De Turkse Rivièra is een van de meest bezochte bestemmingen in Europa. Dat komt door de heerlijke stranden, het lekkere eten en de grote hoeveelheid aan leuke hotels en resorts. Er is voor iedereen wel een passende vakantie te vinden in deze regio. Door het ruime aanbod kan het moeilijk zijn om de ideale badplaats te vinden. Maar wees niet getreurd! Wij hebben de leukste badplaatsen in de Turkse Rivièra op een rijtje gezet. Is dat even handig!

 

badplaatsen in de Turkse Rivièra: Alanya

1. Alanya

De populaire Turkse badplaats Alanya heeft alle ingrediënten voor de ideale vakantie aan zee. De stad is een van de meest diverse badplaatsen in de Turkse Rivièra. Je vind er meerdere grote stranden waar jij lekker tot rust komt. De cultuurliefhebbers onder ons moeten het kasteel of een van de andere bezienswaardigheden gezien hebben! Of je nou wilt cultuursnuiven, zonnen op het strand of uitgaan in het centrum: het kan allemaal tijdens je vakantie in Alanya!

Eftalia Ocean Hotel, de beste hotels

Eftalia Ocean

Alanya beschikt over veel mooie hotels, maar Eftalia Ocean is een van de populairste van dit moment!

Lees meer
badplaatsen in de Turkse Rivièra: Side

2. Side

Side staat bekend als een van de mooiste badplaatsen in de Turkse Rivièra. Dat is niet zomaar natuurlijk: deze eeuwenoude Turkse badplaats is een waar paradijs voor liefhebbers van historische bezienswaardigheden. De stad ligt vlak aan het prachtige strand en de blauwe zee. Tijdens je vakantie in Side kan je onder andere ook duiken met zeeschildpadden, hoe gaaf is dat! Dankzij het ruime aanbod aan hotels is er voor ieder budget wel een goede keuze. Of je nou een all inclusive resort zoekt of een kindvriendelijk hotel. Deze badplaats biedt het allemaal!

Side Star Resort - aquapark turkije

Side Star Resort

Bij Side Star Resort zit je helemaal goed voor een topvakantie in Side!

Lees meer
Belek

3. Belek

Aan de voet van het Taurusgebergte ligt de bekende badplaats Belek. Ook hier heb je de kans om zeeschildpadden te spotten. De dieren leggen namelijk hun eieren op het prachtige strand. In de omgeving van de badplaats vind je talloze bijzondere plekken die je gezien moet hebben. Belek is omgeven door prachtige natuur, waardoor je helemaal tot rust komt. Een tip voor natuurliefhebbers: breng een bezoekje aan de Kursunlu waterval! Verder zijn er genoeg mogelijkheden om te verblijven in Belek. Kies bijvoorbeeld voor een all inclusive of adults only hotel. Dat is pas genieten!

Titanic Deluxe Belek

Titanic Deluxe Belek

Bij Titanic Deluxe Belek ben je op het juiste adres voor jouw ideale droomvakantie naar de Turkse Rivièra!

Lees meer

Heb je na het lezen van dit blogartikel nog niet de ideale badplaats gevonden? Bekijk dan hier nog 5 andere leuke badplaatsen in Turkije!