Mallorca is een heerlijk eiland voor een welverdiende zonvakantie. Dankzij de vele gezellige en mooie badplaatsen is het dan ook een populaire vakantiebestemming. Maar wist je dat Mallorca meer te bieden heeft dan alleen leuke badplaatsen? De hoofdstad van Mallorca is de geweldige stad Palma de Mallorca. Of je nu tijdens jouw zonvakantie naar Mallorca een uitstapje wilt maken of een leuke stedentrip wilt boeken, Palma de Mallorca is meer dan de moeite waard.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Mallorca is de grootste stad van de eilandengroep de Balearen, waar Mallorca samen met Menorca, Ibiza en Formentera deel van uit maakt. Mallorca werd in 120 voor Christus door de Romeinen verovered, die er de stad Palma stichtten. Tegenwoordig is Palma een bruisende stad waar er meer dan genoeg te beleven valt. Met een gemiddelde jaarlijkse maximum temperatuur van 21,2 graden is Mallorca nagenoeg het gehele jaar door goed te bezoeken. Vooral voor een stedentrip zijn de maanden maart tot en met begin juni en september tot november zeer geschikt. Dan is het namelijk niet té warm om door de stad te lopen. Ga je toch in de zomer naar Palma de Mallorca? Gelukkig ligt het strand aan de stad dus je kan zo een verkoelende duik nemen.

Palma de Mallorca

BQ Aguamarina Boutique Hotel

Vlakbij Palma de Mallorca ligt het prachtige BQ Aguamarina Boutique Hotel. Dit moderne ingerichte hotel is een ideale uitvalsbasis voor een mooie combinatie tussen zonvakantie en stedentrip naar Palma de Mallorca. Bekijk dit uitstekend beoordeelde hotel (9)!

Bekijk BQ Aguamarina Boutique Hotel hier

Ga een dagje shoppen

Tijdens een citytrip naar Palma de Mallorca kan je ontzettend goed shoppen. Één van de bekendste straten in Palma is de Passeig del Born. Hier vind je naast winkels ook nog verschillende restaurants en bars. De meest bekende winkelstraat is de Avinguda Jaume III, hier vind je allerlei bekende merken en winkelketens. Ben je na het bewandelen van deze straten nog niet uitgeshopt? Ga dan richting het overdekte winkelcentrum Port Pi, naast dat je hier nog meer kan shoppen heeft het ook een prachtige ligging vlakbij de jachthaven. Zo kan je na het shoppen genieten van een lekker wijntje in het zonnetje. Ben je gek op Spaanse delicatessen? Breng dan een bezoek aan de overdekte mark El Mercat de l’Olivar. Deze overdekte markt zit vol met heerlijke Spaanse producten, misschien kom je nog wel een heerlijke souvenir tegen.

Palma de Mallorca

Cultuur in Palma de Mallorca

Naast lekker shoppen kan je in Palma de Mallorca ook goed cultuur snuiven. Zonder twijfel de bekendste bezienswaardigheid is de Kathedraal La Seu. De bouw is begonnen in 1229 maar de Kathedraal was pas in 1601 voltooid. Het interessante aan deze Kathedraal is onder andere dat de enige echte Atoni Gaudí geholpen heeft bij de restauratie van deze prachtige bezienswaardigheid. Een ander hoogtepunt in Palma de Mallorca is het koninklijke Paleis van Almudaina. Dit indrukwekkende gebouw in Moorse stijl is tot op de dag van vandaag nog in gebruik door de koninklijke familie van Spanje. Tegen betaling is het mogelijk om dit mooie paleis te bezoeken. Deze twee bezienswaardigheden liggen naast elkaar en zijn daardoor gemakkelijk te combineren.

Deze stad is rijk aan cultuur en dat merk je zelfs al als je door de kleine, charmante straatjes wandelt. Een andere unieke bezienswaardigheid is Castell Belver, dit 14e eeuwe kasteel is zeer uniek aangezien het een van de weinige ronde kastelen ter wereld is.  Ben je gek op kunst? Maak dan een bezoek aan de Palau March, een prachtig museum die meer dan de moeite waard is om te bezoeken.

Geniet van de lokale specialiteiten

De meest levendige omgeving van deze stad is de Plaza Mayor. Dit gezellige plein zit vol met allerlei leuke restaurants en terrasjes. De perfecte plek om te genieten van de lokale specialiteiten. Één van de gerechten om te proberen in Palma is Fideua. Dit gerecht is eigenlijk hetzelfde als Paella maar dan wordt de rijst vervagen door noedels. Ook het vegetarische gerecht Tumbet is erg populair. Dit gerecht lijkt eigenlijk op een ratatouille van groentes geserveerd met aardappel. Voor de echte zoetekauw is Turron een aanrader. Dit is vorm van noga die op Mallorca in verschillende vormen te verkrijgen is, zoals met walnoten en amandelen. Naast deze traditionele gerechten kan je ook heerlijk genieten van Spaanse tapas. In Palma de Mallorca zijn meer dan genoeg lekkere restaurants waar je de Spaanse cultuur kan proeven.

Palma de Mallorca

Marins Playa

Ga je liever voor een zonvakantie naar Mallorca en maakt je een dagtrip maar Palma de Mallorca? Verblijf dan in het 4-sterren Marins Playa. Gasten waarderen hun verblijf met maar liefst een 8,8!

Bekijk Marins Playa hier

Praktische informatie

Palma de Mallorca is een super leuke stad om doorheen te wandelen. Sommige bezienswaardigheden liggen net iets hoger waardoor het wat moeite kan kosten om deze te bereiken. Zeker in het zonnetje krijg je het al snel warm, zorg er dus voor dat je genoeg water bij je hebt. Een andere makkelijke manier om deze mooie stad te ontdekken is via de hop-on-hop-off bussen. Hiermee ga je langs de leukste bezienswaardigheden in Palma. Ga je liever zelf op bad? Via de twee metrolijnen kan je gemakkelijk van de ene naar de andere plek in deze mooie stad.

Deze prachtige stad is ideaal voor een stedentrip die net iets meer te bieden heeft. Dankzij het strand Playa del Palma combineer je zon, zee, strand met cultuur en shoppen. Ook voor een dagtrip is deze stad een echte aanrader. Vanaf de badplaats El Arenal zit je al binnen een half uurtje in Palma de Mallorca.

 

Palma de Mallorca

Boek hier jouw vakantie naar Mallorca

Ben je enthousiast geworden over Palma de Mallorca? Boek dan een vakantie naar dit prachtige Spaanse eiland en ontdek zelf wat dit eiland allemaal te bieden heeft. Geniet van de heerlijke Spaanse tapas, een overvloed aan cultuur en prachtige zandstranden.

Bekijk alle vakanties naar Mallorca hier