Vakantie met de kinderen

Tip 1: probeer eerst zelf gelukkig te worden

Het klinkt misschien wel gek dat je eerst zelf gelukkig moet zijn, maar dat is het niet. De stemming van de kinderen wordt beïnvloed door de stemming van de ouders en de verzorgers. Begin jouw dag lekker met meditatie. Het voordeel van meditatie is dat het zorgt voor minder stress. Het tweede voordeel is dat jouw hoofd leger wordt, waardoor je meer focust op de positieve dingen uit het leven. Ook is het slim om te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Dit zorgt voor positieve gedachtes. Veel mensen vergeten ook tijd voor zichzelf te nemen door de drukte van tegenwoordig. Het is slim om na te denken over welke soort vakantie jou gelukkig maakt. Hierbij is het handig om na te denken over welke activiteiten je op vakantie gaat doen.

Vakantie met de kinderen

Tip 2: praat met jouw kinderen

Je kent jouw eigen kinderen het best. Maar toch is het aan te raden om het gesprek met de kinderen aan te gaan. Vraag aan jouw kinderen wat zij graag willen doen op een vakantie. Is er een land dat zij graag willen bezoeken? Of willen ze een bepaalde activiteit graag doen tijdens de vakantie? Ieder kind is anders, en zij willen wellicht ook verschillende dingen doen. Zo zijn er kinderen die graag hele dagen op het strand liggen. Er zijn ook kinderen die liever de stad gaan verkennen. Sommige landen bieden veel verschillende activiteiten aan. Ook is het handig om te kijken of er veel Nederlanders naar een bepaald land gaan. Dan bestaat de kans dat jouw kinderen gaan spelen met andere kinderen.

Vakantie met de kinderen

Tip 3: kijk of de vakantie ┬┤kindvriendelijk┬┤ is

Sommige landen zijn kindvriendelijker dan andere. Hoe kindvriendelijker het land, hoe beter het is voor een kind. Dit geldt ook voor de accommodatie. Er zijn veel kindvriendelijke accommodaties. Hier hebben de kinderen genoeg activiteiten om uit te proberen. Denk hierbij aan een mini club. Daar kunnen de kinderen tekenen, andere kinderen leren kennen, knutselen of andere activiteiten doen. Het programma qua activiteiten verschilt per accommodatie. Daarom is het slim om te kijken welke activiteiten er allemaal worden aangeboden. Ook is het slim om te kijken of er aparte kinderbaden zijn. Deze zijn veiliger en ondieper dan de normale zwembaden.

Vakantie met de kinderen

Tip 4: probeer ruzies te voorkomen

Er zullen momenten komen dat je te veel op elkaars lippen zit. Dan is het belangrijk om dingen snel op te lossen. Toch is voorkomen altijd beter dan oplossen. Door de vakantie goed te plannen, zal iedereen tevreden zijn. Daarbij is het belangrijk dat iedereen het programma goed vindt. Eerlijke programma’s zorgen voor minder ruzies. Ook helpt het om alles zo vroeg mogelijk te plannen. Dan kunnen dingen nog altijd aangepast worden. Het is ook slim om te onderzoeken hoe ver de locaties zijn van de accommodaties. Je hebt de mogelijkheid om te lopen of het openbaar vervoer te pakken. Zo ga je gelukkig op vakantie met kinderen.

Kindvriendelijke vakantie

Bekijk al onze kindvriendelijke vakanties naar Spanje

Gelukkig op vakantie gaan met kinderen is belangrijk. Bekijk al onze kindvriendelijke vakanties naar Spanje.

Bekijk ons aanbod naar de kindvriendelijke vakanties