Wij vertellen je de beste bezienswaardigheden, fijnste tips, hotspots en waar je geheime plekjes kunt ontdekken in de Algarve. De regio is de meest zuidelijke streek van Portugal en hier vind je een overvloed aan zon, zee en strand. De prachtige stranden winnen geregeld prijzen, en dat is niet gek! Maar buiten deze stranden met prachtige rotsen heeft de Algarve nog veel meer te bieden. Wil jij alleen maar strand en zee? Bekijk dan hier de mooiste stranden van de Algarve.

Algarve

Huur een auto

Wil je de beste bezienswaardigheden in de Algarve ontdekken. Dan ontkom je er niet aan. Ga je op reis naar de Algarve dan is het beste advies: huur een auto! Wanneer je namelijk een auto huurt, ben je vrij om te gaan en staan waar je maar wilt. Het openbaar vervoer komt vaak enkel naar de meer toeristische plekken. Het is juist gaaf om de minder bekende gebieden te ontdekken! Heb je een auto gehuurd, neem dan vooral de E125. Deze weg brengt je niet het snelst van A naar B, maar heeft wel de meest prachtige omgeving. Zo ontdek je het échte landschap van de Algarve. Neem ook vooral zo nu en dan een impulsieve afslag. Zo ontdek je de leukste baaitjes en geheime plekjes die de Algarve bevat.

cathedral-cave

Bezoek Praia de Benagil

Benagil is een combinatie tussen een grot en een strand. Je vraagt je vast af hoe dat werkt. De Benagil is een prachtige grot van kalkstenen, binnenin deze grot vind je een goudgeel zandstrand.  Doordat er gaten in de rotsen zitten, schijnt het zonlicht op meerdere plekken tussen de rotsen door. Door inhammen in de rotsen komt het zeewater binnen. Bij de Benagil grot behoort ook de ‘Cathedral Cave’. Hier kun je alleen per boot, kajak of zwemmend naar toe. Het is een enorme grot met bovenin een gat waar de zon doorschijnt.  Vanuit Praia de Benagil neem je een boottour of huur je een kajak. Door middel van een boottour ontdek je nog vele andere grotten, met een kajak heb je wel wat meer vrijheid. Ga jij liever zwemmend? Let even op hoe zwaar de stroming is die dag.

algarve

Boek je vakantie naar de Algarve

De Algarve is een prachtige bestemming voor een vakantie in de zon! Met een rotsachtige kustlijn en ruime stranden is de Algarve de perfecte regio voor je vakantie in Portugal. Elke stad in deze regio heeft zijn eigen charmes en is daarmee uniek. Welke stad kies jij?

Bekijk ons aanbod
Faro

Blijf hangen in het vergeten Faro

Je komt aan op de luchthaven van Faro en probeert zo snel mogelijk door te reizen naar de populaire badplaatsen. Wat zonde dat iedereen vaak vergeet hoe prachtig Faro is! We willen er dus voor zorgen dat je deze prachtige plek niet overslaat tijdens je vakantie in de Algarve.

Faro is de hoofdstad van de Zuid-Europese streek. Hier ontdek je veel historie en cultuur. Zo legden de Romeinen ca. 2000 jaar geleden een grote haven aan. Breng ook een bezoek aan het Bisschopspaleis Paco Episcopal en stadspaleis Solar Do Capitao-mor.

Slenter vervolgens over de promenade met prachtige gebouwen en waan je naar de oude stad, de ‘Cidade Velha’. De oude stad bestaat uit eeuwenoude straatjes met mooie gebouwen en veel restaurants en bars met lokale invloeden. De stad wordt omringd door een stadsmuur. Je krijgt toegang tot de stad door verschillende stadspoorten. Breng een bezoekje aan de Arco Da Villa. Deze boogpoort uit de 19e eeuw is namelijk prachtig. Vanuit deze poort kom je terecht bij Largo da Sé. Hier liggen ook het bisschoppelijke paleis en de kathedraal. In Faro is dus enorm veel te zien en te beleven.

