Tips voor je vakantie met kinderen

Het is weer bijna kerst. Tijd om samen met het gezin jullie vakantie uit te zoeken. Weet jij al wat het dit jaar wordt? Wil je op vliegvakantie met kinderen? Lees dan deze 10 tips voor je vakantie met kinderen en boek vanaf nu betere deals voor je gezinsvakantie! Zo weet je zeker dat je een goede deal hebt en je goed voorbereid op vakantie gaat.

tips vakantie met kinderen

Kies een kindvriendelijke bestemming

Een van de tips voor een vakantie met kinderen is het boeken van een kindvriendelijke bestemming. Natuurlijk is een all-inclusive resort in Turkije heerlijk ontspannen voor het hele gezin. Nadeel is dat sommige plaatsen ver van het vliegveld vandaan liggen waardoor transfers soms wel 3 uur kunnen duren. Kies dit jaar voor een all-inclusive aan Spaanse Costa’sSpanje ligt op maar enkele uren vliegen en veel hotels liggen op korte afstand van het vliegveld. Of heb je al eens aan Cyprus gedacht? Heerlijke stranden, een geweldig aquapark, dierentuin en indrukwekkende culturele bezienswaardigheden. Een originele vakantie met de kids beleef je zeker op Cyprus.

Vroegboeken of last minute?

In januari leggen veel gezinnen hun vakantie vast met vroegboekkorting. Verstandig want zo ben je verzekerd van beschikbaarheid én een goede prijs. Maar let op: de meeste aanbiedingen gelden niet voor schoolvakanties. Ben je flexibel? Dan kan een lastminute vakantie goedkoper zijn, maar besef wel dat je dan niet meer alle keuze hebt. Vooral wanneer je een populair hotel met beperkte familiekamers op het oog hebt is het slim om je vakantie op tijd vast te leggen.  Meer informatie lees je in mijn blog: Vroeg of laat boeken, wat is goedkoper? 

Boek slimmer tijdens schoolvakanties

Je kinderen gaan naar school en jij zit vast aan de schoolvakanties. Wat een horror: hogere prijzen en overal is het druk. De prijs van een populair vliegticket maakt je vakantie duur. In schoolvakanties zijn enkele vertrekdagen heel erg populair. Wil je goedkoop reizen in de bijvoorbeeld de zomervakantie? Bespaar dan door een minder populaire dag of luchthaven te kiezen. Boek op tijd en vlieg bijvoorbeeld eens vanaf Düsseldorf. Kies daarnaast voor een nieuwe bestemming als Kroatië of Albanië. Dit is één van de belangrijkste tips voor je vakantie met kinderen. Zo vind je toch een goedkope vakantie tijdens de schoolvakantie

tips vakantie met kinderen

Familiekamers met ontbijt

Veel hotels bieden familiekamers aan. Dat zijn extra grote kamers met vaak een aparte slaapkamer en een zitgedeelte. Familiekamers zijn vooral populair bij grote resorts in Turkije. Bijvoorbeeld onze favoriet voor je vakantie met kinderen Kervansaray Lara*****. Naast een fijne familiekamer is een goed ontbijt voor de kinderen iedere dag een klein feestje. Kies je verblijf op basis van logies en ontbijt zodat je iedere dag start met lach. Lees ook: top 10 hotels met familiekamers

Bagage

Met jonge kinderen op vakantie? Luiers kun je echt overal kopen. Misschien niet dezelfde die je thuis gebruikt, dus test vooraf wel even tegen welke luiers je kindje niet zo goed kan. Neem dus zeker niet teveel bagage mee op vakantie. Je luiertas geldt overigens als handbagage. Zorg dat je daar dus alle benodigdheden voor de reis in meeneemt. En vergeet die extra babydoekjes niet!

Hotel of appartement

Kies je voor een hotel of appartement voor jouw vakantie met kinderen? Met hun uitgebreide voorzieningen bieden hotels voor jong en oud een ontspannen vakantie. Glijbanen of roomservice, all-inclusive verzorging, baby-sitters en familiekamers. Alles kan bij een goed hotel. Een appartement daarentegen is een stukje huiselijker. Je kunt zelf koken en er is meer ruimte voor het hele gezin.

Check de ligging

Controleer de ligging van je verblijf goed voordat je boekt. Hoe lang duurt de transfer van de luchthaven naar het hotel? Welke faciliteiten liggen er in de buurt? Moet ik een drukke weg oversteken om bij het strand te komen? Sommige appartementen liggen bovenaan een heuvel. Met een kinderwagen is dat geen pretje. Check daarom de ligging van je hotel of appartement goed op Google Maps. Onderaan al onze pagina’s over hotels vind je daarom altijd een uitgebreide kaart.

tips vakantie met kinderen

Zee én zwembad

Een strandhotel is natuurlijk heerlijk voor je kinderen. Toch is een hotel met zwembad echt een must voor een fijne gezinsvakantie. In het zwembad kunnen je kinderen lekker een paar uurtjes spetteren en in het extra kinderbad kunnen ook de allerkleinsten lekker afkoelen. Kies dus voor een strandhotel mét zwembad, zo kun je strand- en zwembaddagjes lekker afwisselen met elkaar.

Kies een avondvlucht

Kies voor een avondvlucht rond kinderbedtijd. Vooral wanneer ook de reis naar de luchthaven zonder teveel stress is verlopen zullen je kinderen uiteindelijk lekker inslapen op een avondvlucht. Zorg dus ook dat je op tijd bent voor je vlucht, en je eventuele aansluiting. Op Vakanties.nl heb je altijd keuze uit verschillende vluchttijden per dag, zo ben je niet gebonden aan vaste vluchttijden maar stel je zelf die ideale pakketreis samen. Gun jezelf, en de mensen om je heen heerlijk slapende kinderen.

Oefen!

Is het de eerste vliegvakantie voor jullie? Het klinkt misschien overdreven maar oefen dan alvast een keer met inpakken van al je bagage. Ontdek wat je allemaal zou vergeten, en wat handig in- en uitpakken is tijdens de reis. Heb je nog even de tijd voordat jullie op vakantie gaan? Plan dan eerst eens een weekendreisje zodat jullie al eens op een drukke luchthaven zijn geweest. Mocht je kind zich ontpoppen tot een duiveltje tijdens de korte vlucht, dan ben je in ieder geval goed voorbereid voordat je op een langere vlucht stapt.

Vakantie met kinderen

Boek nu jouw vakantie met het gezin

We hebben speciaal voor gezinnen een selectie gemaakt van de leukste hotels voor een vakantie met de familie. In deze hotels zijn er veel faciliteiten aanwezig zodat iedereen zich zal vermaken tijdens de vakantie. Ook hebben deze hotels speciale familiekamers.

Bekijk ons aanbod aan vakanties voor gezinnen