Bij de Rode Zee beleef je het hele jaar door zon, zee en strand. Het prachtige vakantieland Egypte ligt aan de Rode Zee en heeft de mooiste badplaatsen. Als je op vakantie gaat naar een badplaats in Egypte, is de kans groot dat je in een mooi luxe resort zit. Ondanks dat er in deze resorts ook super leuke dingen te doen zijn, is het ook wel eens leuk om activiteiten buiten je resort te ondernemen. Als je aan de Rode Zee verblijft heb je geluk, want hier zijn super veel leuke excursies te doen. In deze blog geef ik je een overzicht van de allerleukste excursies aan de Rode Zee. Deze mag je niet missen tijdens je vakantie naar Egypte!

Snorkelen in Hurghada

Excursies vanuit Hurghada

Er zijn veel geweldige activiteiten te doen vanuit de populaire badplaats Hurghada. De plaats is vooral populair door het kristalheldere water en de prachtige koraalriffen in de Rode Zee. Daarom mag je het echt niet missen om hier te duiken of snorkelen. Ik heb de leukste Rode Zee-excursies vanuit Hurghada voor je op rij gezet. Het enige wat je nog moet doen is kijken welke het beste bij je past.

 

  • Ben je met je gezin in Egypte? Dan is het heerlijk om er met z’n alle op uit te gaan. Het is heel leuk om een boottocht over de Rode Zee te maken. Hierbij ga je op 3 prachtige locaties snorkelen en kun je roggen, dolfijnen, zeeschildpadden en maanvissen spotten! Ook krijg je hierbij een heerlijke traditionele lunch. Bestel hier alvast je kaartje voor de geweldige boottocht

 

  • Altijd al eens willen parasailen? Op de Rode Zee is Egypte is je kans! Je gaat met een parachute die wordt voortgetrokken door een boot over de Rode Zee en je hebt het mooiste uitzicht. Durf je alleen of ga je met z’n tweeën? Het is een super gave ervaring die je niet snel vergeet. Koop hier alvast online je kaartjes!

 

  • In de Rode Zee kun je uitstekend leren duiken met de mooiste uitzichten. Vanuit Hurghada worden er duiklessen georganiseerd in de Rode Zee. Je leert hier duiken op één van de mooiste duiklocaties ter wereld. De lessen worden gegeven door een professioneel instructeur in alle veiligheid. Je kunt vast online je kaartje kopen.

Excursies vanuit Sharm-El-Sheikh, El Gouna en Marsa Alam

Verblijf jij in één van deze prachtige badplaatsen? Dan is de keuze makkelijk gemaakt want deze excursies zijn geweldig om te doen!

dry canyon egypte
  • Bij de badplaats Sharm-El-Sheikh ligt een national park waar je prachtig kunt duiken. Het Ras Mohamed National Park is het bekendste nationaal park van Egypte en bestaat uit 135 km² land en 345 km² zee. Je maakt hierbij een dagtrip en je ontdekt de mooiste koraalriffen en het onderwaterleven. Je gaat mee met een boottocht en duikt of snorkelt hierbij op 3 stops en bezoekt The White Island. Koop hier alvast je tickets voor deze prachtige excursie!

 

  • Dry Canyon is een kloof die miljoenen jaren geleden onder het water van de Rode Zee lag. De kloof ligt vlakbij de badplaats El Gouna en vanuit hier kun je een geweldige excursie maken naar Dry Canyon. Je maakt hier een rit met een quad van ongeveer 40 kilometer in totaal met 3 stops. Hierbij heb je de mooiste uitzichten en kun je fossielen zien van oeroude koralen en schelpen. Klik hier voor de tickets!

 

  • Vlakbij Marsa Alam ligt nationaal park Wadi El Gemal. Dit is het twee na grootste nationaal park in de Arabische woestijn. Hier is bij de kust een prachtige onderwaterwereld te vinden. Je zwemt tijdens deze excursie in de paradijselijke lagune van Sharm El Luli en je spot meest kleurrijke vissoorten. Deze leuke excursie boek je hier.
Vakantie Egypte

Op vakantie naar Egypte

Heb je al zin om het prachtige Egypte te bezoeken en aan de geweldige excursies deel te nemen? Bekijk dan ons aanbod naar Egypte. Wie weet snorkel jij over een tijdje wel in de Rode Zee!

Bekijk onze vakanties naar Egypte