Je kent het vast wel, die prachtige foto’s van witte zandstranden omgeven door een helderblauwe zee en wuivende palmbomen. Tropische eilanden zoals de Malediven of Mauritius zijn vaak het decor voor deze mooie plaatjes. Maar wist je dat je helemaal niet ver hoeft te reizen om te kunnen genieten van z’n droombestemming? In slechts een paar uur vliegen sta jij al met je voeten op het bountystrand van deze 10 paradijselijke bestemmingen in Europa!

 

Top 10 paradijselijke bestemmingen in Europa

Paradijselijke bestemming Mykonos

1. Mykonos

Dit is waar internationale beroemdheden vakantie vieren en krijgt daarom ook wel de bijnaam “het Ibiza van Griekenland”. En niet voor niks! Mykonos kent prachtige hotels met privé zwembad of jacuzzi. Er zijn veel luxe restaurants te vinden, waar je de geniet van de lekkerste gerechten. Zin in een feestje? Ook daar heeft Mykonos meer dan genoeg mogelijkheden voor. Zelfs de meest betaalbare hotels stralen ontzettend veel luxe uit. Het is niet voor niets dat het eiland op nummer 1 van de paradijselijke bestemmingen in Europa staat. Je waant je hier namelijk echt in een paradijs.

De prachtige zandstranden en de witgekalkte huisjes met blauwe daken maken Mykonos dan ook een adembenemende bestemming. Neem een duik in de azuurblauwe Egeïsche zee en geniet van deze paradijselijke bestemming in Europa. Ben je dol op cultuur? Ook dan zit je helemaal goed op Mykonos. Zo kan je het naastgelegen eiland Delos. Dit is de geboorteplek van de god Apollon en kent één van de mooiste nederzettingen uit de Griekse Oudheid.

Paradijselijke bestemming Sardinië

2. Sardinië

Het prachtige eiland Sardinië wordt volledig omgeven door de Middellandse Zee.  Het grote voordeel van deze paradijselijke bestemming, is dat het eiland op slechts 2 uur vliegen vanaf Amsterdam ligt. De veelzijdigheid van het eiland is wat veel vakantiegangers enorm aanspreekt in deze bestemming. Je hebt er namelijk uitbundige badplaatsen, maar ook kleine middeleeuwse stadjes. Dit Italiaanse eiland heeft een subtropisch en mediterraans klimaat waardoor het weer het hele jaar door goed is. Zeker in de zomer is dit een geweldige ‘tropische’ bestemming om de mooiste foto’s te maken. Echt een paradijselijke bestemming in Europa!

En daarbij kan je op Sardinië ook nog eens heerlijk eten en drinken! Zie je jezelf al met een heerlijke wijntje genieten van het prachtige uitzicht over de mooie baaien? Maak jouw paradijselijke vakantie compleet met een heerlijke pasta of een lekker vers visgerecht. In Sardinië draait het om genieten!

Paradijselijke bestemming Lefkas

3. Lefkas

Lefkas is zonder enige twijfel een echte parel vlak voor de kust van Griekenland. Dit eiland is bergachtig, heeft een overweldigende groene natuur en biedt de mooiste verborgen baaien die je kan bedenken. De westelijke stranden van Lefkas zijn dan ook niet voor niets al meerdere keren uitgeroepen als de allermooiste van Europa! Het is ook niet zomaar dat het eiland veel strandliefhebbers trekt. Naast de strandliefhebbers, vind je op Lefkas ook veel watersportliefhebbers. Het waait namelijk net iets harder, waardoor het dé perfecte bestemming is voor kitesurfers. De foto liegt er niet om – het eiland is zónder twijfel één van de mooiste paradijselijke bestemmingen in Europa.

Tel daar ook nog eens talloze gezellige badplaatsen bij op en het mag duidelijk zijn waarom Lefkas zo´n geliefde bestemming is. Daarbij geniet je op Lefkas van de charmante Griekse tavernes waar je heerlijk kunt eten. Wat wil je nog meer tijdens jouw paradijselijke vakantie?

