Wil je binnenkort even een lekker weekendje weg? Je hoeft niet ver te reizen om toch even het gevoel te hebben dat je er even tussenuit bent geweest. Tijdens zo’n mini vakantie kan je goed bijkomen, zodat je weer met frisse energie aan de week kan beginnen. Officieel gezien is een vakantie last minute als je hem binnen 6 weken voor vertrek boekt. Is dit niet snel genoeg? Je kan tot 5 dagen voor vertrek een last minute boeken! Zo kan jij volgende week al in het vliegtuig zitten. Benieuwd naar hoe je het meeste uit een last minute weekend weg kunt halen?  Bekijk dan onze tips en geniet binnenkort van een weekendje weg!

Blijf binnen Europa

Als je een weekendje weg wilt, is het het handigste om binnen Europa te blijven. Je wilt natuurlijk niet heel je weekend in het vliegtuig zitten. De meeste bestemmingen binnen Europa liggen op 1 tot 3 uur vliegen. Hier zitten genoeg leuke keuzes tussen. Zo is Barcelona slechts 1 uur en 45 minuten vliegen. Of ontdek de romantische stad Parijs op slechts 1 uur en 20 minuten vliegen.

Let op de vliegtijden

Om het meeste uit jouw weekend te halen is het belangrijk om op de vliegtijden te letten. Zo zou het natuurlijk ideaal zijn om op vrijdagavond te vliegen. Vroeg in de ochtend op zaterdag is ook een goede optie, zo zorg je ervoor dat je veel tijd op de plek van bestemming kan doorbrengen. Je wilt uiteraard zo lang mogelijk op vakantie blijven, kijk daarom naar de mogelijkheid om op zondagavond of maandagochtend terug te vliegen. Bij Vakanties.nl laten wij verschillende vluchttijden zien zodat je het langste kan genieten van jouw last minute weekend weg.

last minute weekend weg

Reis met handbaggage

Voor een last minute weekend weg heb je maar weinig bagage nodig. Je gaat toch maar voor een paar dagen weg en je hebt niet veel tijd om in te pakken. Probeer daarom om alleen met handbagage te reizen. Zo kan je gelijk na aankomst doorlopen en hoef je niet op je koffer te wachten. Scheelt weer tijd die jij goed op de bestemming kan besteden. Let wel goed op dat je van tevoren de regeling per vliegmaatschappij controleert, dit is namelijk per maatschappij anders.

Boek een hotel met goede ligging

Tijdens jouw last minute weekend weg wil je natuurlijk optimaal genieten. Daarom is het handig om een goed gelegen hotel te boeken. Afhankelijk van wat jouw voorkeur heeft kan je ervoor kiezen om een hotel midden in het centrum van de stad te kiezen. Zo heb je geen reistijd en kan je veel van de stad zien in een korte tijd. Wil je graag ontspannen tijdens jouw last minute weekend weg? Zoek dan een hotel dat aan het strand ligt. Zo krijg je gelijk een écht vakantiegevoel.

Houd feestdagen goed in de gaten

Je bent natuurlijk zo lang mogelijk op vakantie.  Daarom is het handig om de feestdag in de gaten te houden. Met een beetje gelukkig valt er een feestdag op vrijdag of maandag, zo kan je langer van jouw vakantie genieten zonder vrij te hoeven nemen. Houd er wel rekening mee dat het op sommige bestemmingen hierdoor drukker dan normaal kan zijn.

last minute weekend weg

Wil jij een last minute weekend weg?

Na deze tips ben je er klaar voor om een last minute weekend weg te boeken. Zie jij jezelf volgende week al onderweg naar jouw bestemmingen? Bekijk dan hier ons aanbod aan last minute vakanties.

Boek hier jouw last minute vakantie