Het prachtige Thailand is één van de populairste vakantiebestemmingen in Zuidoost-Azië. De parelwitte zandstranden, azuurblauwe zee, mooie tempels en vriendelijke bevolking maken Thailand dan ook tot een heerlijke bestemming. Met zoveel mooie eilanden en bezienswaardigheden om te bezoeken kan het lastig zijn om een keuze te maken. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij de mooiste bezienswaardigheden en plekken in Thailand op een rijtje gezet. Met deze geweldige tips voor Thailand ga je een onvergetelijke vakantie tegemoet.

tips thailand bangkok

Ontdek het bruisende Bangkok

Tijdens een vakantie naar Thailand zal je hoogstwaarschijnlijk enige tijd in Bangkok doorbrengen. Deze levendige stad heeft enorm veel te bieden. In het oude centrum, rondom de Chao Praya rivier bezoek je prachtige tempels zoals Wat Arun. Hier tegenover tref je het indrukwekkende Koninklijk Paleis. Deze bezienswaardigheden zijn gemakkelijk te bereiken met een bootje. Bangkok is van alle markten thuis. Zo kan je stappen op Khao San Road of de rust opzoeken in Lumpini park. In dit park heb je trouwens ook de kans om grote watervaranen te spotten. Bangkok is daarbij ook een geweldige plek om te shoppen, de talloze winkelcentra zijn ideaal om even in af te koelen.

tips thailand

Galleria Sukhumvit 10 Bangkok by Compass Hospitality

Het prachtige Galleria Sukhumvit 10 Bangkok by Compass Hospitality is een centraal gelegen hotel vlakbij de skytrain. Na een dagje sightseeing kom je hier helemaal tot rust aan het zwembad.

Bekijk Galleria Sukhumvit 10 Bangkok hier
Tips thailand Khao Sok

Geniet van natuur in Khao Sok

Het Khao Sok Nationaal Park is één van de mooiste plekken in Thailand. De kalksteenrotsen steken uit boven de grote meren en vormen een prachtig contrast met de groene natuur. Slaap een nachtje op het Cheow Lan Lake en ontdek de omgeving per kano. Je kunt in dit gebied ook prachtige wandelingen maken door het regenwoud. Khao Sok Nationaal Park is een geweldige plek om te bezoeken in Thailand. Dit mooie park kan je gemakkelijk bezoeken tijdens een vakantie naar Khao Lak of Krabi.

 

tips thailand

Kalima Resort and Villas Khao Lak

Tot rust komen doe je in het luxe Kalima Resort and Villas Khao Lak. Dit prachtige resort is modern ingericht en beschikt over een toffe beach club. De ideale plek om te genieten van een vakantie naar Khao Lak.

Bekijk Kalima Resort and Villas Khao Lak hier
tips Thailand Koh Samui

Relaxen op het strand op Koh Samui

Eén van onze tips voor een vakantie naar Thailand is een bezoek aan Koh Samui. Dit tropische eiland is een geweldige plek om te genieten van paradijselijke stranden. Het parelwitte zand, de wuivende palmbomen en het heldere water maken Koh Samui tot een geweldige strandbestemming. Maak een uitstapje naar het prachtige Ang Thong Nationaal Park of een geweldige snorkeltour. Op Koh Samui valt er genoeg te beleven. Zo kan je op het ene strand goed uitgaan en is het andere strand perfect voor een vakantie met het gezin. Die diversiteit maakt Koh Samui tot een geliefde bestemming. De nabijgelegen eilanden Koh Phangan en Koh Tao zijn ook een bezoekje waard.

Tips thailand

Nora Buri Resort & Spa

In luxe genieten op het paradijselijke Koh Samui? Verblijf in het moderne Nora Buri Resort & Spa. Dit goed beoordeelde hotel is de plek om te ontspannen en te genieten van de tropische temperaturen.

Bekijk Nora Buri Resort & Spa hier
Tips thailand

Eilandhoppen in Phuket

De stranden van Phuket zijn zelf al enorm mooi maar dit is niets vergeleken met de stranden van de omringende eilanden. Daarom is eilandhoppen in Phuket  één van onze beste tips voor een vakantie naar Thailand.  De eilanden Koh Yao Yai en Koh Yao Noi zijn gemakkelijk te bereiken vanuit Phuket. Deze rustige, paradijselijke eilanden zijn zeker een bezoek waard. Maak ook een bezoek aan het rotsachtige Koh Bon en ga snorkelen bij Koh Hae beter bekend als Coral Island . Deze eilanden maken een vakantie naar Thailand compleet!

Dit zijn volgens ons een paar van de  mooiste plekken om te zien tijdens een vakantie naar Thailand. Met deze tips ga je gegarandeerd een prachtige vakantie tegemoet. Voor je op vakantie gaat naar Thailand zijn er een paar dingen waar je op moet letten, zoals het klimaat per regio bijvoorbeeld. Ook zijn er bepaalde dingen die handig zijn om mee te nemen of slimme tips die jouw vakantie in Thailand nog fijner maken. Lees hieronder de tips & tricks voor een vakantie in Thailand.

Tips & Tricks voor een vakantie in Thailand

  • Probeer tijdens verblijf in Bangkok vlakbij een BTS station te verblijven. Deze skytrain brengt je namelijk gemakkelijk van A naar B. Er staat namelijk flink wat file in Bangkok waardoor je soms over een kleine afstand een uur kan doen.
  • Zorg ervoor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt. Je kunt namelijk niet uit de kraan drinken in Thailand.
  • In de Thaise culuur is het ongepast om met je voeten omhoog te zitten. Respecteer de lokale bevolking door dit niet te doen.
  • Maak gebruik van de taxi-app Grab, dit is vergelijkbaar met Uber en een geweldige manier om je in Thailand te verplaatsen. Je weet van tevoren hoeveel je rit gaat kosten waardoor je niet voor een verrassing komt te staan.
  • Een goede tip voor op de paklijst ter voorbereiding aan een vakantie naar Thailand is een klamboe en deet tegen de muggen.
  • Het weer verschilt in Thailand enorm per regio, lees ook onze blog over de beste reistijd voor Thailand.

 

tips thailand

Boek jouw vakantie naar Thailand

Enthousiast geworden over een vakantie naar Thailand? Bekijk hier ons gehele aanbod aan vakanties naar dit prachtige land. Kies je voor eilandhoppen in Phuket of ga je op avontuur in Khao Sok Nationaal Park? Ontdek het prachtige Thailand.

Bekijk hier alle vakanties naar Thailand