De Costa del Sol is één van de populairste regio’s in Spanje. Wij begrijpen heel erg goed waarom. Met maar liefst 320 dagen zon per jaar is het een heerlijke bestemming in bijna elk seizoen. Daarbij liggen er veel gezellige badplaatsen aan deze schitterende kust. Benieuwd naar de leukste badplaatsen aan de Costa del Sol? Wij hebben een top 5 gemaakt van de leukste badplaatsen aan de Costa del Sol.

badplaatsen costa del sol

Fuengirola

Een vakantie naar de Costa del Sol draait om zon, zee en strand. De badplaats Fuengirola is de perfecte plek om te verblijven tijdens jouw welverdiende vakantie. Fuengirola was vroeger een visserdorpje maar is tegenwoordig uitgegroeid tot een gezellige, moderne badplaats. Één van de absolute hoogtepunten van Fuengirola is het kilometerslange zandstrand. Hier kan je heerlijk van het zonnetje genieten. Daarbij is het centrum van Fuengirola ook meer dan een bezoekje waard, proef hier echte Spaanse tapas en geniet van de gezellige Spaanse sfeer.

badplaatsen costa del sol

Torremolinos

Vlakbij Fuengirola ligt het populaire Torremolinos. Dit is één van de bekendste badplaatsen aan de Costa del Sol. Wat Torremolinos zo leuk maakt is de diversiteit van deze badplaats. Of je nu graag cultuur wilt snuiven tijdens jouw vakantie, met de kinderen op het strand wilt spelen of elke avond wilt gaan stappen, in Torremolinos kan het allemaal. Je kunt hier uren van de zon genieten op het lange zandstrand en in de avond lekker Spaans eten in één van de gezellige restaurantjes. Wil je even de rust opzoeken? Bezoek dan het Parque la Batería, een mooi park waar je kan genieten van uitzicht over de zee. Torremolinos is met reden één van de meest geboekte bestemming aan de Costa del Sol. Hier gaan zowel jong als oud een mooie vakantie tegemoet.

badplaatsen costa del sol

Lees ook: de leukste badplaatsen in Spanje

Naast de Costa del Sol kent Spanje nog een hoop andere prachtige regio's. Dit zijn volgens on de leukste badplaatsen in Spanje.

Dit zijn de leukste badplaatsen in Spanje
badplaatsen costa del sol

Benalmádena

Klinken de badplaatsen Fuengirola en Torremolinos goed maar zoek je iets meer cultuur? Kies van voor Benalmádena. Deze badplaats heeft een authentiek centrum met de iconische witte huisjes waar Andalusië om bekend staat. Ook vind je in deze badplaats het Kasteel van Colomares. Dit is een indrukwekkend eerbetoon aan Christopher Columbus. Voor een lekkere maaltijd kan je richting de haven. Hier vind je verschillende lekkere restaurants waar je geniet van lokale specialiteiten. En natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk zijn de zandstranden rondom Benalmádena.

badplaatsen costa del sol

Malaga

Eigenlijk wordt Malaga niet echt als badplaats maar toch vinden wij dat Malaga een plekje in deze lijst verdient. Malaga is een officieel een stad maar rondom deze vind  je prachtige zandstranden. Dit maakt Malaga een hele aantrekkelijke vakantiebestemming. Je kan goed shoppen, heerlijk eten maar ook relaxt op het strand liggen. Wat wil je nog meer tijdens een zonvakantie naar de Costa del Sol? Daarbij vind je hier ook meer dan genoeg culturele bezienswaardigheden. Het historische centrum van Malaga zit vol met mooie gebouwen en bezienswaardigheden zoals het Picasso museum.

badplaatsen costa del sol

Estepona

Ook deze badplaats kenmerkt zich door de typische witte huisjes die je in deze regio veel tegenkomt. Daarbij promoot de gemeente Estepona als de ‘tuin van de Costa del Sol’. Hierdoor wordt er veel moeite gedaan om deze badplaats zo gezellig mogelijk te maken met bloemen en een botanische tuin. Estepona wordt veelal geroemd doordat deze badpaats desondanks de aanwezigheid van toerisme, een authentieke sfeer heeft behouden. Vooral het oude centrum heeft nog een typisch Spaans karakter waar je kunt genieten van overheerlijke tapas. Ook het strand maakt deze badplaats een aantrekkelijke keuze voor een vakantie naar de Costa del Sol.

badplaatsen costa del sol

Boek jouw vakantie naar de Costa del Sol

Ben je overtuigd en wil jij binnenkort op vakantie naar deze zonnige regio? Bekijk dan al onze vakanties naar de Costa del Sol.

Boek jouw vakantie naar de Costa del Sol