Recept: Spaghetti Carbonara

Wie houdt er nou niet van de Italiaanse keuken? De heerlijke pasta’s vind ik keer op keer weer ontzettend lekker. Deze ga je natuurlijk hartstikke veel eten tijdens je vakantie naar Italië. Eén van mijn favorieten is spaghetti carbonara. Daarom ben ik uit gaan zoeken hoe de Italianen dit écht klaarmaken. Het volgende recept is dan ook het traditionele recept voor spaghetti carbonara. Het zal je misschien verbazen; maar hier wordt geen room voor gebruikt. Maar de spaghetti is nog steeds net zo lekker!

Wat heb je nodig?

  • 350 gram gedroogde spaghetti
  • 100 gram blokjes pancetta (Kun je dit niet vinden? Gebruik dan spekblokjes!)
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 40 gram geraspte Pecorino
  • 25 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • Versgemalen zwarte peper

 

Zo maak je het klaar

Als eerste stap smelt je de roomboter in een pannetje. Ondertussen pel je de knoflook. Zodra de boter een beetje smelt, bak je de knoflook en de pancetta in de roomboter. Word de knoflook een beetje bruin? Dan is deze klaar om er uit te halen!

Vervolgens ga je spaghetti koken. Kijk hiervoor goed op de instructies van de verpakking. Is de pasta klaar? Giet deze dan niet helemaal af, maar bewaar nog een beetje vocht. Dit ga je later nog gebruiken. De spaghetti voeg je toe aan de pancetta en meng je goed door elkaar.

Kluts de eieren en voeg deze toe aan het mengsel. Ook neem je van beide kazen de helft en voeg je deze toe aan het mengsel. Zorg dat je alles goed door elkaar mengt. De eieren zullen door de hete spaghetti vanzelf garen. Wil je een wat dikkere saus? Voeg dan het kookvocht wat je bewaard hebt nog toe. Als laatste stap voeg je versgemalen zwarte peper en de overgebleven kaas toe. De spaghetti nu klaar om te eten!

‘Buon appetito!’ Oftewel, eet smakelijk!

recept spaghetti carbonara

Meer Italië?

Heb jij na dit recept voor Spaghetti Carbonara helemaal zin gekregen in een vakantie naar Italië? Hier kan je van Spaghetti Carbonara genieten zónder in de keuken te staan! Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben de beste vakanties in Italië alvast voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Italië