het waterpark gaan, en hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten achteraf. Je heb vooraf al een duidelijk beeld wat jouw vakantie ongeveer gaat kosten. Écht onbeperkt genieten doe je met Ultra All inclusive: 24 uur per dag maaltijden, snacks, aquaparken, nationale en internationale dranken, kinderanimatie, entertainment, sportactiviteiten en soms zelfs roomservice. Tijdens jouw Ultra All Inclusive vakantie kom je niets te kort!

 

stedentrip in het voorjaar

All inclusive of niet?

Een all inclusive vakantie is super ontspannend. Bijna alles is bij jouw vakantie inbegrepen. Zo weet je hoeveel je vakantie ongeveer gaat kosten en hoef je je tijdens jouw vakantie nergens zorgen over de te maken. Tijdens een all inclusive vakantie blijf je vaak in je hotel er zijn namelijk veel leuke activiteiten en het eten is inbegrepen. Als je met kinderen op vakantie gaat kan een all inclusive vakantie ideaal zijn. Er is veel entertainment en de kinderen kunnen uit een groot assortiment aan eten en drinken kiezen. Daarbij zijn er vaak scherpe deals voor een all inclusive vakantie.

Als je niet zo’n fan bent van grote hotels met veel vakantiegangers dan is een all inclusive vakantie niet de juiste keuze voor jou. Veel all inclusive hotels zijn namelijk nogal massaal opgezet. Als je meer van het land wilt zien en de cultuur wilt proeven dan is verblijf op basis van logies en ontbijt een aanrader. Zo kan je tijdens de vakantie gezelllig uiteten bij lokale restaurants en kan je de hele dag op pad om verschillende plekken te ontdekken. Je verblijft in kleinschalige hotels of appartementen, zo kan je eventueel ook zelf koken.

Kies jouw soort vakantie

Of je wel of niet voor een all inclusive vakantie kiest is afhankelijk van het soort vakantie waarnaar je opzoek bent. Wil je de hele vakantie lekker aan het zwembad liggen en onbeperkt genieten van eten en drinken? Dan is een all inclusive vakantie iets voor jou. Maar ga je liever zelf op pad en wil je lokaal uiteten? Dan is een all inclusive vakantie niet de juiste keuze voor jou.

Denk bij het boeken van jouw vakantie goed na over wat voor soort vakantie je zoekt. Of je nou voor all inclusive gaat of niet, wij hebben altijd een vakantie die bij jouw past.

 

all inclusive of niet

Bekijk hier al onze vakanties

Of je nou opzoek bent naar een all inclusive vakantie of toch liever alleen het ontbijtje erbij boekt, bij ons zit er altijd wel een leuke vakantie tussen. Bekijk ons aanbod aan vakanties.

Boek hier jouw vakantie