Phuket is het grootste eiland van Thailand. Daarnaast is het één van de populairste bestemmingen voor een vakantie naar Thailand. Het is duidelijk waarom, want op Phuket vind je alle charmes van Thailand op één eiland. Het wordt niet voor niets ‘klein Thailand’ genoemd. Over de jaren heen is Phuket steeds populairder geworden onder toeristen. Gelukkig zijn er genoeg ongerepte delen en unieke bezienswaardigheden te vinden. Hier vertel ik je graag meer over! In deze blogpost geef ik je graag een kijkje in de stad Phuket. Daarnaast geef ik je wat praktische informatie over Phuket en Thailand. Lees snel verder en doe inspiratie op voor jouw droomvakantie naar Phuket in Thailand!

Banana Beach

De stranden van Phuket in Thailand

Phuket is een echte zon, zee en strandbestemming. Het is immers een eiland! Er zijn in totaal 35 verschillende stranden. Als je geïnteresseerd bent in een vakantie naar Phuket, heb je vast al eens van Patong Beach gehoord. Dit is het populairste strand van het eiland. Hier zijn allerlei voorzieningen voor toeristen, zoals tientallen strandtenten met live-entertainment. Hier wordt regelmatig gefeest tot lang nadat de zon onder is!

Ik vertel je graag wat over een aantal minder bekende stranden van Phuket. Eén van mijn favorieten was Ya Nui Beach. Op dit kleine strand ben je helemaal weg van de massa. Daarnaast kan je hier goed snorkelen. Er zijn allerlei tropische vissen te spotten rondom de grote rots!

Een ander leuk strand is Banana Beach. Dit strand dankt haar naam aan de boogvorm van de zandstrook, die je kan zien op de foto. Banana Beach is rustiger dan veel andere stranden op Phuket, omdat je het bereikt via een steil pad langs de weg.

Wie met het hele gezin op kindvriendelijke vakantie naar Phuket is, moet zeker naar Kamala Beach! Het is een langgerekt strand vlakbij Patong Beach. Dit strand is populair onder gezinnen omdat er een relaxte en vriendelijke sfeer hangt. Ook zijn er veel familiehotels in de buurt.

Sunwing Resort Kamala Beach

Sunwing Resort Kamala Beach

Ons populairste kindvriendelijke hotel nabij Kamala Beach is het Sunwing Resort. Dit vier sterren resort heeft allerlei faciliteiten voor de kids, zoals animatie en een kinderband met glijbaan!

Bekijk dit hotel
Gibbon regenwoud Phuket

De must-see’s van Phuket in Thailand

Eén van de must-see’s tijdens jouw vakantie naar Phuket is het Gibbon Rehabilitation Project. Dit project is opgericht in 1992 om Khao Pra Theaw opnieuw te vullen met gibbons. Dit is het laatste overgebleven regenwoud van Phuket. Daardoor is het belangrijk om te behouden als leefomgeving voor de gibbons. De gibbons leefden eerst in gevangenschap, maar worden nu weer uitgezet. Wat ik erg bijzonder vond is dat het project ook probeert het bewustzijn van de toeristen te vergroten. Mijn bezoek aan dit project was leuk, maar ook bijzonder leerzaam.

Wat Chalong Phuket Thailand

De meeste Thai zijn boeddhistisch. Je zal tijdens je vakantie naar Phuket veel boeddhistische symbolen tegen komen. Er zijn bijvoorbeeld veel tempels, genaamd Wat’s. In totaal zijn er wel 29 tempels verspreid over heel Phuket. De belangrijkste is Wat Chalong. Deze tempel is gebouwd ter ere van twee monniken. Zij hebben veel gewonden kunnen genezen dankzij hun kennis over kruidengeneeskunde. Ik vond mijn bezoek aan Wat Chalong één van de leukste uitstappen tijdens mijn vakantie. Niet alleen de architectuur is bijzonder, maar je leert er ook veel over de lokale cultuur.

Bang Pae Waterval

Tot slot is je vakantie naar Phuket niet compleet zonder een bezoekje aan de watervallen. Thailand staat immers bekend om de vele watervallen! Tijdens mijn vakantie naar Phuket ben ik naar de Bang Pae waterval geweest in het Khao Phra Thaeo National Park. De waterval is 10 meter hoog. Het loopt uit in een waterpoel, waar je heerlijk kan zwemmen. Ik raad je aan om een kleedje, wat drinken en snacks mee te nemen. Hier kan je gemakkelijk een hele dag genieten! Een andere aanrader is de Kathu waterval. Deze waterval stroomt via vier rotsverdiepingen naar beneden. Het mondt uit in een waterpoel, waar je lekker afkoelt!

The Vijitt Resort Phuket

The Vijitt Resort Phuket

Onze populairste accommodatie op Phuket is The Vijitt Resort Phuket. Vanaf dit bijzondere vijf sterren resort heb je uitizhct over Chalong Bay. Hier kan je in alle luxe genieten in de villa's met privézwembaden!

Bekijk dit hotel
kleding thailand

De cultuur van Phuket in Thailand

Tijdens mij vakantie in Phuket vond ik het erg bijzonder om de cultuur van de Thai te ontdekken. De locals zijn erg vriendelijk. Hierdoor wordt Thailand ook wel ‘het land van de glimlach genoemd’.  Hierdoor voelde ik me gelijk thuis. Daarnaast zijn de inwoners bijgelovig. Zo heeft iedere dag van de week een eigen kleur. Het brengt geluk als je een outfit in de juiste kleur op de juiste dag draagt. De combinaties zijn: maandag is geel, dinsdag is roze, woensdag is groen, donderdag is oranje, vrijdag is lichtblauw, zaterdag is paars en zondag is rood. De kleur zwart brengt ongeluk. Toeristen zijn niet verplicht zich aan de kleuren te houden, maar het wordt wel gewaardeerd!

Praktische informatie over Phuket in Thailand

Door het klimaat van Phuket is het er het hele jaar door warm en vochtig. Het regenseizoen loopt van mei tot oktober. In deze periode schijnt de zon nog steeds veel, vooral in de ochtend en aan het einde van de middag. Van maart tot begin mei kan het behoorlijk heet worden op Phuket. Het is dan zeker nodig regelmatig verkoeling te zoeken in zee of bij het zwembad van je accommodatie. November tot en met februari is de ‘winterperiode’ van Phuket. De zon schijnt dan nog steeds veel, alleen het is een stuk minder benauwd.

Phuket is makkelijk te bereiken, doordat het eiland een eigen vliegveld heeft. Daarnaast gaan er dagelijks vluchten vanuit Bangkok. Hou er rekening mee dat men op Phuket nogal wild rijdt en er minder verkeersregels zijn als in Nederland. Daarom raden we je sterk af een scooter of motor te huren. Je kan een taxi nemen, maar zorg dat je van te voren een prijs afspreekt met de chauffeurs. Het is verstandig een taxi te reserveren via de receptie van je hotel. Het personeel weer namelijk welke taxibedrijven het betrouwbaarste zijn.

Patong Beach Phuket Thailand

Op vakantie naar Phuket?

Heb jij na het lezen van deze blogpost gelijk zin gekregen om op vakantie te gaan naar Phuket in Thailand? Bij Vakanties.nl bieden we diverse vakanties aan naar deze droombestemming. Kijk snel verder voor onze beste hotels en resorts!

Bekijk al onze vakanties naar Phuket in Thailand