Egypte is een prachtig vakantieland. Het is een heerlijke winterzon bestemming en je vindt er mooie resorts met voor ieder wat wils. Toch is het land vaak in het nieuws geweest vanwege de onrust die er heerst. Daarom vertel ik je in deze blog over het reisadvies voor je vakantie naar Egypte.

Reisadvies Egypte

Reisadvies Egypte

Laten we beginnen met dat het veilig is om Egypte te bezoeken als je op de goede plekken verblijft. De meeste toeristische badplaatsen aan de Rode Zee zijn veilig om naartoe te reizen, maar er zijn altijd veiligheidsrisico’s. Op de afbeelding is het huidige reisadvies naar Egypte te zien. Het gele gedeelte is veilig, als je maar wel oplet. De oranje en rode gebieden kun je beter niet bezoeken in Egypte. Als je dus goed oplet en het nieuws in de gaten houdt, komt een veilige vakantie naar Egypte helemaal goed!

 

Egypte heeft een hele andere cultuur dan Nederland en daarom zijn er ook andere regels en wetten waar je je aan moet houden. Hier kom ik in de volgende alinea in de blog op terug, zodat je precies weet waar je op moet letten tijdens je vakantie. Ook is het handig om op te passen als je een grote stad bezoekt. In Egypte zijn er namelijk protesten tegen de regering. Hierdoor is er in de grote steden een grotere kans op demonstraties en hier wil je natuurlijk niet in terecht komen. Ons reisadvies voor Egypte is daarom om goed het nieuws in de gaten te houden om te kijken of er demonstraties zijn. Mocht je er per ongeluk in terecht komen, verlaat dan gelijk de demonstratie en ga naar een veilige plek. 

Wetten en regels Egypte

Regels en wetten

In Egypte zijn de regels anders dan in Nederland. Hieronder bespreek ik een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij een bezoek aan het land.

 

Liefdesfraude

In Egypte zijn er mannen die proberen om een relatie aan te gaan met buitenlandse vrouwen. Dit doen zij om het geld van de vrouw in handen te krijgen. Hier kunnen toeristen het slachtoffer van worden. We adviseren je om hier tijdens het uitgaan op te letten. Een beetje flirten kan natuurlijk geen kwaad, maar wees voorzichtig als je wordt benaderd door iemand die uit de buurt komt.

Kritiek op de overheid

In Egypte wordt het niet gewaardeerd om kritiek te hebben op de overheid, de president, de veiligheidsdiensten en de religie. Het kan natuurlijk zo zijn dat je van mening bent dat er het een en ander verbeterd kan worden. Je hebt alle recht op deze mening, maar pas wel op dat je je niet per ongeluk verspreekt. 

LHBTI

Voor de LHBTI community (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) staan de inwoners van Egypte niet zo open zoals je dit thuis misschien wel gewend bent. Natuurlijk staat het je vrij om hier op vakantie te gaan mocht je onderdeel zijn van deze community. We adviseren om in openbare ruimtes op te letten met bijvoorbeeld elkaars hand vast houden. 

Wetten en regels

Foto’s en video’s

Je mag in Egypte geen foto’s of opnames maken van demonstraties, gebouwen en terreinen van de overheid, militaire objecten (bijvoorbeeld kazernes) en plekken die strategisch belangrijk zijn (bijvoorbeeld elektriciteitscentrales en het Suezkanaal).

Drugs

In Egypte is er een streng verbod op drugs.

Activiteiten

Doe alleen excursies en activiteiten bij erkende bedrijven. Niet elk bedrijf houdt zich namelijk aan de voorwaarden. We adviseren daarom om voorafgaand het boeken van een excursie te controleren of een bedrijf erkend is. Een erkend bedrijf is vaak ook al bekend. Je kan daarom bij de receptie en/of reisleiding navragen of een bedrijf bekend is. 

Paspoort en visum

Je hebt een paspoort nodig die nog 6 maanden geldig is vanaf het moment van vertrek. Verder moet je niet vergeten om een visum aan te vragen voor het land. Dit kan enkel vooraf via deze website. Het is niet mogelijk om een visum on arrival op het vliegveld aan te schaffen. Schaf hier je visum voor Egypte aan

Reisverzekering

Het is altijd verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Let bij het afsluiten van een reisverzekering op of deze ook eventueel extra medische kosten dekt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan, mocht er sprake zijn van schade. 

Ons advies voor Egypte

Ons advies voor Egypte

Op dit moment voorzien wij geen enkel probleem met het afreizen naar Egypte. Daarom is het dus veilig om naar Egypte te reizen. De bekende badplaatsen (zoals Hurghada) liggen in het gele gebied. Recentelijk zijn er geen zorgwekkende situaties ontstaan waardoor het niet veilig zou zijn. Natuurlijk houden we het officiële reisadvies goed in de gaten en zullen ons advies aanpassen als dit moet. 

Daarnaast zijn alle hotels en resorts goed beveiligd. De Egyptenaren zijn erg blij met de inkomsten uit het toerisme en zullen je daarom altijd met open armen ontvangen. Op het resort zelf hoef je nergens zorgen over te maken. Let alleen dus goed op als je je resort verlaat. Draag daarom ook je waardevolle spullen onopvallend bij je lichaam zodat je hierdoor niks kan overkomen.

Als je je goed aan ons advies houdt, kun je veilig en met een gerust hart naar Egypte op vakantie.

Vakantie Egypte

Op vakantie naar Egypte

Nu je op de hoogte bent van ons advies, weet je waar je op moet letten en kun je een geweldige vakantie in Egypte beleven. Het mooie land heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Bekijk hier de prachtigste resorts in de populaire badplaatsen.

Bekijk vakanties