Op vakantie gaan met het hele gezin is iets waar je al maanden van te voren naar uitkijkt. Toch is het vliegen met kinderen soms nog weleens een uitdaging. Geen zorgen hierover, want met deze 5 essentiële tips wordt jouw vlucht met een kleintje alleen maar leuker! Vliegen met kinderen hoeft namelijk helemaal geen probleem te zijn, als je je aan de onderstaande tips houdt.

1. Neem raamstickers mee in het vliegtuig

Zo kunnen je kinderen spelen in het vliegtuig terwijl ze naar buiten aan het kijken zijn. Wie weet vind je wel stickers waar een spelelement in zit. Zo maak je vliegen met kinderen leuk.

2. Geef ze een lolly tijdens het opstijgen en dalen

Doordat de kleine sabbelt aan de lolly, wordt de druk op de oren verminderd. Je voorkomt het natuurlijk nooit helemaal, maar op deze manier heeft de kleine er wel minder last van.

3. Neem een opblaasbare bal mee naar het vliegveld

In je tas neemt de bal bijna geen ruimte in en op het vliegveld is hij zo opgeblazen. Zo speel je een potje voetbal tijdens het wachten totdat jullie mogen boarden.

4. Boek een avond- of nachtvlucht

Het is dan eigenlijk bedtijd voor je kinderen. Door hun ritme zullen ze in het vliegtuig moe worden en dus ook heerlijk gaan slapen. Neem dan ook een kussen mee in het vliegtuig, zodat ze lekker kunnen gaan liggen. Vliegen met kinderen hoeft helemaal geen probleem te zijn.

5. Waarschuw je kinderen voor de “vliegtuigpolitie”

Deze bestaat natuurlijk niet echt, maar heeft een beetje het Sinterklaas-effect. Zo kan je voorkomen dat de kleine tegen de stoel voor zich gaat schoppen de hele vlucht.

vliegen met kinderen

Boek nu jouw vakantie met het gezin

Speciaal voor families hebben wij een selectie gemaakt van uitstekende hotels waar het hele gezin een leuke vakantie tegemoet gaat. Van hotels met glijbanen tot aan tennisbanen, niemand zal zich vervelen bij één van deze leuke hotels.

Bekijk de leukste vakanties met kinderen