De leukste waterparken in Europa

Je vakantie met het gezin is pas écht compleet met een bezoekje aan het waterpark. Jullie spetteren de hele dag in het water en glijden van de meest bizarre glijbanen. Er zijn veel verschillende waterparken, wat de keuze soms lastig maakt. Gelukkig hebben we speciaal voor jou een lijstje gemaakt met de leukste waterparken in Europa!

Leukste waterparken in Europa

1. Siam Park, Tenerife

Het waterpark Siam Park op het Canarische eiland Tenerife is door de beoordelaars van Tripadvisor voor het zesde opeenvolgende jaar gekozen tot het beste waterpark ter wereld. Deze hoort dus ook zeker op nummer 1 in het lijstje van de leukste waterparken in Europa. Het is een prachtig park gelegen in de toeristische badplaats Costa Adeje waarvan het grondstuk 18,5 hectare groot is.

In het Siam Park is het Thaise koninkrijk na gemaakt en alle attracties hebben dus ook Thaise invloeden. Er zijn tempels in Thaise bouwstijlen gemaakt, vuurspuwende draken, slangen en nog veel meer! Het waterpark werd in 2008 geopend door de Thaise prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Eén van de meest bijzondere attracties is de Tower of Power. Dit is een 28 meter hoge glijbaan die eindigt in een transparant aquarium met haaien, roggen en andere vissen. In het park is super veel te beleven. Er zijn attracties in verschillende categorieën. Namelijk “relax”, “familie” en “adrenaline”. Er zijn snelle glijbanen, draaikolken, trechters en “the lost city” met meer dan 120 activiteiten die gericht zijn op kinderen.

Best Tenerife Hotel

Hotel Best Tenerife

In Tenerife zitten geweldige hotels waar je gegarandeerd een geweldige vakantie beleeft en het mooie eiland kan ontdekken. Een echte aanrader is Hotel Best Tenerife. Dit hotel is ontzettend populair bij de Nederlandse vakantiegangers. Het hotel staat bekend om de gezellige sfeer en de geweldige locatie. Ook is het hiervandaan slechts een kwartiertje rijden naar het Siam Park. Breng dan ook zeker een bezoekje aan dit waterpark want geloof ons, het is het zeker waard!

Bekijk hotel
Aqualandia

2. Aqualandia, Benidorm

Nummer 2 van de leukste waterparken in Europa is Aqualandia in Benidorm. Dit is een waterpark met 150 000 m² water speelplezier. Het bevindt zich in een uitgebreid natuurgebied waar super veel wateractiviteiten te vinden zijn. Het park zit vol met glijbanen en attracties die speciaal gemaakt zijn voor sensatiezoekers van alle leeftijden. Houd je meer van wat rustigere attracties en zwembaden? Ook daarvan zijn er genoeg in het park te vinden.

Natuurlijk zijn er ook super veel plekken voor kinderen van elke leeftijd. Peuters spelen vol plezier in de ondiepe zwembaden met kunstmatige stranden zoals de Niagara waterval en het zacht stromende water van de Amazone. Andere activiteiten zijn Adventureland, de Laguna, Geiser, jacuzzi’s en een golfslagbad.

Voor de ultieme adrenalinestoot, ga je naar de Big Bang, Verti-Go, Black Hole en de nieuwe attractie Cyclone. Het park ligt op een berg en heeft daarom de meest steile glijbaan van alle waterparken in Europa! Wil je even bijkomen? Er is genoeg plek om rustig te zitten en even te genieten van een lunch in een van de restaurants en snackbars.

De miljoenen liters water in het park worden aangeleverd door eigen waterputten. Het water wordt gefilterd en hergebruikt met moderne systemen voor waterzuivering. Dit maakt het park dus ook nog eens een stuk milieuvriendelijker!

Hotel Cimbel

Hotel Cimbel

Benidorm is een super leuke zonvakantie-bestemming voor jong en oud. Wil je een leuk hotel vlakbij het waterpark? In Benidorm ligt het sfeervolle hotel Cimbel. Het heeft een perfecte ligging aan de wandelboulevard van het strand en je bent heel snel in het gezellige centrum. Ontdek het Manhattan van Spanje en breng dan ook zeker een bezoekje aan het leuke waterpark Aqualandia!

Bekijk hotel
Leukste waterparken in Europa

3. Waterpark Etnaland, Sicilië

Etnaland is een pretpark, dierentuin en waterpark in 1! Je hoeft dus niet bang te zijn dat je je hier verveelt. In de zomer beleef je gegarandeerd een geweldige dag in één van de leukste waterparken in Europa.

Er zijn ongelofelijke glijbanen en waterattracties. De Stukas is de steilste glijbaan van het park. soms raakt je rug zelfs niet eens de glijbaan aan omdat hij zo steil is. Verder kun je met een band door de rafting river, the black hole, Niagara falls en nog veel meer. Na de drukte van alle glijbanen en attracties zijn er ook nog meerdere ontspanningsruimtes. Zo heb je de blue lagoon en de hydro pool waar je even heerlijk kunt relaxen!