Ria-Formosa

Tot rust komen in Ria Formosa

Het natuurpark Ria Formosa bevindt zich tussen Faro en Tavira. Het is een van de zeven natuurwonderen van Portugal, en dat begrijpen wij wel! Het is een 60 kilometer lange lagune met een labyrint van eilanden, zandbanken, witte stranden en duinen met prachtige flora en fauna. In 1987 werd Ria Formosa officieel een natuurpark, sindsdien wordt het park extra goed beschermd. In het park zit ook een viskwekerij en er vindt export van schaaldieren plaats. Het park heeft een totale oppervlakte van 20.000 hectare! Er leven dan ook 1500 verschillende diersoorten en talloze inheemse planten. Het natuurpark bestaat uit twee schiereilanden en vijf barrière-eilanden die een natuurlijke inham vormen met de open zee.

 

Silves

Trek het binnenland in

De Algarve staat bekend om populaire kuststeden met prachtige baaien en geweldige stranden. Maar het bergachtige binnenland van de Algarve is eigenlijk ook de moeite waard. Ben je op zoek naar geheime plekjes in de Algarve, waar geen massatoerisme plaatsvindt? Dan moet je heel zeker naar het binnenland! Wij raden aan om een ritje te maken naar Silves. Het is een van de oudere stadjes van de Algarve en heeft een prachtig oud fort. Dit fort ligt op het hoogste punt van het dorp wat zorgt voor een geweldig uitzicht. Slenter door de steile en knusse straatjes en geniet van leuke huisjes. Zit jij toch liever aan een kustplaats, denk dan bijvoorbeeld aan Lagos. Hier combineer je strand en cultuur met gemak. Lees hier alles over Lagos in de Algarve.

Estrela-da-Luz

Estrela da Luz

Op zoek naar een hotel in Lagos? Dit aangename appartementenhotel ligt op 200 meter van het dichtstbijzijnde strand en op minder dan 10 minuten lopen van het centrum. De wijn & tapas bar is het hele jaar geopend. 😏

Bekijk dit hotel

Uitgaan in de Algarve

In de populaire badplaats Albufeira ontkom je niet aan een leuk feestje. Hier komen veel jongeren heen om te genieten van een lekker drankje op vlotte muziek. Maar wil je liever een plek waar je wat meer onder de locals bent, kies dan voor Faro! We hebben het er net al even over gehad. De vergeten stad Faro. Het is trouwens een studentenstad, dit zorgt ervoor dat veel lokale studenten hier een dansje komen wagen. In de Algarve is er voor iedereen wel iets te doen. Wil je losgaan in een discotheek, Guinness drinken in een Irish Pub of karaoke doen in een karaokebar? Het kan allemaal. Wie liever niet op stap gaat, heeft al snel een fijn terrasje gevonden om een drankje te doen.

algarve

De zeven hangende valleien

De zeven hangende valleien is eigenlijk een wandelroute. Maar hij mag niet ontbreken tijdens het ontdekken van bezienswaardigheden in de Algarve. De wandelroute is ca. 11 kilometer lang en loopt volledig langs de kust. De Portugese naam voor de route is ‘Dos Sete Vales Suspenso’. Door middel van deze wandelroute maak je kennis met de adembenemende natuur van de Algarve. Je loopt langs verschillende kliffen en rotsen, waar je prachtige uitzichten over zee hebt. De wandelroute heeft de naam ‘de zeven hangende valleien’, doordat de kliffen over het water gebogen zijn. Hier ga je zeker een mooie foto maken!  De route loopt van Praia da Marinha naar Praia da Vale Centeanes. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om te starten en eindigen.

tavira

Ga naar Tavira

Het geschiedenisrijke dorpje Tavira ligt vlakbij de Spaanse grens. Wist je dat in Tavira al in de 8e eeuw bebouwing was. De Romeinen werden opgevolgd door de Moren, er zijn dus veel Romeinse en Moorse invloeden gecombineerd in het dorp. De brug die over de rivier werd gebouwd, is gebouwd op Romeinse fundamenten. Het oude kasteel is een voorbeeld van de Moorse invloed in het dorp. Het dorpje telt maar liefst 21 kerken! Cultuur bewonderen doe je dus in Tavira. Het dorp wordt gesplitst door de Gilão rivier. Wandel langs de oever terwijl je geniet van de zon en de palmbomen. Vanuit de haven van Tavira is het mogelijk om een met een bootje naar Ilha te varen. Ilha is een klein eiland voor de kust. Leuk om ook even te bekijken!

algarve

Klaar om je reis naar de Algarve te boeken?

Zoals je ziet is er enorm veel te zien en te beleven in de Algarve. Hou je van zon, zee en strand, cultuur en natuur of misschien een combinatie: in de Algarve zit je goed!

Boek een vakantie naar de Algarve