Paradijselijke bestemming Zlatni Rat

4. Kroatië

Zlatni Rat (ook wel de Gouden Hoorn genoemd) is één van de meest unieke stranden ter wereld en op zeker het allermooiste strand in heel Kroatië. Door de stroming van zee, de wind en de golven verandert dit strand steeds van vorm. Best bijzonder, toch? Vanuit Split en Makarska kan je met de boot naar Brač, het eiland waar je Zlatni Rat kan vinden.  En de temperaturen? Die liegen er niet om! In de zomer wordt het gemiddeld rond de 30 graden. Het is daarom ook niet zomaar dat Kroatië steeds populairder wordt. Kroatië zelf is als vakantiebestemming ook nog eens heel betaalbaar. Perfect dus om jouw zomer door te brengen!

Kroatië is een bestemming voor iedereen! De mooie stranden, de culturele bezienswaardigheden en de groene natuur maken dit met recht één van de mooie bestemmingen van Europa. En wist je dat je in Kroatië ook nog eens heel lekker kan eten? Ontdekt het zelf tijdens jouw vakantie naar deze paradijselijke bestemming.

Paradijselijke bestemming Ibiza

5. Ibiza

Denk je aan Ibiza, dan denk je zonder enige twijfel vast aan alle feesten waar het eiland om bekend staat. Of misschien dat je direct aan zon, zee en sangria denkt! Maar wist je dat Ibiza naast een feesteiland ook  een walhalla is voor de strand- en natuurliefhebbers? Op het eiland vind je namelijk ontelbare verstopte stranden en baaien. Iedere baai is zéker de moeite waard om te bezoeken. De meeste stranden zijn ook parelwit en het water helderblauw. Daarbij vind je op de meeste stranden ook nog eens gezellige beach bars. Zie jij jezelf al met een cocktail genieten op deze prachtige bestemming?

Heb je tijd over? Ga dan eens met de veerboot naar Formentera. De stranden zijn daar minstens zo mooi en nóg rustiger! Dit maakt Ibiza uiterst geschikt als bestemming voor families. Geen wonder dus dat Ibiza op onze lijst van paradijselijke bestemmingen in Europa staat. Wanneer ga jij naar Ibiza?

 

Paradijselijke bestemming Sicilië

6. Sicilië

Heb je zin in een veelzijdige vakantie, waarin je geniet van de allerlekkerste gerechten, maar ook nog eens een paradijs is? Dan ben je bij Sicilië op het juiste adres. Sicilië kent veel stranden met prachtig helder water en een prachtige zee. Ook zijn er veel romantische Italiaanse stadjes waar je geniet van de lekkerste pasta’s. Wat maakt dit een echt paradijs? Het Italiaanse eten natuurlijk. Daar kan geen enkele bestemming tegenop! Wist je dat je in Sicilië zelfs een broodje ijs kunt bestellen?

Huur een auto of typische Italiaanse Vespa en ontdek dit prachtige eiland. Want naast de mooiste stranden kan je op Sicilië ook een vulkaan bezoeken! Dit maakt het niet alleen een hele mooie maar ook interessante bestemming. Met een kabelbaan kan je naar boven bij één van de actiefste vulkanen van Europa! Hoe gaaft is dat?

Paradijselijke bestemming Zakynthos

7. Zakynthos

Het prachtige Zakynthos, met het bekende strand Navagio, mag niet ontbreken tussen de paradijselijke bestemmingen in Europa. Dit is namelijk één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. De heldere zee, het witte strand en het roestige scheepswrak maken het zeker een bezoek waard. Wil je graag rustig genieten van de Griekse stranden? Breng dan een bezoek aan Zigkia of Porto Zorro. Het prachtige Zakynthos is alles wat je kan verwachten van een paradijselijke vakantie naar Griekenland.

