Het plannen van een vakantie zónder baby kan al een uitdaging zijn. Een vakantie mét baby plannen is nog een stukje lastiger. Waarheen? Welke bestemmingen zijn babyproof? Waar hebben ze de beste faciliteiten voor baby’s? Waar moet ik rekening mee houden? Ik haal al deze vragen bij je weg en ik heb een top 10 samengesteld van de beste vakantie bestemmingen met een baby!

beste bestemmingen met baby

1. Menorca, Spanje

Wist je dat Menorca ook wel het “buggyeiland” wordt genoemd? Er gaan altijd enorm veel buggy’s mee het vliegtuig in. Het eiland heeft een prachtige natuur, goed te belopen straten en knusse baaitjes met een langzaam aflopende zee waardoor je veilig met de kleine kan spetteren in de zee. Ook is het er rustiger dan op de buureilanden Mallorca en Ibiza. Er zijn leuke kindvriendelijke activiteiten te doen zoals een dolfijnenexcursie of aquapark. Dit alles maakt Menorca nummer 1 van de beste bestemmingen met een baby! Verblijf in Floramar Aparthotel, Sagitario Playa of Prinsotel La Caleta.

Mallorca

2. Mallorca, Spanje

Een ander eiland van Spanje die naast Menorca ligt is Mallorca. Het eiland is een stuk groter en net zo kindvriendelijk! Ook hier heb je smalle en knusse baaitjes met een kindvriendelijke zee. Je kan hier het hele jaar terecht met jouw baby, ook als ze wat jonger zijn en nog niet goed tegen warmte kunnen. In het laagseizoen is het namelijk ook heerlijk vertoeven met een baby van 3, 6 of 9 maanden! De temperaturen zijn dan nog aangenaam zonder dat het te warm is. Het dorpje Cala d’Or is erg leuk om te bezoeken en zeer kindvriendelijk. Verblijf in PrimaSol Cala d’Or Gardens, Ciudad Laurel of Sol Cala D’Or Apartmentos.

beste bestemmingen met baby

3. Lanzarote, Canarische Eilanden

De Canarische eilanden zijn maar vier uur vliegen vanaf Nederland en in de zomer is het hier niet té warm. Lanzarote is het kindvriendelijkste eiland van de zeven hoofdeilanden die bij de Canarische Eilanden horen. Het is er namelijk redelijk rustig en het massatoerisme blijft weg. Ook is er voornamelijk laagbouw, weinig feestende jongeren en de accommodaties hebben veel voorzieningen voor kinderen. Huur een auto om het eiland optimaal te verkennen. Verblijf in Hotel Floresta, Hotel Seaside Los Jameos Playa of Hotel Grand Teguise Playa.

Griekenland

4. Griekenland

Griekenland is een ideale bestemming om met je baby heen te gaan. Het is een prachtige bestemming met veel faciliteiten voor kinderen. Je hebt er namelijk de beste kindvriendelijke stranden en hotels. Veel hotels zijn ingesteld op kinderen en hebben dan ook peuterbaden en kinderbedjes. De Grieken vinden baby’s erg leuk en zullen daarom alles doen om je te helpen. Ook in elk restaurantje staan er kinderstoelen klaar. De keuze is groot in Griekenland. Er zijn namelijk vele eilanden dus welke kies je? Neem bijvoorbeeld Kreta, Zakynthos of Corfu. Ga naar Century Resort Corfu op Corfu, Mabely Grand op Zakynthos of Zephyros Beach Boutique Hotel op Kreta. Op deze eilanden kan je zeker de beste bestemmingen met je baby vinden!

beste bestemmingen met baby

5. Algarve, Portugal

De Algarve is een prachtige regio in Portugal. Ten eerste is er een prachtige natuur. Ook zijn er uitgesterkte stranden of juist knusse baaitjes. De accommodaties zijn vaak kindvriendelijk. En verder zijn de temperaturen zeer aangenaam buiten het hoogseizoen en geschikt voor een baby! De stranden zijn vaak omgeven door rotsen, waardoor je tijdens warmere dagen een heerlijk plekje in de schaduw kan zitten. Wij raden aan om een auto te huren en zo makkelijk alle mooie plekjes in de Algarve te ontdekken. Verblijf heerlijk in Hotel Baia Cristal, Areias Village Hotel Apartmento of Adriana Beach Club.

