Top 5 babymoon bestemmingen

Je kent vast wel de honeymoon, een vakantie voor net getrouwde stellen. Wist je dat er nu ook babymoons bestaan? De term babymoon komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar wordt in Europa ook steeds populairder! Een babymoon is een vakantie waarbij je nog even met zijn tweeĆ«n weggaat, voordat de kleine arriveert! Een zwangerschap is natuurlijk een periode waarin je veel rustmomenten moet pakken. Dat kan perfect tijdens een babymoon! Dit kan voorlopig de laatste keer zijn dat jullie samen op vakantie gaan… Maar wat zijn nou eigenlijk de leukste babymoon bestemmingen? En waar moet je nog meer op letten? Lees snel verder voor inspiratie voor verschillende babymoon bestemmingen en diverse praktische tips! Zo ga jij perfect voorbereid met zijn tweeĆ«n op pad.

Koppel in Siciliƫ

1. Siciliƫ

Siciliƫ hoort officieel gezien bij Italiƫ, maar is voelt aan als een compleet ander land. Op Siciliƫ merk je de invloeden van de oude Grieken, de Romeinen en Arabische handelaren nog heel goed. Al deze invloeden zorgen voor een fascinerende omgeving. Het eiland ligt vol met overblijfselen uit deze tijd. Geniet van het heerlijke Italiaanse eten, het goede weer en de historische steden. Huur een auto om zo Ʃcht het hele eiland te ontdekken. Vergeet niet om tussendoor een paar keer te stoppen om een heerlijke alcoholvrije cocktail te drinken.

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als je op babymoon naar Siciliƫ gaat. Er komen gelukkig geen ziektes voor waar je rekening mee moet houden tijdens je zwangerschap. Helaas zijn er bepaalde gerechten die je beter aan je neus voorbij kan laten gaan. Denk bijvoorbeeld aan wijn, sommige verse vis en sommige kazen zoals buffalo mozzarella. Daarnaast is Siciliƫ een zonnige bestemming. Tijdens een zwangerschap heb je meer kans op pigmentvlekken, met name in je gezicht. Zorg er daarom voor dat je je goed insmeert!

Babymoon op Ibiza

2. Ibiza

Bij Ibiza zal je al snel denken aan een feesteiland, maar Ibiza is veel meer dan dat. Er zijn tientallen stranden en verstopte baaien waar jullie in alle rust van elkaar kunnen genieten. Breng een bezoek aan een hippie markt, struin over de boulevard en geniet van versgemaakte tapas. Ibiza is hƩt eiland om samen te genieten! De perfecte tijd om naar Ibiza te vliegen voor jullie babymoon is buiten het feestseizoen om. Deze is ieder jaar tussen mei en september. Vlak ervoor of erna is het nog altijd heerlijk weer en super rustig op het eiland.

Ben jij toch opzoek naar iets meer rust? Ga dan op babymoon naar Formentera! Dit is het kleine buureiland van Ibiza. Je vindt hier alle voordelen van Ibiza, namelijk de schitterende witte stranden en de azuurblauwe zee. Het grote verschil is de rust. Op Formentera zal je geen feestgangers tegenkomen, waardoor jullie samen van de rust kunnen genieten. Het beste is dat je er zĆ³ bent met de veerboot die vanaf Ibiza vertrekt!

Koppel strand cyprus

3. Cyprus

Het eiland Cyprus wordt gezien als een eiland vol mooie cultuur, traditie en schone natuur. Vele historische leiders zijn in het verleden naar het eiland afgerezen om gebruik te maken van de strategische locatie van het eiland tussen de drie continenten van Afrika, Azie en Europa. Vandaag de dag heeft dit een heleboel invloeden en voelt het eiland bijna als een open luchtmuseum. Dit eiland heeft milde winters en warme zomers, waardoor Cyprus het hele jaar door een fijne vakantiebestemming is, en dus ook Ć©Ć©n van de ideale babymoon bestemmingen. Zoek je in de zomer wat verkoeling? Maak dan een uitstap naar het Troodosgebergte of breng een bezoek aan Ć©Ć©n van de meer dan 50 stranden!

Cyprus is een ideale keuze voor wie opzoek is naar een verre babymoon bestemming. Alhoewel Cyprus vaak bij Europa wordt gerekend en bij de EU hoort, ligt het geografisch gezien in Aziƫ. Ondanks dat het een verre bestemming is, komt het zikavirus er niet voor. Dat is alvast ƩƩn zorg minder! Een ander voordeel van de verre ligging van Cyprus is dat het weer bijna altijd mooi is. Van april tot en met november liggen de temperaturen bijna altijd boven de 20 graden. Dat is veel lekkerder dan het Nederlandse weer. Let er wel op dat het in de zomermaanden gerust warmer dan 30 graden wordt. Dit kan onaangenaam zijn tijdens je zwangerschap.

