Dit moet je weten voordat je je stedentrip boekt

Je bent er helemaal uit – je gaat een paar dagen weg! Deze keer is de keuze gevallen op een leuke stedentrip. Je gaat even heerlijk een paar dagen genieten van een hele andere stad. Bij het boeken van een stedentrip komen veel dingen kijken. Om je volledig voor te bereiden op het boeken van je citytrip, hebben we de vijf meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Zo beschik jij over alle praktische informatie voor je stedentrip!

praktische informatie stedentrip

De meest gestelde vragen over stedentrips

1. Wat is een stedentrip?

Een stedentrip is een korte vakantie naar een andere stad. Het voordeel van een stedentrip is dat het gewoon in een weekend kan, dus je hoeft geen vrij te nemen. Zo kan je ervoor kiezen om op vrijdagavond te vertrekken en op zondagavond weer terug te komen. Op deze manier hoef je geen vakantiedagen op te nemen, maar ben je toch eventjes op vakantie geweest. Dit hoeft overigens niet. Je kan ook doordeweeks op stedentrip gaan. Het gaat om steden over heel de wereld, van Sofia in Bulgarije tot Milaan in Italië. Voor ieder wat wils!

praktische informatie stedentrip

2. Wat neem ik mee op mijn stedentrip?

Belangrijke praktische informatie voor je stedentrip zijn de weersvoorspellingen. Het is verstandig om van te voren de weersvoorspellingen te bekijken van de stad waar je naartoe gaat. Zo is het in Parijs tijdens de wintermaanden erg koud, terwijl in de zomer het zonnetje schijnt. Je pakt je koffer volledig in op basis van deze weersvoorspellingen. Zo ben je volledig voorbereid op het weer op je vakantiebestemmingen. Tijdens een stedentrip zal je ongetwijfeld enorm veel lopen. Daarom is het verstandig om ook een paar goede loopschoenen mee te nemen. Zo krijg je geen pijn in je voeten en kan je de hele dag door!

paris

3. Wat te doen tijdens mijn stedentrip?

Tijdens je mini-vakantie dompel je volledig onder in de nieuwe stad. Maak kennis met de cultuur en laat je meeslepen door al het moois wat de stad te bieden heeft. Eet ieder moment van de dag ergens anders en proef zoveel mogelijk van de lokale keuken. Zeker als je in Athene bent, dan is het ontzettend leuk om in een kleine taverne tussen de locals te eten. Ook bezoek je tijdens je stedentrip wat musea. Zo leer je nog meer over de stad waar je op dit moment bent. Maar wat je vooral moet doen, is genieten van al het moois dat je om je heen ziet. Zeker als je veel loopt, zie je veel van de stad!

stel

4. Hoe lang duurt een stedentrip?

Een stedentrip duurt zo lang als jij wil! Er zijn geen vaste richtlijnen voor hoe lang een stedentrip duurt. Over het algemeen boeken vakantiegangers hun citytrip voor 3 of 4 dagen. Een lekker weekendje weg dus. Dat is voor kleinere steden zoals Madrid voldoende. Maar voor steden als Dubai en Valencia is het ook aan te raden om iets langer te gaan. In deze steden heb je namelijk ook een strand! Op deze manier kan je je stedentrip dus combineren met een strandvakantie.

map

5. Wat is een leuke stad voor een stedentrip?

Er zijn ontzettend veel leuke steden om naar toe te gaan! Vind je het enorm leuk om te shoppen? Kies dan voor een stedentrip naar Londen! In Londen vind je enorm veel grote winkelketens waar je dagenlang kan shoppen. Wil je heerlijke pasta’s en pizza’s eten? Kies dan voor Rome! De stad is werkelijk waar een open lucht museum waar je, tijdens het eten door, ogen te kort komt. Liever een stad dichter bij huis? Kies dan voor Barcelona! De Spaanse stad ligt maar op 2 uur en 15 minuten vliegen van Amsterdam af. Je bent er dus binnen no-time.

new york

Een andere leuke Spaanse stad is Valencia, waar je zo van het strand loopt naar een heerlijk tapas restaurantje. Natuurlijk kan je ook in Oost-Europa terecht voor een stedentrip. Heb je weleens aan Praag gedacht? De historische stadskern staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Perfect voor iedereen die cultuur wilt snuiven. Voor het complete plaatje raden we iedereen aan om een stedentrip naar New York te boeken! De stad is zo enorm groot en je hebt er zoveel restaurantjes, iedere dag is hier weer anders! Kortom, er is voor iedere vakantieganger een leuke stedentrip te vinden!