Recept: Marokkaanse couscous kiptajine

In Marokko houden ze van lekker eten. En dat kun je merken, want ze hebben ontzettend veel lekkere gerechten en ze willen maar al te graag dat ook jij dit proeft. Niets is leuker dan het ontdekken van lokale gerecht tijdens je vakantie naar Marokko, maar ook het maken van een lokaal gerecht van het land waar je heen gaat is super leuk om te doen! Een populair gerecht in Marokko is couscous, waar ik je graag het recept van vertel. En samen eten is natuurlijk veel gezelliger, dus dit recept is voor 4 personen. Wist je dat couscous in Marokko vaak op vrijdag gegeten wordt? Dit is namelijk de heilige dag in de islam.

Wat heb je nodig?

  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 gram winterpeen
  • 300 gram kipfilet (Wahid)
  • 250 gram couscous
  • 20 gram verse peterselie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels ras el hanout specerijenmelange

 

Zo maak je het klaar

Allereerst snij je de groenten. De uien snij je in ringen, de winterpeen in blokjes. Ook de kipfilet moet gesneden worden, dit doe je in reepjes.

De couscous bereid je volgens de instructies van de verpakking, samen met 1 eetlepel olijfolie. De overige 2 eetlepels olijfolie verhit je in een hapjespan. In de pan fruit je vervolgens de uienringen. Vervolgens voeg je de kip toe aan de uienringen en bak je deze 2 minuutjes mee. Ondertussen heb je tijd om de courgette te snijden. Deze snij je eerst in 2 stukken. Vervolgens snijd je dunne lange plakjes van de courgette. Dit kun je het beste doen in de lengte.

De blokjes winterpeen en de plakjes courgette mogen nu ook in de pan. Schep deze goed door de kip en uienringen heen en laat het nog 2 minuutjes meebakken. Voeg hierna de ras el hanout en de tomatenblokjes toe. Je brengt nu het geheel aan de kook en laat het met de deksel op de pan 5 minuten lang gaar stoven.

De peterselie snijd je in grove stukken. Als de couscous klaar is, roer je deze even door met een vork zodat het los komt van de pan. Voeg dan de peterselie toe en eventueel zout en peper. Serveer de couscous en de gestoofde kiptajine bij elkaar.

‘Bsaha!’ Oftewel, eet smakelijk!

Recept: Marokkaanse couscous kiptajine

Enthousiast geworden?

Na dit recept voor Marokkaanse couscous kiptajine heb je vast zin gekregen in een vakantie naar Marokko. Wij in elk geval wel! We hebben de leukste vakanties alvast voor je op een rijtje gezet.

Bekijk onze vakanties naar Marokko