Koppel in Kroatiƫ Plitvice meren

4. Kroatiƫ

De Dalmatische kust is prachtig! Je vindt hier beeldschone stranden afgewisseld door pittoreske dorpjes en glooiende heuvels. De cultuurliefhebbers en eilandhoppers kunnen hier hun hart ophalen. Ben je een echte fan van Game of Thrones? Breng dan een bezoekje aan de populaire stad Dubrovnik. In deze stad zijn op 19 locaties verschillende scenes van de populaire serie opgenomen. Je kan verschillende Game of Thrones tours door de stad volgen, of zelf langs de bezienswaardigheden gaan. Nog een plustpunt: Kroatiƫ is ƩƩn van de goedkopere babymoon bestemmingen. Zo hou je wat extra geld over voor leuke babykleertjes!

Naast de lage prijzen hoort Kroatiƫ bij de leukste babymoon bestemmingen doordat het niet ver vliegen is. Tijdens je babymoon naar Kroatiƫ land je op de vliegvelden van Pula, Zadar, Dubrovnik of Split. Afhankelijk van het vliegveld waarop je landt is het ongeveer 2 uur vliegen naar Kroatiƫ. Heel fijn, dan hoef je niet te lang in het vliegtuig te zitten tijdens je zwangerschap!

Babymoon Canarische eilanden

5. Canarische eilanden

De Canarische Eilanden zijn all year around de ideale babymoon bestemmingen. Ook in de winter zijn de temperaturen hier nog heerlijk aangenaam. Zo kan je je babymoon dus precies plannen in je tweede trimester, in plaats van dat je perse in een bepaalde maand gaat. Ondanks de tropische kenmerken liggen de eilanden op maar 4,5 uur vliegen. De enige lastige keuze die nog overblijft, is naar welk eiland je gaat. Ga je voor de vulkanische zwarte stranden op Tenerife? Of kies je voor het altijd gezellige Lanzarote?

Iets dat de Canarische eilanden tot de beste babymoon bestemmingen maakt, is het weer. De Canarische eilanden worden regelmatig de ‘eilanden van de eeuwige lente’ genoemd. Dit komt doordat de temperaturen het hele jaar door aangenaam en redelijk constant zijn. Let er wel op dat het in de zomermaanden drukker en warmer is. Dit kan vervelend zijn tijdens je zwangerschap.

Praktische informatie

Wat is een babymoon?

Een babymoon is een vakantie tijdens de zwangerschap waarbij de aanstaande ouders nog even samen van elkaar genieten. Natuurlijk kan dit ook nog wel als de kleine er is, maar met zijn drieƫn op vakantie is toch anders dan met zijn tweeƫn. Tijdens een babymoon gaat het er echt om dat je nog geniet van de quality time met je partner. Zie dit als het ultieme rustmoment voordat de kleine wordt geboren. Tijdens de zwangerschap is het voor de baby erg belangrijk dat je ontspannen bent. Stress is niet goed voor de aanstaande moeder en al helemaal niet voor de ongeboren spruit. Dit is gelijk een goed excuus voor een heerlijke vakantie! Maak je babymoon extra romantische met onze tips.

Waar moet je op letten bij een babymoon?

De eerste vraag waar je waarschijnlijk aan denkt, is: “Mag ik wel vliegen als ik zwanger ben?” Jazeker! Het is echter wel zo dat iedere vliegmaatschappij andere regels hanteert. Lees de regels voor het zwanger vliegen goed door voordat je je vakantie boekt. Ben je langer dan 36 weken zwanger? Dan wordt het wel lastig om nog toegelaten te worden op de vlucht.

Daarnaast is het belangrijk voor een babymoon is dat het niet langer dan 4 uur vliegen is. Een langere vlucht kan in principe geen kwaad, maar het is maar net waar je jezelf goed bij voelt. We adviseren zelf eigenlijk nooit langer dan 4 uur. Zo’n kortere vlucht is vaak nog goed vol te houden met een dikke buik.

Babymoon bestemmingen

En verder…

  • Een verre bestemming raden we vaak af vanwege het zika virus. Dit virus kan namelijk enorm schadelijk zijn voor ongeboren kindjes. We willen natuurlijk niet dat de baby iets ergs overkomt. Twijfel je? Het is altijd verstandig om te overleggen met je huisarts voor het boeken van een babymoon.
  • De beste periode om te reizen is geheel afhankelijk van hoe jij je voelt. Waar je in het eerste trimester waarschijnlijk erg misselijk bent, ben je in het derde trimester vaak minder mobiel. Als wij mochten kiezen, dan zouden wij voor het tweede trimester gaan. Maar vooralsnog is dat geheel afhankelijk van hoe jij je voelt en hoe goed de zwangerschap verloopt.
  • Hoe heerlijk het ook is om naar een zonnige bestemming te vliegen, is het wel belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen de zon. Dat is natuurlijk altijd belangrijk, maar tijdens je zwangerschap moet je er extra alert op zijn dat je je goed insmeert om zo pigmentvlekken te voorkomen.