De kleintjes komen niks tekort. Miniland is het gedeelte van het park dat speciaal voor de kids is gemaakt. Zo kunnen ze van de kinderglijbanen, door de lazy river en spelen in het kinderbad.

Hotel NH Catania Parco Degli Aragonesi

Hotel NH Catania Parco Degli Aragonesi

Etnaland ligt in de regio Catania. Wil je nou het prachtige eiland Sicilië bezoeken? Boek dan in deze regio zodat je het waterpark niet kan overslaan! Een geweldig hotel is NH Catania Parco Degli Aragonesi. Dit hotel ligt direct aan het strand zodat je helemaal tot rust kan komen als je hier verblijft. Sla Etnaland dan zeker niet over!

Bekijk hotel
Faliraki waterpark

4. Faliraki waterpark, Rhodos

In Waterpark Rhodos is van alles te beleven. Glijbanen, kunstmatige golven en zwembaden met originele spellen. Faliraki waterpark is het grootste waterpark in Griekenland en hier heb je gegarandeerd de leukste dag van je hele vakantie.

In het park heb je de leukste glijbanen en zwembaden en er is voor ieder wat wils. Zo zijn er extreme glijbanen zoals de vrije val glijbaan en de turbo slide. Deze geven je een echte adrenaline kick. Verder kun je met matten racen op de glijbanen. Wie zal er als eerst beneden zijn? Ook heb je de familieglijbanen. Hier ga je gegarandeerd veel plezier beleven in de boomerang slide en de rafting slide. Om even tot rust te komen kun je dobberen door de lazy river en zwemmen in een van de heerlijke zwembaden. Of kies ervoor om te ontspannen in een heerlijke ligstoel in de tuin van het park.

Met de kleintjes heeft Faliraki Waterpark ook zeker rekening gehouden. Ze zullen zich hier vol plezier vermaken en kunnen heerlijk spelen op het piratenschip, glijden van de kinderglijbanen en genieten van nog veel meer andere kinderattracties.

Er rijdt een trein rond voor degenen die het park willen leren kennen of heel mee willen liften naar de andere kant van het park. Hier kan je even tot rust komen van alle glijbanen tijdens een relaxed ritje in de trein. Natuurlijk zijn er ook snackbars en restaurants te vinden in het park om even bij te komen onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Calypso Beach Hotel

Calypso Beach Hotel

Rhodos is één van de geweldige eilanden in Griekenland en hier zijn ook de mooiste hotels te vinden. Je hebt op Rhodos tientallen mooie stranden en leuke dorpjes. Faliraki is een gezellige levendige badplaats waar zich ook het waterpark bevindt. Wil je hier verblijven? Ga dan naar het Calypso Beach Hotel. Dit is een prachtig en kindvriendelijk hotel waar je een geweldige vakantie gaat beleven. Je kunt het mooie Rhodos ontdekken én naar het leuke Waterpark gaan!

Bekijk hotel
Leukste waterparken in Europa

5. Waterworld, Cyprus

Waterworld in Cyprus is met ruim 100.000 m² aan water één van de grootste thematische waterparken in Europa. Je kunt hier dus zeker een hele dag doorbrengen zonder je te vervelen. Het park is geïnspireerd op de oude Griekse mythologie. Ga net als Herakles in strijd met de bloeddorstige Hydra in The Quest of Heracles. Laat je meevoeren op de golven in Poseidons Wave Pool als een echte Griekse god. En de echte Griekse helden wagen zich aan de Kamikazeglijbanen Thunderbol en Lightning. Deze Adrenalineboosters laten je met hoge snelheid wel 75 meter naar beneden vallen!

In Waterworld is voor iedereen wat te beleven. Voor jong en oud. Voor spanning en sensatiezoekers of voor degenen die juist van de rustigere attracties houden. Er zijn heel veel verschillende glijbanen, rustige zwembaden en kinderbaden voor de kleintjes. Met de verscheidenheid aan attracties zal je gegarandeerd een leuke dag beleven in het park.

Het park heeft een souvenir-/ cadeauwinkel met super leuke Waterworld souvenirs, handdoeken en sieraden. Zo is je dag helemaal compleet.

Adams Beach Hotel

Adams Beach Hotel

Cyprus wordt gezien als een eiland vol mooie cultuur, traditie en natuur. Het is ook zeker een geweldig eiland om op vakantie te gaan. Je geniet hier van de schone stranden en de felblauwe zee. Waterworld bevindt zich in Ayia Napa, een populair vakantieadres. Een heel mooi en kindvriendelijk hotel in deze stad is Adams Beach Hotel. Het hotel zit gelijk aan het strand en heeft grote en mooie zwembaden. Perfect om Waterworld en Adams Beach Hotel met elkaar te combineren!

