5 reistips voor een zorgeloze vakantie

Of je nu naar SpanjeDubai of Curaçao gaat, wij begrijpen dat jij wilt reizen zonder zorgen én zonder onverwachte kosten. We geven je daarom 5 écht handige tips voor een zorgeloze vakantie, zodat jij op en top kan genieten!

1. Download kaarten met Google Maps

Je loopt door een onbekende stad en kijkt je ogen uit, voordat je het weet heb je geen idee meer waar je vandaan kwam en ben je verdwaald… Om dit te voorkomen is het verstandig om thuis, voordat je vertrekt, de kaart van je bestemming te downloaden in Google Maps. Je gebruikt de kaart tijdens je reis zonder dat je internet nodig hebt. Zo voorkom je ook nog een hoge telefoonrekening voor internetgebruik buiten Europa.

Daarnaast kan je locatie tracking op Google Maps ook gebruiken om je te helpen in het openbaar vervoer. Markeer jouw eindpunt op de kaart want zo zie je precies wanneer je moet uitstappen! Handig toch?

bagage

2. Opgerold staat netjes

Je koffer inpakken blijft iedere keer een lastige klus. Je neemt het liefst zo veel mogelijk mee in de beperkte ruimte van je koffer. Wil je graag wat extra ruimte in je koffer? Rol dan je kleding op. Opgerolde kleding deel je veel efficiënter in waardoor je dus veel meer mee neemt in je koffer! Als je je kleding zo strak mogelijk oprolt, kreukt het ook nog eens minder snel onderweg. Ideaal!

3. Neem een leeg flesje mee

Een gevuld flesje wordt bij de douane in beslag genomen, maar een leeg flesje niet. Neem daarom altijd een leeg flesje mee naar het vliegveld. Het flesje komt probleemloos de douane door en is later te vullen met water. Dit bespaart je een hoop extra kosten aan veel te dure drankjes op het vliegveld.

tips voor een zorgeloze vakantie

4. Check de benodigde reisdocumenten

Binnen de meeste landen in Europa kan je reizen met je identiteitskaart. Voor andere landen heb je een geldig paspoort nodig. Let op dat voor sommige bestemmingen jouw paspoort een bepaald aantal maanden geldig dient te zijn bij aankomst. Daarbij heb je voor veel bestemmingen buiten Europa een visum nodig. Controleer voordat je op vakantie gaat of dit het geval is voor jouw bestemming. Met deze tip voor een zorgeloze vakantie ga je goed voorbereid op reis.

 

5. Bestel een vegetarische maaltijd

Last but not least, kies eens voor een vegetarische maaltijd in het vliegtuig. Naast dat een vegetarische maaltijd boordevol groenten zit en gezond is, krijg je ook nog als eerste te eten. Zo hoef je bij een rammelende maag niet lang te wachten voordat je eindelijk aan de beurt bent!

tips voor een zorgeloze vakantie

Boek jouw zorgeloze vakantie

Met deze 5 tips ga je goed voorbereid op reis. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is jouw vakantie te boeken. Bekijk ons aanbod aan vakanties.

Bekijk onze vakanties