Met het hele gezin op vakantie… Het klinkt heerlijk, maar hoe hou je iedereen tevreden? Zoveel gezinsleden, zoveel wensen! Een babybedje voor de kleine, een leuk zwembad met glijbanen voor de jonge kinderen, maar ook genoeg vermaak voor de tieners. Uiteraard willen jullie zelf ook een leuke vakantie tegemoet gaan! Daarnaast wil je vooral niet teveel betalen. Geen zorgen, in dit blogartikel delen we de beste tips en tricks voor een voordelige kindvriendelijke vakantie. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s!

Voordelig boeken voor het hele gezin

Een vakantie kost nou eenmaal geld. Zeker als je met het hele gezin op vliegvakantie gaat, lopen de prijzen flink op. Door de onderstaande tips te volgen, voorkom je dat de prijzen de pan uitrijzen. Ga je op vakantie met kinderen jonger dan 4 jaar? Vermijd dan het hoogseizoen! Doordat de meeste gezinnen met schoolgaande kinderen in de schoolvakanties op vakantie gaan, zijn de prijzen hoger. Wanneer jij een vakantie voor juni of september boekt, ben je dus veel voordeliger uit! Daarnaast kan je ervoor kiezen om niet vanaf Amsterdam, maar bijvoorbeeld vanaf Düsseldorf te vertrekken. Vergelijk de verschillende vluchtopties en kies de goedkoopste!

Vliegtuig

Als jou kinderen ook naar school gaan, ben je helaas gebonden aan de schoolvakantie. Toch zijn er een paar dingen die je kan doen om niet teveel te betalen. Kies bijvoorbeeld voor een onbekendere bestemming. Natuurlijk zijn Mallorca en Rhodos leuk, maar een onbekendere bestemming kan voordeliger zijn! Wat dacht je bijvoorbeeld van Montenegro? Wie toch op voordelige kindvriendelijke vakantie wil naar een populaire bestemming kan geld besparen door een centraal gelegen accommodatie te kiezen. Strand in de buurt? Check! Restaurantjes? Check! Zo is alles op loopafstand en bespaar je geld.

Kotor - Montenegro

Daarnaast is het moment waarop je boekt ook belangrijk. Een last minute vakantie kan goedkoop zijn, maar soms ook duur uitpakken. In dit blogartikel vertellen we je over het beste moment om je vakantie te boeken.

Accommodaties voor een voordelige kindvriendelijke vakantie

Ook moet je opzoek naar een accommodatie die betaalbaar én kindvriendelijk is. Welke accommodatie is de beste keuze voor jouw voordelige kindvriendelijke vakantie? Er zijn zoveel keuzes dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kunnen we je een beetje op weg helpen. De onderstaande toppers staan bekend als kindvriendelijk voor een zachte prijs!

Saturn Palace – Turkse Rivièra

Het fijne aan een vakantie naar Turkije is dat je veel krijgt voor je geld. Dit gaat ook op voor Saturn Palace in Antalya. Het hotel ligt aan het strand, maar heeft ook een mooi zwembad. Er is zelfs een aquapark met verschillende glijbanen, waar de kinderen zich urenlang vermaken (en de volwassenen stiekem ook). Er zijn verschillende kamers beschikbaar, waaronder een familiekamer en een voordeelkamer. Dankzij de all inclusive verzorging hoef je geen extra geld meer uit te geven aan eten en drinken tijdens je vakantie.

Saturn Palace - voordelige kindvriendelijke vakantie

Saturn Palace

All inclusive verzorging, glijbanen én een ligging aan zee? Je zit goed bij Saturn Palace!

Bekijk hotel

Aqua Fantasy & Spa & Aquapark – Egeïsche kust

Voor de volgende accommodatie blijven we in Turkije, maar dan aan de Egeïsche zee. Aqua Fantasy & Spa & Aquapark is een vijfsterrenhotel in Kusadasi. Ook dit hotel is van alle gemakken voorzien voor het hele gezin. Er is een spectaculair waterpark, comfortabele kamers en een all inclusive formule. Allemaal voor de voordelige prijs waar Turkije bekend om staat! Wat wil je nog meer?

Aqua Fantasy & Spa & Aquapark - voordelige kindvriendelijke vakantie

Aqua Fantasy & Spa & Aquapark

Ook bij Aqua Fantasy & Spa & Aquapark geniet je volop van voordelige all inclusive verzorging en een leuk aquapark!

Bekijk hotel

Ida Village 1 & 2 – Kreta

Op naar Griekenland! Ida Village 1 & 2 is een fijn appartementencomplex in Chersonissos op Kreta. Het fijne aan een appartement is dat je zelf kan koken en dus geld bespaart tijdens je voordelige kindvriendelijke vakantie! Verder zijn er genoeg faciliteiten voor het hele gezin, zoals een mooi zwembad en een speeltuintje. Ook ligt het complex slechts enkele honderden meters bij een supermarktje, het strand en verschillende restaurantjes vandaan. Ideaal!