Bekijk hotel
Aquafan

6. Waterpark Aquafan, Italië

Aan de Adriatische kust in Italië ligt het waterpark Aquafan. Het park staat bekend om zijn glijbanen. Glijd met 65 kilometer per uur van de Kamikaze of ga met een band van de 200 meter lange wildwaterbaan. Ook kan je mee met de River Run, de 200 meter lange stroomversnelling. Eén van de spectaculairste attracties van het park is de Extreme River. Hier ga je met 70 kilometer per uur een komvormige glijbaan in. Naast de Extreme River ligt de Speed  Riulglijbaan. Bij deze glijbaan zit je met z’n tweeën op een band. Je gaat eerst door een dicht gedeelte en belandt daarna in een trechter waar je in rondjes doorheen gaat. Vervolgens ga je door het midden van de trechter heen en plons je in het water. Dit is dus zeker één van de leukste waterparken in Europa voor de adrenaline-zoekers.

Het park biedt drie kinderruimtes met drie zwembaden uitgerust met glijbanen en een maximale waterhoogte van 50 cm. De kids kunnen genieten op het strand van Arca (de Arc van Noach), in het olifantenbad en op het Antarctische strand.

Tussen alle glijbanen door kun je lekker zwemmen in het ruim 2800 vierkante meter grote golfslagbad van het park. Zonnen is ook mogelijk in het waterpark. Er zijn namelijk grote zonneweiden te vinden. Als je lekker in de schaduw wilt liggen is dit ook mogelijk want het park telt ruim 10.000 bomen en struiken.

Feldberg Hotel

Feldberg Hotel

Aangename temperaturen, mooie stranden en bruisende badplaatsen kun je verwachten tijdens een vakantie aan de Italiaanse Adriatische kust. Het is een populaire vakantiebestemming waar veel leuke stadjes en dorpjes te vinden zijn. Het is ook zeker aan te raden om hier eens een keer op vakantie te gaan. Verblijf dan in het Feldberg Hotel in Riccione. Dit is in dezelfde stad als het waterpark Aquafan dus je zit hier zeker goed!

Bekijk hotel
Leukste waterparken in Europa

7. PortAventura Caribe Aquatic Park, Spanje

In PortAventura Caribe Aquatic Park vind je meer dan 50.000 m² vol met plezier. Het park bevat super veel glijbanen en zwembaden zodat je je hier geen moment verveelt! Als je een adrenaline boost wil, ga dan in de Mambo Limbo. Dit is een glijbaan met een onaangekondigde achterwaartse drop. Of bezoek de King Khajuna. Dit is met 31 meter hoog, de hoogste vrije-val glijbaan van de hele wereld! Durf jij dit aan? Verder zijn er nog veel meer sensationele glijbanen met en zonder band. Voor de kids is er een een indoor en outdoor gedeelte met kinderbaden en glijbanen.

Het park heeft een heerlijke Caribische vibe door de palmbomen, muziek en de heerlijke bars en restaurants. Ook kan je uitrusten aan Bahama Beach onder het genot van een hapje en een drankje. Vermaak je op z’n Caribisch in één van de leukste waterparken in Europa.

4R Plaza Park Hotel

Hotel 4R Playa Park

Het waterpark ligt bij Salou en dit is ook een hele leuke vakantiebestemming. Salou heeft een groot aanbod aan entertainment en leuke dingen om te doen. Er zijn prachtige stranden dus naast het entertainment kan je ook heerlijk uitrusten op het strand. Een heel mooi hotel op deze locatie is het 4R Playa Park. Dit kindvriendelijke hotel ligt midden in het toeristische centrum én maar 100 meter van het strand verwijderd. Bezoek dus dit sfeervolle hotel en ga een dagje naar het leuke PortAventura waterpark!

Bekijk hotel
Waterplanet

8. Waterplanet, Turkije

Geniet van een heerlijk dagje in één van de leukste waterparken in Europa: Waterplanet in Alanya. Het park heeft 24 verschillende glijbanen die veel plezier opleveren voor jong en oud. Als je van hoge en snelle glijbanen houdt, ga dan van de Kamikaze. Leuke familieglijbanen zijn de Multi Slide en de Family Slide. Voor wat meer ontspanning kun je gaan zwemmen in de rustige rivier. Kinderen hebben toegang tot het animatiezwembad met heel veel speelgoed. Zij zullen zich dus zeker goed vermaken.

Er zijn ook nog geweldige andere activiteiten in dit park te beleven. Zo kan je raften op een parcours van 300 meter lang met kunstmatige golven en bungee jumpen van 70 meter hoog. Op het terras rust je heerlijk uit terwijl je geniet van de zon. Ook is er een panoramisch gebied met een prachtig uitzicht over de kust van Alanya.

Waterplanet Hotel

Water Planet Hotel & Aquapark

Je kan letterlijk op vakantie naar dit geweldige waterpark. Er is namelijk ook een prachtig hotel aan verbonden: Het Water Planet Hotel en Aquapark. Zo ben je dus super dichtbij het park en mis je geen enkele kans om van de glijbaan te gaan. Heb je even geen zin in de glijbanen? Dan geniet je op het privéstrand die bij het hotel hoort. Wil je er liever op uit? Huur dan een auto en bezoek de mooie Turkse steden Manavgat en Alanya.

Bekijk hotel
vakantie kinderen

Hotels met Aquapark

Ben je er na dit lijstje nog niet uit? En wil je nog even verder kijken naar al die leuke aquapark vakanties? Kijk dan naar alle hotels met aquapark!

Bekijk meer vakanties