Recept: Sloveense struklji met dragon

Slovenië is niet alleen een land met prachtige natuur. Vergeet ook zeker de Sloveense keuken niet! Om je helemaal voor te bereiden op je vakantie naar Slovenië leer ik je vandaag een typisch Sloveens recept, strukjil met dragon. Of natuurlijk gewoon omdat je dol bent op de Sloveense keuken! Struklji zijn deeghapjes met een zoete of hartige vulling, maar worden meestal als zoet dessert geserveerd. Vandaag leer ik je het recept voor strukjil met dragon. Simpel en snel, maar vooral heel erg lekker!

 

Wat heb je nodig?

Voor het deeg

  • 375 gram bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 2,5 dl lauw water
  • 1 snufje zout

Voor de vulling

  • 500 gram magere kwark
  • 2 dl zure room
  • 1 ei
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 takjes dragon

 

Zo maak je het klaar

Meng alle ingrediënten van het deeg bij elkaar, kneed het goed en maak er een grote bal van. Dit leg je afgedekt een half uurtje opzij om te laten rusten.

Pak een fijne zeef of een doek en laat de kwark daar een half uurtje in uitlekken. Meng de kwark met het ei, de room en de gehakte dragon. Het deeg rol je zo dun mogelijk uit en hier verdeel je de vulling over. Met behulp van een doek rol je het deeg op. Verpak het deeg in een kaasdoek en bind het doek dicht met draad. Dit kook je op een laag vuur in een grote pan met licht gezouten water. Doe dit ongeveer een half uurtje.

Snijd de struklji vervolgens in stukken en besprenkel ze met gesmolten boter. En dat is het!

 

“uživajte v obroku” ofwel: eet smakelijk!

recept strukjil met dragon

Meer Slovenië?

Heb je na dit recept voor strukjil met dragon zin in een vakantie naar Slovenië? Het is een veelzijdige vakantiebestemming! Van prachtige natuur en grotten tot pittoreske middeleeuwse stadjes. Wij hebben de mooiste vakanties naar Slovenië vast voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Slovenië