Recept: Mexicaanse quesadilla’s

Witte zandstranden, helderblauw water en wuivende palmbomen. Mexico is een geweldige bestemming om op vakantie te gaan en even helemaal op te laden. Wat ook bij een vakantie hoort is genieten van heerlijk eten. En laat Mexico daar nu een fantastische bestemming voor zijn. Ik hou zelf ontzettend veel van hartig eten en ben dan ook gek op de meeste gerechten die op de kaart staan in Mexico. Waaronder de quesadilla’s. Deze zijn er met verschillende vullingen, dus ook voor jou zit er vast iets bij! Mijn favoriet? Quesadilla’s met tonijn. Met dit recept voor quesadilla’s zet jij in een handomdraai een heerlijk gerecht op tafel voor 4 personen!

Wat heb je nodig

  • 320 gram tonijn in water (uitgelekt)
  • 300 gram mais uit blik
  • 150 gram bruschetta tomaatsalade
  • 150 gram Cheddar kaas (een stuk)
  • 125 mililiter zure room
  • 15 gram verse koriander
  • 3 theelepels pepersaus
  • 8 tortilla wraps
  • 1 limoen
  • 1 bosje radijs

 

Zo maak je het klaar

Om te beginnen snijd je de radijs in dunne plakjes. Neem dan de limoen en rasp de schil hier van af. De geraspte schil ga je later gebruiken, dus gooi deze niet weg. Pers vervolgens de limoen en bewaar het sap.  Maak het blik mais nu open en laat deze uitlekken. Daarna snijd je de verse koriander fijn. Doe de plakjes radijs, limoenrasp, limoensap en de helft van de koriander in een kom en meng dit door elkaar.

Vervolgens meng je de tonijn stukken met de tomaatsalade en de pepersaus. Verveel dit mengsel nu over de helft van de tortilla wraps. Rasp de Cheddar kaas helemaal op en strooi dit over de tortilla’s samen met de overige koriander. Leg de overige helft van de tortilla wraps nu op de belegde wraps en druk deze lichtjes aan.

Verwarm nu 2 pannen. Let op: je hoeft geen olie of boter te gebruiken. Leg de quesadilla nu in de pan en bak deze op middelhoog vuur goudbruin in ongeveer 5 minuten. Na 2,5 minuut kun je dus de quesadilla draaien, om ook de andere kant goudbruin te bakken.

Je quesadilla is nu klaar! Bak snel de andere quesadilla’s zodat iedereen snel aan tafel kan. Vergeet niet de zure room en salade op tafel te zetten, want dit maakt jouw gerecht helemaal af.

‘Buen provecho!’ Oftewel, eet smakelijk!

recept quesadilla's

Nieuwsgierig naar Mexico?

Ben jij na dit heerlijke recept voor quesadilla's ook zo nieuwsgierig naar Mexico geworden? In het bijzondere land Mexico ontdek je de eeuwenoude maya-cultuur, de paradijselijke stranden en de ongerepte jungle! Wij hebben de leukste vakanties naar Mexico alvast voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Mexico