Recept: Albanese Tave Balte

Albanië is een ontzettend veelzijdig land, met een net zo veelzijdige keuken. Zo eten Albanezen in de winter verschillende soorten kool, net als wij. In de Albanese keuken wordt ook veel gebruik gemaakt van verschillende groenten, erg gezond dus! Dat ga je zeker terug zien in het recept voor Albanese Tave Balte wat ik voor je heb. Zo kom je op een gezonde manier in de stemming voor jouw vakantie naar Albanië.

Wat heb je nodig?

  • 800 gram kalfsvlees
  • 200 gram ricotta
  • 80 gram boter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram feta
  • 1 ui
  • ½ paprika
  • 1 (grote) tomaat
  • 1 teen knoflook
  • Spaanse peper
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 kopje bouillon

 

Zo maak je het klaar

Allereerst hak je de ui fijn en snijd je de paprika en het kalfsvlees in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de paprika 2 minuutjes. Voeg vervolgens het vlees toe aan de ui en paprika en bak het bruin op hoog vuur.

Voeg de witte wijn toe en laat deze verdampen. Dit geeft een heerlijke smaak aan het vlees. Snijd ook de tomaat in kleine stukjes en voeg deze samen met het kopje bouillon toe. Zet het vuur nu wat lager en laat het vlees lekker sudderen, totdat het zacht wordt.

Ondertussen maak je de knoflookteen fijn met een staafmixer. Voeg wat olijfolie toe aan de fijngemalen knoflook. Gooi nu ook de Spaanse peper bij het mengsel en maak ook deze fijn met de staafmixer. Voeg dit mengsel toe aan het vlees.

Vervolgens smelt je de boter in een pannetje. Is de boter gesmolten? Dan is het tijd om de bloem toe te voegen. Meng dit goed en haal de pan van het vuur. Voeg de Parmezaanse kaas en de feta toe aan het mengsel.  Voeg ook dit mengsel toe aan het vlees.

Om het vlees nog meer op smaak te brengen voeg je de peterselie toe. Je kunt eventueel ook kruiden toevoegen zoals oregano, (Spaanse) peper of rozemarijn.

Stop het volledige mengsel in een terra cotta pan of verdeel het mengsel over kleine ovenbestendige schaaltjes en zet het in de oven voor 25 minuten, op 250 graden.

‘Ju bëftë mirë!’ Oftewel, eet smakelijk!

Recept: Albanese Tave Balte

Meer Albanië?

Na het proberen van dit heerlijke recept voor Albanese Tave Balte, wil je natuurlijk gelijk op vakantie naar Albanië! Wij hebben de beste vakanties naar Albanië alvast voor je opgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Albanië