Hier moet je op letten tijdens het boeken van je zomervakantie

Je weet het zeker: je gaat een vakantie boeken voor de zomer van 2020, yes! Maar waar moet je nu op letten als je een zomervakantie gaat boeken? Dat ga ik je vertellen! Ik heb een checklist voor de zomervakantie voor je gemaakt. Hierop staat waar je op moet letten als je een zomervakantie gaat boeken. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan zodra je vertrekt!

checklist zomervakantie

Vertrekluchthaven

Bij ons heb je de mogelijkheid om zelf de vertrekluchthaven te kiezen, als er van verschillende luchthavens vluchten vertrekken. Wil je voordelig op reis naar bijvoorbeeld Turkije? Dan raad ik je aan om een vakantie te boeken vanaf Duitsland! Vanaf Duitsland vliegen namelijk veel luchtvaartmaatschappijen naar zonnige bestemmingen in de zomervakantie. Wil je liever vanuit Nederland vertrekken? Naast Amsterdam, kun je soms ook vanaf EindhovenRotterdamGroningen of Maastricht vliegen. Ook is het soms mogelijk te vertrekken vanuit België. Kijk dus goed welke vertrekluchthaven voor jou het beste is!

Vluchttijden

Wil jij optimaal genieten van je vakantie? Kijk dan goed naar de vluchttijden van de vakantie die je gaat boeken. De dag dat je reist, wordt meegeteld als een dag. Als je een korte vlucht hebt en je vertrekt vroeg in de ochtend, heb je de hele dag nog om te genieten van jouw vakantie. Als je een avondvlucht hebt, heb je natuurlijk niet zo veel aan je eerste dag. Check daarom de vluchttijden van jouw vakantie! Let wel op: luchtvaartmaatschappijen behouden het recht de vluchttijden te wijzigen. We kunnen daarom de vluchttijden helaas nooit helemaal garanderen.

Verzorging

Ga je gezellig zelf koken tijdens je vakantie, of doe je juist liever helemaal niks? Sommige hotels bieden verschillende verzorgingstypes aan. Als je kiest voor logies, zijn alleen de hotel overnachtingen inclusief.  Halfpension zorgt ervoor dat je kunt genieten van ontbijt én lunch of diner, volpension betekent dat alle maaltijden inclusief zijn. Wil je écht onbezorgd genieten? Kies dan voor all inclusive; dan zijn alle drankjes overdag ook inclusief!

checklist zomervakantie

Bagage

Is bagage inclusief voor de vakantie die jij boekt? Fijn! Is dit niet het geval? Dan kun je dit vaak bijboeken in de tweede stap. Controleer goed of bagage al inclusief is, zo voorkom je verrassingen op het vliegveld. De prijzen voor het toevoegen van bagage kunnen namelijk hoog oplopen als je dit bij de balie van de luchtvaartmaatschappij op het vliegveld moet bijboeken.

Transfer

Het kan zijn dat voor jouw vakantie een transfer inclusief is. Super handig! Je hoeft dan niet meer het vervoer tussen het vliegveld en je hotel te regelen. Is dit nog niet bijgeboekt? Soms kun je dit in de tweede stap nog toevoegen. Let op: je kunt een transfer niet mee toe voegen bij ons als je eenmaal hebt geboekt. Dit kun je wel altijd nog doen via HolidayTaxis.

Voorwaarden

Tijdens het boekingsproces, kun je de voorwaarden van je vakantie teruglezen. Deze kun je zien in de derde stap van het boekingsproces, in het overzicht. Het is belangrijk deze voorwaarden goed door te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Sommige hotels rekenen bijvoorbeeld extra kosten voor bepaalde services. Deze staan vaak in de voorwaarden vermeld. Zodra je de boeking maakt, ga je akkoord met de voorwaarden.

Vakantie checklist

Bekijk ons aanbod aan zomervakanties

Met deze checklist ben je helemaal klaar om je zomervakantie te boeken. Bekijk ons aanbod aan zomervakanties.

Boek je zomervakantie 2020