Recept: Egyptische foul

De Egyptische foul is een heerlijk en grenzeloos ontbijt. Het bestaat uit een combinatie van peulvruchten, tomaat en komijn. Het is super makkelijk om klaar te maken en het allerbelangrijkste: het is lekker! Je moet wat geduld hebben, aangezien de bereidingstijd iets langer is dan je normale ontbijt. Maar dan heb je wel iets verrassend nieuws! Hiermee bereid je je ook ideaal voor op je vakantie naar Egypte. Probeer nu dit recept voor Egyptische Foul!

 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram gedroogde tuinbonen
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper en/of zout

 

Zo maak je het klaar

Zet één avond van te voren alvast de bonen in ruim water zodat ze kunnen weken.

Giet de bonen af en doe ze in een pan met vers water. Dit breng je aan de kook en je laat het een uur zachtjes koken zodat de bonen zacht worden. Na dat uur giet je de bonen af en je bewaart het kookvocht.

Doe de bonen in een schaal waar je ook knoflook, komijn, citroensap en olijfolie bij doet. Meng dit goed door elkaar. Je kan het op smaak brengen met peper en zout. Je kan dit ook lekker combineren met pita brood en een heerlijke salade.

“استمتع بوجبتك” oftewel: eet smakelijk!

recept foul

Op vakantie naar Egypte?

Wil jij toch liever van de Egyptische keuken genieten in een restaurant in Egypte? Dit bespaart je wel wat moeite in de keuken. Geen zorgen, wij hebben de leukste vakanties naar Egypte alvast voor je uitgezocht.

Bekijk onze vakanties naar Egypte