Kroatie

6. Kroatië

Kroatië is maximaal twee uur vliegen als je een directe vlucht pakt. Verder is er genoeg variatie in dit land waardoor je de keuze hebt om bij een stad te verblijven, in een natuurgebied of bij het strand. Het kan hier midden in de zomer heel warm zijn, dus je kunt activiteiten met je baby het beste bewaren voor de vroege ochtend of de namiddag. Overdag kun je heerlijk relaxen aan het zwembad of het strand. Kroatië bevat ook steeds meer familiehotels. Je hebt hier gegarandeerd een heerlijke vakantie met je baby. Verblijf in Hotel Molindrio Plava Laguna of Valamar Collection Dubrovnik President Hotel.

beste bestemmingen met baby

7. Italië

Het land van de pizza’s, en wie houdt er nou niet van pizza? Ook hier in Italië heb je opties genoeg waardoor je een uitgebreid aanbod hebt zodat je jouw perfecte vakantie kan plannen en vieren! De cultuurliefhebbers zitten hier ook goed, want elke grote stad heeft een rijke geschiedenis en een prachtige architectuur om te bewonderen. In Italië zijn super veel kindvriendelijke plekjes te vinden. Een vakantie aan het Gardameer is perfect met je baby. Ook de strandliefhebbers kunnen goed terecht in Italië. Verblijf in Hotel Grotticelle, Pietrablu Resort & Spa of Diamond Hotel & Resort Naxos Taormina.

Curacao

8. Curaçao

Heb je zin in meer luxe en ben je niet bang om verder te vliegen met je baby? In dat geval is Curaçao een heerlijke bestemming om te kiezen. Kies ervoor om bij het strand te verblijven of verblijf dichtbij Willemstad en ga zo met je kinderwagen de stad in! Het eiland is maar 2 keer zo groot als Texel dus het is makkelijk te bereizen. De temperatuur is hier heerlijk, maar smeer je baby wel goed in. Er zijn superveel kindvriendelijke plekjes en familiehotels op het eiland. Op Curaçao zit je dus zeker goed met je baby. Verblijf in Kura Hulanda Village & Spa, Acoya Curaçao Resort, Villas & Spa of Baoase Luxury Resort.

beste bestemmingen met baby

9. Turkije

Geniet van alle luxe en bezoek een All Inclusive resort in Turkije. Alles wordt hier voor je gedaan. Je hoeft niet aan eten te denken want het staat elk moment van de dag voor je klaar. De kindvriendelijke resorts in Turkije hebben alles wat je nodig hebt voor je vakantie met je baby. Denk aan babybedjes en kinderstoelen. Ook zijn er de mooiste zwembaden waar je heerlijk kan luieren met je baby en in het kinderbad kan spelen. Ook buiten het resort zijn er veel leuke dingen te doen. Wandel langs het strand of ga erop uit en bezoek een stadje. Verblijf in Limak Lara de Luxe Hotel & Resort, Voyage Torba of Long Beach Resort Hotel & Spa.

Malta

10. Malta

Dit eiland zit vol cultuur en historische gebouwen waardoor een rondje lopen met de kinderwagen door de stad een heel avontuur is. Malta is een kleiner eiland met een fijn klimaat, een goede infrastructuur en genoeg activiteiten die je kan ondernemen. Maar ook de strandliefhebber zit hier goed. Er zijn genoeg standen te vinden waar je heerlijk kunt relaxen met je baby. Hierdoor kun je strand en cultuur goed afwisselen met elkaar. Als het mogelijk is om buiten het hoogseizoen naar Malta te gaan, is dit aan te raden. Het kan namelijk erg warm worden in de zomermaanden. Verblijf in Ramla Bay Resort of db San Antonio Hotel & Spa.

Tips vakantie met baby

Tips voor je vakantie met baby

Je weet nu wat de beste bestemmingen zijn voor je vakantie met je baby. Maar een vakantie met je baby is niet altijd makkelijk. Lees daarom ook deze tips voor je vakantie met je baby zodat je helemaal voorbereid op reis kan.

Lees ook!