De meivakantie is een mooi moment om er even tussenuit te gaan. Het winterseizoen is officieel voorbij. We hebben allemaal behoefte aan wat extra zonnestralen! Helaas gooit het onvoorspelbare weer in Nederland soms roet in het eten. Heb jij een weekje vrij genomen, regent het alleen maar! Je kan er natuurlijk ook even tussenuit gaan, zodat je een grotere kans hebt op mooi weer. Maar waar heen ga je op vakantie in mei? En waar is het mooi weer in Europa in mei? Ik heb een aantal ideale vakantiebestemmingen voor de meivakantie voor je opgezocht. Zo hoef jij je nergens meer druk om te maken!

 

Vakantiebestemmingen Meivakantie

Turkse rivièra

1. Turkije

Het weer

Turkije hoort zeker thuis op een lijst met ideale vakantiebestemmingen voor de meivakantie. Waarom? Het is er in mei lekker weer! Turkije is een groot land, waardoor de temperaturen per regio verschillen. In het noordwesten van Turkije is het iets kouder dan in het zuiden. Toch kan je geen verkeerde keuze maken als je naar Turkije gaat in de meivakantie. In de meeste gebieden is het namelijk begin 20 graden rond de meivakantie! In de Turkse Rivièra kunnen de temperaturen in mei oplopen tot wel 25 graden! Ook regent het in mei gemiddeld maar 6 dagen. Daarnaast is de Turkse Egeïsche kust een goede optie. Hier is het in mei gemiddeld 21 graden.

 

De vliegreis

Daarnaast is een groot voordeel van Turkije dat het vlakbij is. Vanaf schiphol is het ongeveer 3,5 uur vliegen naar Istanbul. Dit maakt Turkije een ideale vakantiebestemming voor mei, je bent er namelijk zo! Zo verspil je geen onnodige tijd van je vrije week in het vliegtuig. Dit is goed te doen met kinderen.

 

Wat te doen in Turkije

Stel dat je héél veel pech hebt en het toch gaat regenen? Geen zorgen! Zelfs dan is er van alles te doen in Turkije voor het hele gezin. Het land heeft een rijke geschiedenis en interessante cultuur. Hierdoor kan je prima een dagje naar Istanbul om het Topkapıpaleis of de Hagia Sophia te bezoeken. In Istanbul zijn genoeg culturele bezienswaardigheden om een regenachtige dag op te vullen! Of wat dacht je van een dagje naar een kuuroord? Als je toch in Turkije bent, moet je zeker de traditionele hamman behandeling eens uitproberen!

 

Op pad met de kinderen

Ben jij van plan met het hele gezin naar Turkije te gaan in de meivakantie? Turkije is een kindvriendelijke bestemming! Het staat bekend om de vele all inclusive resorts. Hier zijn vaak voorzieningen voor kinderen, zoals een animatieteam, speeltuinen en kinderbaden. Check wel voor vertrek of er animatie aanwezig is in de meivakantie!

Turkije

In de meivakantie naar Turkije?

Turkije is de ideale bestemming voor de meivakantie. Het is vlakbij, het is lekker weer en er is genoeg te doen. Wil jij gelijk jouw reis voor de meivakantie naar Turkije boeken? Wij hebben de leukste vakanties alvast voor je opgezocht!

Bekijk al onze vakanties naar Turkije
vakantiebestemmingen meivakantie

2. Kaapverdië

Het weer

Weet je waar het mooi weer is in mei? In Kaapverdië! Dit is een eilandengroep ten westen van Afrika. Het bestaat uit tien verschillende eilanden. De bekendsten zijn Boa Vista, Santa Maria, Sal en Sao Pedro.  Het is een hele populaire bestemming voor wie het druilerige Hollandse weer wil ontwijken. Het staat niet voor niets in deze lijst met ideale vakantiebestemmingen voor de meivakantie. De temperatuur op Kaapverdië kan in mei oplopen tot 25 graden, maar is bijna nooit lager dan 20 graden. Ook valt er in mei amper regen, wat het tot de ideale vakantiebestemming voor de meivakantie maakt. Welk Kaapverdisch eiland je ook kiest, je bent bijna zeker van lekker weer. Dat is een stuk beter dan al die Nederlandse regen.

 

De vliegreis

Daarnaast is Kaapverdië redelijk dichtbij Nederland. Het is ongeveer 6 uur vliegen vanaf Schiphol. Hierdoor valt het in de categorie ‘middellange vluchten’. Toch is 6 uur vliegen prima te doen tijdens je vrije week in mei, zelfs met kinderen. De paar uren extra ten opzichte van Europese bestemmingen zorgt er namelijk voor dat je verzekert bent van mooi weer. Dat is het zeker waard!

