Lagos in de Algarve

Lagos in de Algarve is een gezellige Portugese badplaats. De meest bekende badplaats in de Algarve is Albufeira, maar wat ons betreft is Lagos hét stadje om te bezoeken tijdens jouw vakantie in de Algarve.  Wat Lagos zo aantrekkelijk maakt is de diversiteit. Je kunt hier namelijk genieten van mooie bezienswaardigheden, prachtige stranden en je kan ook nog eens een avondje lekker gaan stappen. Benieuwd naar wat Lagos nog meer te bieden heeft? Wij hebben de leukste dingen om te doen in Lagos voor jou op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden in Lagos, Portugal

Lagos is één van de oudere steden in deze prachtige Portugese regio. Desondanks het feit dat een groot deel van de stad verwoest is tijdens een aardbeving in 1755, zijn er nog genoeg mooie historische bezienswaardigheden. De stad Lagos heeft een rijke geschiedenis en was vroeger het centrum voor ontdekkingsreizen in Portugal. Tegenwoordig zijn één van de beste bewaard gebleven bezienswaardigheden de stadsmuren. Deze dateren uit de 16e eeuw en staan rondom het centrum van Lagos. Een andere mooie bezienswaardigheid is Igreja de Santo António. Dit is een één van de mooiste kerken in Lagos en zeker een bezoekje waard. Alhoewel de buitenkant niet heel bijzonder is, gaat het vooral om de rijkelijk versierde binnenkant. Richting het strand vind je een andere bekende bezienswaardigheid in Lagos, Forte do Pau da Bandeira. Dit is een indrukwekkend fort, daterend uit de 17e eeuw.

Lagos in de Algarve

Beste stranden van Lagos, Portugal

Het leuke aan de Portugese stad Lagos is dat je cultuur en strand zeer gemakkelijk kunt combineren. Vanaf de stad loop je in ongeveer 20 minuutjes naar een prachtig lang zandstrand. De stad en het strand worden gescheiden door de Ribeira de Bensafrim, waar je door middel van een voetgangersbrug overheen kunt lopen. Dit lange strand genaamd Meia Praia, is een heerlijk plek om even van het zonnetje te genieten. Ook het kleinere strandje Praia Dona Ana is een fantastische plek om te relaxen op het strand. Daarbij is dit misschien ook wel het meest fotografische strand van de Algarve. Je kijkt namelijk uit op de Ponta de Piedade, een prachtige rotsformatie. Het is dan ook een leuke tip om tijdens jouw vakantie in Lagos, een boottrip te maken richting deze indrukwekkende rotsformaties.

Lagos in de Algarve

Onyria Palmares Beach House

Verblijf tijdens jouw vakantie naar Lagos in het prachtige Onyria Palmares Beach House. Dit mooie 5* hotel ligt vlakbij het strand en op een kleine afstand van het centrum van Lagos. Het hotel is modern ingericht en straalt veel luxe en rust uit.

Bekijk Onryia Palmares Beach hier

Eten in Lagos, Portugal

Na een dag aan het strand liggen of de culturele bezienswaardigheden bezoeken is het tijd om lekker te gaan eten. Gelukkig zijn er meer dan genoeg heerlijke restaurants waar je culinair zult genieten. Één van de leukste restaurants in Lagos is The Garden. Dit is een gezellig restaurant met een tuin waar je heerlijk kunt eten. Als je tijdens jouw vakantie in Lagos zin hebt in een burger, bezoek dan Nah Nah Bah. Dit restaurant heeft één van de lekkerste burgers van heel de Algarve. Als je graag Portugees wilt eten dan raden wij Adage Tipica A Forja of Adega de Marina aan. Typische Portugese gerechten om te proberen zijn bacalhau, een gedroogde witte vis en bijvoorbeeld cataplana, een eenpansgerecht met o.a. kokkels. Mijn persoonlijke favoriet is kip piri piri. Portugese ontdekkingsreizigers hebben de rode pepers meegenomen uit Afrika en tegenwoordig zijn deze kruiden onderdeel van de Portugese keuken.

Lagos in de Algarve

Vila Galé Lagos

Vile Galé Lagos is een mooi hotel gelegen aan het prachtige Meia Praia strand. Dit zeer goed beoordeelde 4* hotel is de ideale uitvalsbasis tijdens een vakantie naar Lagos. Het hotel is modern en trendy ingericht en beschikt over een prachtig groot zwembad.

Bekijk Vila Galé Lagos hier

Uitgaan in Lagos, Portugal

Heb je na het eten zin in een drankje en dansje? Ook dan zit je helemaal goed in het Portugese Lagos. Één van de bekendste bars in Lagos is Three Monkeys. Deze gezellige bar is een uitstekende plek om de avond te beginnen. Er hangt een gezellige sfeer en de cocktails zijn zeer betaalbaar, al helemaal tijdens happy hour.  Ga jij voor een rustigere avond met live muziek? Dan zijn er verschillende leuke bars zoals Stevie Ray’s Blues Jazz Bar, waar je kunt genieten van live muziek. Als je echt wilt gaan stappen dan moet je richting Inside Out. Deze club is tot 4 in uur de ochtend geopend en staat garant voor een gezellige avond uit. In Lagos vind je nog veel meer leuke plekken om uit te gaan. De meeste bars en uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand van het centrum van Lagos.

Lagos in de Algarve

Evenementen in Lagos, Portugal

Benieuwd naar wat er te beleven valt tijdens jouw vakantie naar Lagos? Bekijk hier dan de geplande evenementen in Lagos en de rest van de Algarve. Elk jaar vindt er vlakbij Lagos het grootste zandsculpturen evenement van de wereld plaats. Het FIESA, International Sand Sculpture Festival is absoluut een bezoek waar tijdens jouw vakantie naar Lagos. Er komen meer dan 60 artiesten die een prachtig kunstwerk van zand maken. Het festival vindt meestal plaats vanaf maart tot het einde van de zomer. Een andere bijzonder evenement in de Algarve is het carnaval van Loulé. Op een klein uurtje rijden vanaf Lagos ligt het authentieke dorpje Loulé, waar rond februari dit carnaval gehouden wordt.  Wil je graag een typisch Portugees festival bezoeken? In september vindt elk jaar het Festival F plaats in Faro. Dit is een 3-daags muziekfestival met de beste nationale artiesten van Portugal.

Lagos in de Algarve

Bekijk hier onze vakanties naar Lagos

Ben je na het lezen van deze blog, enthousiast geworden over Lagos? Bekijk dan al onze vakanties naar deze prachtige plaats. Je geniet hier van mooie stranden, cultuur en heerlijk eten. Wat wil je nog meer tijdens een vakantie naar de Algarve?

Bekijk alle vakanties naar Lagos