De kustlijn van de Algarve is maar liefst 200 kilometer lang. Deze regio in Portugal staat bekend om de mooie stranden waardoor het lastig kan zijn om er ééntje te kiezen. Om daar een beetje bij de te helpen hebben wij een top 5 gemaakt van de mooiste stranden van de Algarve.

Mooiste stranden Algarve

1. Praia da Marinha

Een van de mooiste stranden in de Algarve is Praia da Marinha. Dit is een prachtig strand omringd door de rotsformaties die zo typerend zijn voor de Algarve. Praia da Marinha ligt in de buurt het pittoreske Carvoeiro. Je kunt hier natuurlijk lekker op het strand liggen maar een kijkje bij de uitzichtpunten raden wij van harte aan. Je kijkt uit over de Atlantische Oceaan en de grillige kustlijn met indrukwekkende rotsformaties. In het hoogseizoen is het ook mogelijk om dit strand via een boottocht te bezoeken. Meestal is dit strand een stop tijdens de boottocht naar de beroemde grot van Benagil.

mooiste stranden Algarve

Balaia Golf Village

De ruimte appartementen en de centrale ligging vlakbij het strand en het centrum van Praia da Oura maken Balaia Golf Village een geliefde keuze. Er zijn maar liefst 6 zwembaden en een gratis shuttle naar Albufeira. Daarbij is het aantrekkelijke prijskaartje natuurlijk ook een groot pluspunt aan dit mooie hotel.

Bekijk Balaia Golf Village hier
mooiste stranden Algarve

2. Praia do Vau

Zoek je een rustig strand in de Algarve? Ga dan voor Praia do Vau. Dit prachtige strand ligt net buiten de drukte van Praia da Rocha. Dit mooie strand wordt omringd door oranje rotsformaties die het strand nog mooier maken. Praia do Vau ligt in de buurt van Alvor en Portimão en is net wat rustiger dan de bekende stranden in dit gebied.

mooiste stranden Algarve

3. Ponta da Piedade

Ponta da Piedade is misschien wel één van de meest gefotografeerde plekken in de Algarve. Als je het bezoekt snap je ook enorm goed waarom. De mysterieuze rotsformaties en grotten maken dit gebied leuk om te bezoeken. Vanaf het strand bij Ponta da Piedade kan je deze formaties al goed bewonderen. Maar het is nóg leuker om met een bootje of kano deze omgeving vanaf het water te ontdekken. De meeste tours vertrekken vanaf het Praia Dona Ana strand in de buurt van Lagos.

mooiste stranden Algarve

4. Praia de Mareta

In het uiterste puntje van Portugal ligt het prachtige Sagres. Dit charmante dorpje is vooral geliefd onder surfers. Hierdoor hangt er een super relaxte sfeer. Doordat Praia de Mareta aan het uiteinde van de Algarve ligt is het minder druk dan op de meeste stranden in de Algarve. Dit is dus een ideale keuze als je een rustig strand zoekt. De realiteit is ook dat er vrij weinig bij dit strand is, er zijn slechtse twee horecagelegenheden aanwezig. Geen probleem toch? Pak een koelbox in en geniet van de rust op dit prachtige strand. Tip: sta vroeg op om te genieten van de adembenemende zonsopgang.

 

mooiste stranden Algarve

Memmo Baleeira - Design Hotels

Het moderne Memmo Baleeira is een prachtig, modern ingericht hotel. Hier beleef je luxe voor een aantrekkelijke prijs. Daarbij is de ligging in het centrum van Sagres ideaal. Je bent zo op het strand of in een gezellige restaurantje.

Bekijk Memmo Baleeira- Design Hotels hier
mooiste stranden Algarve

5. Falesia Beach

Net buiten Albufeira ligt het mooie Falesia Beach. Dit is een prachtig lang en breed zandstrand die eigenlijk uit meerdere stranden bestaat. Op een paar plekken staan ligbedden in het hoogseizoen maar in het laag seizoen heb je bijna het hele strand voor jezelf. De spectaculair gekleurde rotsen op de achtergrond maken dit strand helemaal compleet. Het strand loopt van Olhos de Agua helemaal tot aan Vilamoura. Genoeg ruimte om van het Portugese zonnetje te genieten dus.

mooiste stranden Algarve

Boek een vakantie naar de Algarve

Wil je zelf deze prachtige stranden ontdekken? Boek dan een vakantie naar de Algarve. Kan je niet kiezen tussen al deze mooie stranden? Huur dan een auto en ontdek ze allemaal!

Boek hier jouw vakantie naar de Algarve