Op vakantie met het hele gezin is natuurlijk hartstikke leuk, maar met tieners erbij kan het nog een hele uitdaging zijn. ‘Dit is stom, dat is stom.’ ‘Daar heb ik echt geen zin in.’ Zulke uitspraken zal je vaak te horen krijgen tijdens een vakantie met pubers. Maar hoe zorg je er nou voor dat ze tevreden blijven tijdens de vakantie? Speciaal voor jou hebben wij de leukste activiteiten voor tieners op een rijtje gezet. Zo doen ze zonder te klagen ook gezellig mee aan de ‘stomme’ activiteiten!

leuke vakantie activiteiten voor tieners; Karten

1. Zet de snelste tijd op de kartbaan!

Dankzij de toenemende populariteit van de Formule 1 hebben steeds meer jongeren interesse in de autosport. Niet alleen de jongens, maar ook de meiden zijn er gek van. Iedere tiener houdt wel van een beetje competitie, daarom is een middagje karten een ideale manier om je tiener tevreden te houden tijdens de vakantie. De adrenaline pompt door het lijf terwijl ze de snelste tijd proberen neer te zetten. Stiekem willen de ouders die langs de baan staan te kijken ook wel een rondje over het circuit scheuren!

Hotels met swim-up

Lopesan Baobab Resort

Bij Lopesan Baobab Resort zullen tieners zich niet vervelen, zeker niet met een swim-up kamer!

Lees meer
Attractiepark

2. Bezoek de spannendste pretparken!

Oke, eerlijk is eerlijk. Het is misschien de meest voor de hand liggende activiteit, maar dat is niet voor niets! Een dagje genieten van de snelste achtbanen en de lekkerste snacks is natuurlijk hartstikke leuk voor het hele gezin! Daarnaast zijn in de buurt van bijna elke grote bestemming wel pretparken te vinden. Je bent vaak dus niet eens heel lang onderweg naar het pretpark. Dat is maar beter ook, want na zo’n dag vol sensatie zijn ze uitgeput.

The Land Of Legends Kingdom

The Land Of Legends Kingdom

The Land Of Legends Kingdom beschikt over een eigen pretpark, hoe gaaf is dat?

Lees meer
kanovaren

3. Zorg dat je niet in het water valt tijdens het kanovaren!

Kanovaren is een leuk uitje voor het hele gezin! Samen ontdekken jullie de omgeving van jullie bestemming op een leuke en sportieve wijze. Kanovaren is vaak een activiteit die vanuit het hotel georganiseerd wordt. Je wordt dan meestal met een busje naar een dichtbij zijnde rivier gebracht waar de kano’s voor jullie klaar liggen. Je kan ervoor kiezen om zelf de rivier af te varen, of om samen met een gids te varen. Het is een leuke manier om samen met pubers de natuur te ontdekken.

Alfagar Village

Alfagar Village

Voor een kindvriendelijke vakantie in de Algarve ben je bij Alfagar Village op het juiste adres!

Lees meer
Tiener in het museum

4. Bezoek bezienswaardigheden die passen bij jouw tiener

Tijdens je tienerjaren ben je je volop aan het ontwikkelen. Zo ook op het gebied van interesses. De een is een groot fan van voetbal, de ander van muziek of voertuigen. Het is daarom erg leuk om bezienswaardigheden te bezoeken die overeenstemmen met hun passie. Een voetbalfan doe je bijvoorbeeld een groot plezier met een bezoekje aan Camp Nou in Barcelona. Je kan er ook voor kiezen om een museum te bezoeken met een tentoonstelling die aansluit op de interesses van jouw tiener.

De beste hotels van dit moment. Pine Bay Holiday Resort

Pine Bay Holiday Resort

Bij Pine Bay Holiday Resort zit je helemaal goed voor een geweldige kindvriendelijke vakantie!

Lees meer

Tip van ons: combineer deze leuke activiteiten met een ‘stom’ uitje in de ochtend. Zo hebben ze wat leuks om naar uit te kijken!