 

Wat te doen op Kaapverdië

Bijna alle activiteiten in Kaapverdië zijn buiten, dus ik kan je geen tips geven voor een regenachtige dag. Niet dat je deze tips nodig zal hebben, want de kans op regen is nihil in de meivakantie. Mijn belangrijkste tip is: zorg dat je je zwemspullen en snorkel inpakt! Kaapverdië heeft prachtige stranden. Door de mooie onderwaterwereld kan je er goed duiken en snorkelen. Of om lekker in het water te dobberen. Het zeewater in Kaapverdië is namelijk 27 keer zouter dan gemiddeld zeewater. Hierdoor blijf je makkelijk drijven. Weg met de strandstoeltjes, je kan lekker zonnen terwijl je in de zee ligt!

Kaapverdië

In de meivakantie naar Kaapverdië?

Waar wil je heen in de meivakantie? Naar Kaapverdië natuurlijk! Hier weet je zeker dat je mooi weer hebt in mei. Wil jij gelijk je reis naar Kaapverdië boeken in de meivakantie? Wij hebben de leukste vakanties vast voor je opgezocht!

Bekijk al onze vakanties naar Kaapverdië
vakantiebestemmingen meivakantie

3. Canarische eilanden

Het weer

Blijf jij liever in Europa tijdens de meivakantie? Ook in Europa kan het lekker weer zijn in mei! Bijvoorbeeld op de Canarische eilanden. Deze eilanden horen officieel bij Spanje, maar geografisch gezien hoort het Afrika. Het weer is er in de meivakantie dus een stuk lekkerder dan in het Spaanse vaste land! Eigenlijk zijn de Canarische eilanden heel het jaar door een ideale bestemming. Zelfs in de winter is het weer lenteachtig. In mei is het op de eilanden Tenerife en Gran Canaria begin 20 graden. Het is er bijna nooit kouder dan 18 graden. Let er bij het boeken van je vakantie wel op dat je voor een zuidelijke plaats kiest. Hier kan het zomaar een paar graden warmer zijn dan in het noorden van de eilanden!

 

De vliegreis

Daarnaast is het niet ver vliegen naar de Canarische eilanden. Vanaf Schiphol is het ongeveer 4,5 uur vliegen, afhankelijk van naar wel eiland je gaat. Zo ben blijf je in Europa, maar heb je toch grote kans op lekker weer! Deze afstand is goed te doen met kinderen.

 

Wat te doen op de Canarische eilanden

Als je in de meivakantie naar de Canarische eilanden, raad ik je aan om voor toeristische grotere eilanden te kiezen. Ondanks dat er het hele jaar door dingen te doen zijn op de eilanden, vind je in de toeristische gebieden toch meer excursies en uitstapjes voor het hele gezin. Ik zou gaan voor Tenerife, Gran Canaria of Lanzarote. Dan weet je zeker dat er in de meivakantie van alles te doen is. Als je lekker weer hebt, kan je lekker ontspannen of het strand of van de natuur genieten. Ieder Canarisch eiland heeft namelijk een eigen uniek landschap. Zit het weer een dagje tegen? Op deze grotere en toeristische eilanden is er genoeg te doen! Ga bijvoorbeeld een dagje winkelen in een winkelcentrum. Of maak er een cultureel dagje van. Je kan bijvoorbeeld de Iglesia de San Juan Bautista bezoeken op Gran Canaria, een indrukwekkende kerk. Of bezoek Cueva de los Verdes op Lanzarote, een ondergrondse tunnel die is ontstaan na een vulkaanuitbarsting. Kortom, zelfs op een regenachtige dag is er genoeg te doen op de Canarische eilanden!

 

Op pad met de kinderen

Ga jij in de meivakantie weg met het hele gezin? Overweeg dan om naar Lanzarote te gaan! Dit eiland wordt gezien als het meest kindvriendelijke eiland van de Canarische eilanden. Ondanks dat het een populair eiland is, vind je er niet veel feestende jongeren. Ook is er veel laagbouw en hebben de accommodaties veel faciliteiten voor kinderen.

vakantiebestemmingen meivakantie

In de meivakantie naar de Canarische eilanden?

Kortom, de Canarische eilanden is een ideale vakantiebestemming in mei! Het is er lekker weer, het is vlakbij en er is genoeg te doen op een regenachtige dag. Wil je gelijk boeken? Wij hebben de leukste vakanties vast voor je opgezocht.

