Griekenland is een populair vakantieland. De Griekse eilanden zijn erg in trek bij toeristen vanuit heel Europa. Veel mensen kennen de populaire eilanden zoals Kreta, Rhodos en Kos . Op deze eilanden geniet je van een heerlijke zonvakantie! Op zich niks mis mee, maar soms ben je toe aan iets anders. Wil jij dit jaar juist naar een onbekend Grieks eiland? Griekenland heeft namelijk nog veel meer te bieden! Wij hebben een lijstje voor je gemaakt met een aantal vrij onbekende Griekse eilanden. Op deze eilanden kan jij weg van de massa van je vakantie genieten! Lees snel verder voor onze favoriete onbekende Griekse eilanden. Wie weet doe je inspiratie op voor jouw volgende vakantie naar Griekenland!

onbekende griekse eilanden

#1 Mykonos

Het mooie Mykonos wordt regelmatig het Ibiza van Griekenland genoemd. Dit komt door de luxe uitstraling van het eiland, in combinatie met de interessante cultuur. Mykonos staat erom bekend dat je er heel goed uit kan gaan. De meeste feestgangers vind je in de hoofdstad van het eiland, Mykonos Stad. Toch staat dit eiland op ons lijstje met onbekende Griekse eilanden, omdat Mykonos nog veel meer te bieden heeft! Je vindt er schitterende witte huisjes met blauwe koepels, kleurrijke bloemen en prachtige windmolens. Daarnaast zijn er meerdere prachtige stranden!

Cavo Tagoo

Cavo Tagoo Hotel

Breng jouw vakantie in Mykonos door in het luxe Cavo Tagoo Hotel. Dit vijf sterren hotel is gelegen op een klif en biedt prachtig uitzicht over zee!

Bekijk dit hotel
onbekende griekse eilanden

#2 Chalkidiki

Eigenlijk is Chalkidiki geen eiland, maar een schiereiland. Toch konden we Chalkidiki niet weglaten op dit lijstje met onbekende Griekse eilanden. Het is namelijk één van de mooiste gebieden van heel Griekenland! Je vindt er parelwitte stranden en een heldere blauwe zee. Chalkidiki bestaat uit drie ‘vingers’. Sithonia is een plaats waar je volop van rust en verborgen baaien kan genieten. Kassandria is meer toeristisch. Hier zijn populaire stranden en grotere hotels. Athos is een autonome monnikenstaat van Chalkidki, waar alleen monniken wonen. Hier kan je helaas niet naartoe op vakantie.

Atrium Hotel

Atrium Hotel

Het Atrium Hotel is een vier sterren hotel dat in de schitterende omgeving van Chalkidiki ligt. Het hotel heeft een mooi zwembad en allerlei kindvriendelijke faciliteiten!

Bekijk dit hotel
onbekende griekse eilanden

#3 Samos

Het eiland Samos is erg geliefd. Toch vind je er weinig massatoerisme, waardoor het op ons lijstje met onbekende Griekse eilanden staat. Samos is ontzettend divers. Je vindt er talloze zand- en kiezelstranden, groene natuur en een interessante cultuur. Er zijn namelijk allerlei pittoreske dorpen en culturele bezienswaardigheden, zoals oude opgravingen. Daarnaast zijn er mooie groene heuvels en interessante grotten. Kortom, genoeg te verkennen! Tijdens je vakantie in Samos kan je in alle rust genieten!

golden sun

Hotel Golden Sun

Hotel Golden Sun ligt in het gezellige Kokkari op het schitterende eiland Samos. Dankzij de ligging direct aan zee heb je prachtig uitzicht. Dit wordt een echte droomvakantie...

Bekijk dit hotel
onbekende griekse eilanden

#4 Lesbos

Ook het prachtige Lesbos heeft een schitterende natuur. Ondanks dat Lesbos het op twee na grootse eiland van Griekenland is, behoort het tot de onbekende Griekse eilanden. Lesbos staat bekend om de diverse natuur. Je vindt er van alles, waaronder verborgen baaien, dennenbossen, groene heuvels, olijfboomgaarden en warmwaterbronnen. Door de ongerepte natuur is het de ideale bestemming voor wie helemaal tot rust wil komen. Veel massatoerisme vind je namelijk niet op dit eiland. Ook zijn er veel historische bezienswaardigheden. De hoofdstad Mytilini is zelfs 3000 jaar oud!

Theofilos Paradise Boutique Hotel

Theofilos Paradise Boutique Hotel

Theofilos Paradise Boutique Hotel is een vier sterren hotel met een authentieke uitstraling. Het is gelegen in de historische stad Mytilini op het schitterende eiland Lesbos.

Bekijk dit hotel

Hopelijk heb je na het lezen over deze blogpost inspiratie gekregen voor jouw volgende vakantie naar Griekenland. Voor welke van deze onbekende Griekse eilanden je ook kiest, het belooft een echte droomvakantie te worden! Ieder eiland is uniek en heeft iets anders te bieden. Een verkeerde keuze bestaat dus niet!

onbekende griekse eilanden

Meer Griekenland?

Ben jij er nog niet over uit welk Griekse eiland jouw droombestemming is? Neem een kijkje bij onze vakanties naar alle Griekse eilanden!

Bekijk al onze vakanties naar Griekenland