De charmante badplaatsen en de mooie witte huisjes tekenen het eiland. Maar wist je dat je in Zakynthos ook met zeeschildpadden kan snorkelen? Tijdens de periode half mei tot en met half augustus komen de schildpadden hier hun eieren leggen. De meeste kans om de schildpadden te spotten heb je rondom Navagio Beach, Agios Sostis, Sekania en Kalamaki Beach. Je kan natuurlijk ook met een mooie boottocht schildpadden gaan spotten.

Paradijselijke bestemming Praia da Falesia

8. Praia da Falesia

In Portugal vind je één van de mooiste stranden van Europa: Falesia beach. Oftewel: Praia da Falesia. Falesia Beach ligt aan de zuidkust van Portugal, niet zo heel ver bij de beroemde badplaats Albufeira vandaan. Het strand is schitterend om te zien en heerlijk langgerekt. Hier kom je zeker weten volledig tot rust. Een middag op het strand terwijl je geniet van het prachtige uitzicht zorgt ervoor dat je zonder zorgen terugkomt van vakantie. Maar naast dit strand vind je nog talloze andere prachtige stranden in de omgeving. Zo is het strand bij Carvoeiro ook enorm mooi! Deze kleine baai heeft veel charme dankzij de ligging tussen de kliffen en het centrum met gezellige bars. Ontdek het zelf tijdens jouw vakantie naar deze paradijselijke bestemming!

Paradijselijke bestemming Amalfikust

9. De Amalfikust

Geen bountystranden maar steile kliffen waartussen romantische strandjes verborgen liggen. De Almalfikust in Italië is zeker een plekje in deze top 10 waard vanwege haar romantische karakter. Deze die deze vakantiebestemming kennen, begrijpen wel waarom. Deze bestemming is perfect voor een romantische vakantie samen. De schattige huisjes zijn gebouwd op de steile kliffen, wat er van een afstand al ontzettend mooi uitziet. Maar vanuit deze straten, waar ook de gezelligste restaurants te vinden zijn, heb je fenomenaal uitzicht over het strand en het blauwe water. Eigenlijk kunnen we maar weinig redenen bedenken waarom de Amalfikust geen paradijselijke bestemming is in Europa. De plek heeft alle ingrediënten voor een vakantie om nooit te vergeten.

Het heerlijke eten maakt deze paradijselijke bestemming helemaal compleet! Geniet van een lokale wijn in het zonnetje onder het genot van enkele lekkere hapjes. De Amalfikust is een absolute aanrader voor een romantische vakantie naar prachtige bestemming.

Paradijselijke bestemming Ölüdeniz

10. Ölüdeniz

Aan de Turkse Egeische kust ligt het vrij onbekende plaatsje Ölüdeniz. Als je denkt aan een paradijselijke bestemming, dan denk je al snel aan een parelwit strand en een helder blauwe zee. Beide zijn aanwezig in deze prachtige badplaats. De zee heeft een bijzonder kleur blauw: in de diepte is hij bijna kobalt blauw, terwijl het ondiepere water meer neigt naar turquoise. De baai zelf is ook erg bijzonder. Hij loopt af in een soort van punt, waardoor het strand vanuit de lucht oogt als een halve maan. De omgeving van dit strand mag er ook zeker weten. De omgeving is erg bergachtig en enorm groen. Al met al is Ölüdeniz is een echte aanrader en sluit deze top 10 met recht af.

Houd je wel een beetje van avontuur? Dan is de beste manier om deze paradijselijke bestemming te bewonderen vanuit de lucht. In Ölüdeniz kan je namelijk paragliden. Vanaf de berg maak je samen met een begeleider een sprong en vervolgens geniet je in alle rust van het mooiste uitzicht wat je ooit hebt gezien! Als een vogel zweef je boven één van de mooiste paradijselijke bestemming in Europa. Hoe gaaf klinkt dat?

Paradijselijke bestemming buiten Europa

Meer vakanties?

Wil jij nog meer informatie op doen voor je vakantie? We hebben natuurlijk nog veel meer vakanties voor je beschikbaar!

Bekijk al onze vakanties