Bekijk al onze vakanties naar de Canarische eilanden
Rode Zee

4. Egypte

Het weer

Zoek je een verre reis, maar toch vlakbij Europa? Dan is Egypte de ideale vakantiebestemming voor jouw meivakantie! Egypte heeft een woestijnklimaat, waardoor het er niet alleen warm, maar ook droog is! De zomers in Egypte zijn heel warm en de winters zijn zacht. In de meivakantie is het heerlijk weer in Egypte. Het is een groot land, waardoor de temperaturen kunnen verschillen. In de badplaats Hurghada is het in mei tussen de 21 en 31 graden. Heerlijk toch? In Marsa Alam is het zelfs tussen de 23 en 32 graden. Ook valt er amper neerslag in Egypte. Dit maakt het tot de ideale vakantiebestemming in mei! Let er wel op dat het ‘s nachts veel kouder is in Egypte. Soms kan de nachttemperatuur 20 graden verschillen van de dagtemperatuur! Zorg dus voor een vestje als je ‘s avonds van plan bent op stap te gaan.

 

De vliegreis

Egypte is geschikt voor het hele gezin. Het is namelijk maar 5 uur vliegen van Schiphol naar Hurghada, wat redelijk te doen is met kinderen. Zo zit je in een mum van tijd in de Egyptische zon!

 

Wat te doen in Egypte

Tips voor een regenachtige dag in Egypte hoef ik je niet te geven. Het regent er namelijk amper! Als je in de meivakantie in Egypte bent, raad ik je aan om te duiken of snorkelen. De onderwaterwereld in Egypte is namelijk prachtig. In alle grote badplaatsen vind je duikscholen, voor amateurs en ervaren duikers! Snorkelen is ook leuk voor gezinnen met oudere kinderen. Verder kan je in Egypte allerlei excursies boeken. Wat dacht je van een ritje op een quad door de woestijn? Of bezoek een echte kamelenmarkt! Kortom, er is van alles te doen voor jong en oud.

vakantiebestemmingen meivakantie

In de meivakantie naar de Egypte?

Ben na het bekijken van deze vakantiebestemmingen in de meivakantie helemaal overtuigd? Boek vandaag nog jouw vakantie naar Egypte! Hier kan je goed ontsnappen van het regenachtige Nederlandse weer. We hebben de leukste vakanties in Egypte vast voor je opgezocht.

Bekijk al onze vakanties naar Egypte
vakantiebestemmingen meivakantie

5. Malta

Het weer

Tot slot is Malta ideaal voor tijdens de meivakantie. Dit eiland ligt onder Italië en heeft dus een Mediterraans klimaat. De zomers zijn er warm en de winters zacht maar regenachtig. Het weer in mei is er lenteachtig. Het is er in de meivakantie rond de 20 graden, maar niet kouder dan 15 graden. Ook valt er in mei gemiddeld slechts 2 dagen regen. Het weer is er dus niet extreem warm tijdens de meivakantie, maar een stuk beter dan in Nederland! Het is de ideale temperatuur om erop uit te trekken.

 

De vliegreis

Daarnaast is Malta vlakbij! Het is slechts 2,5 uur vliegen, wat het een geschikte vakantiebestemming maakt voor het hele gezin. Zo verspil je geen kostbare tijd in het vliegtuig, maar kan je volop genieten van je meivakantie!

 

Wat te doen op Malta

Ben je van plan naar Malta te gaan met het hele gezin? Je vind hier veel culturele en historische bezienswaardigheden, waardoor je er prima rond kan wandelen met de kinderwagen. Zeker Valetta kent veel culturele hoogstandjes, zoals de Sint-Janscokathedraal, het Nationaal Museum van de Archeologie en het Nationaal Oorlogsmuseum. Valetta is niet voor niets in 2018 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa! Een goede tip voor wie naar Valetta wil is om een accommodatie in Sliema te kiezen. Dit is een stuk goedkoper dan in Valetta, maar met een pondje ben je er zo! De boottocht zelf is ook een belevenis op zich.  

In de meivakantie naar Malta?

Ben jij helemaal klaar om in de meivakantie naar Malta te gaan? Hier kan je genieten van lekker lente weer! Ook is er genoeg te doen voor jong en oud. Gelijk boeken? Wij hebben de leukste vakanties naar Malta voor je op een rijtje gezet.

Bekijk al onze vakanties naar Malta

Hopelijk heb je iets gehad aan deze lijst met vakantiebestemmingen voor in de meivakantie. Als het goed is weet je nu waar je het beste heen kan en waar het mooi weer is in mei. Veel plezier bij het uitzoeken van jouw vakantie!