Ida Village 1 & 2 - voordelige kindvriendelijke vakanties

Ida Village 1 & 2

Centrale ligging, comfortabele appartementen, een zwembad en speeltuin? Check! Je vindt het bij Ida Village 1 & 2!

Bekijk hotel

Gaia Village – Kos

Ook Gaia Village op Kos is een populaire keuze onder gezinnen. Dit driesterrenhotel is van alle gemakken voorzien. Het heeft een centrale ligging in Tigaki in de buurt van het centrum én het strand. Dit strand loopt geleidelijk af in zee, wat het extra kindvriendelijk maakt. Verder zijn er comfortabele kamers, een zwembad én je hebt de mogelijkheid om voor all inclusive verzorging te kiezen. Kortom, alle ingrediënten voor een voordelige kindvriendelijke vakantie!

Gaia Village voordelige kindvriendelijke vakanties

Gaia Village

Gaia Village is een prima keuze voor een voordelige kindvriendelijke vakantie onder de Griekse zon!

Bekijk hotel

Eix Lagotel Holiday Resort – Mallorca

Voor de volgende accommodatie gaan we naar het Spaanse Mallorca. Eix Lagotel Holiday Resort is een viersterrenhotel bij Playa de Muro. Dit is een mooi viersterrenhotel met voordelige prijzen. De kinderen vermaken zich in de zwembaden met apart kinderbad, terwijl jij lekker ontspant op het zonneterras. Het hotel ligt in de buurt van verschillende restaurants en winkeltjes. Het is 800 meter lopen naar het strand. Heel fijn: er zijn speciale familiekamers!

Eix Lagotel Holiday Resort voordelige kindvriendelijke vakantie

Eix Lagotel Holiday Resort

Bij Eix Lagotel Holiday Resort zit je helemaal goed voor een betaalbare vakantie voor het hele gezin!

Bekijk hotel

H10 Conquistador – Tenerife

Wil jij op voordelige kindvriendelijke vakantie naar de Canarische eilanden? Dan is H10 Conquistador een goede keuze! Dit hotel is dan misschien niet de aller-goedkoopste, maar daar staat tegenover dat dit hotel alles biedt waar je naar opzoek bent tijdens een familievakantie. Denk bijvoorbeeld aan een ruim zwembad, een wellnesscentrum en entertainment voor gasten van alle leeftijden. Daarnaast zijn de kamers comfortabel ingericht en kan je kiezen voor all inclusive verzorging.

H10 Conquistador - voordelige kindvriendelijke vakantie

H10 Conquistador

H10 Conquistador beschikt over uitgebreide faciliteiten voor gasten van alle leeftijden!

Bekijk hotel

Geld besparen op bestemming

Ook op bestemming kan je verschillende dingen doen om geld te besparen. Ben je een dagje op stap geweest met het gezin en is het tijd voor het avondeten? De restaurants bij bekende bezienswaardigheden of populaire plaatsen zijn vaak duurder. Loop een blokje om en kies voor een restaurant in een straat verderop. Het eten is vast even lekker, maar wel een stuk goedkoper!

restaurant vakantie

Het is leuk om af en toe een uitstapje te maken tijdens je voordelige kindvriendelijke vakantie. Ook deze hoeven niet duur te zijn! Een wandeling door de natuur of een dagje strand is gratis als je zelf drinken en snacks meeneemt. Ook slenter je gratis door een oud plaatsje om mooie gebouwen te bewonderen. Daarnaast kan je op Google zoeken naar bijvoorbeeld ‘gratis bezienswaardigheden Valencia’. Voor de meeste bestemmingen vind je wel een aantal gratis activiteiten.

Gezin strand

Zeker als je met het hele gezin op vakantie gaat ben je veel geld kwijt aan eten. Wanneer je geen all inclusive verzorging hebt gekozen, komen deze kosten er nog bij. Gelukkig hoef je niet iedere avond uit eten! Een patatje op de boulevard kan ook heerlijk zijn. Ook kan je bij de lokale supermarkt vaak verse broodjes halen, die jullie buiten op een bankje in de zon eten. Heb je een appartement geboekt? Dan kan je ook een avondje zelf koken. Een simpele pasta is zó gemaakt en valt vast goed in de smaak bij jong en oud!

Voordelige kindvriendelijke vakantie afsluiter

Nog meer kindvriendelijke vakanties?

Ben jij helemaal enthousiast geworden, maar wil je toch nog even verder kijken? Bekijk dan ons volledige aanbod aan voordelige kindvriendelijke vakanties!

Bekijk aanbod