Tanzania is een prachtig land waar je ideaal kunt genieten van de prachtige stranden, de zee en de prachtige cultuur. Duik de cultuur van het land in en leer de Tanzaniaanse keuken kennen! Zo haal je alles uit je vakantie naar Tanzania. Met dit recept leer je zelf de mchuzi wa samaki te maken, de typische viscurry met kokos.

Wat heb je nodig voor de mchuzi wa samaki?

  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • Een stukje gember van 2 cm, fijngehakt
  • 700 gram stevige vis zoals Vicotriabaars of Tilapia
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 1 fijngehakte ui
  • 2 theelepels garam masala
  • 3 tomaten, in stukjes gesneden
  • 500 ml kokosmelk
  • Het sap van twee limoenen

 

Zo maak je het klaar

Voordat je begint met het klaarmaken van het recept, snijd je de vis in stukken. Deze maak je zo groot als je zelf wilt. Bestrooi de in stukken gesneden vis met peper en zout. Daarna bestuif je de stukken vis met bloem. Verhit de olie in een pan, bak de vis totdat het lichtbruin is en leg het daarna op een bord. In deze stap hoeft je vis nog niet gaar te zijn.

Terwijl de vis aan het garen is, fruit je de ui, de knoflook, peper en garam masala tot de ui glazig is geworden.

De in stukken gesneden tomaat voeg je aan de pan toe en bak je 15 minuten mee op een laag vuur. Schenk de kokosmelk erbij en breng alles aan de kook. Nu leg je de vis in de saus en laat je het 10 minuten sudderen.

Voeg tenslotte een deel van het limoensap toe en voeg extra smaak toe met peper en zout. Check of je de limoensap ook proeft en voeg eventueel nog het andere deel van de limoensap toe.

 

“Kufurahia chakula chako” ofwel: eet smakelijk!

recept mchuzi wa samaki

Proef de mchuzi wa samaki in Tanzania!

Er is geen betere plek dan Tanzania zelf om dit heerlijke gerecht te proeven.

Bekijk vakanties naar Tanzania