Turkije is een ontzettend mooi land. Je vindt allerlei mooie badplaatsen langs de indrukwekkende kustlijn van Turkije. Wij begrijpen wel waarom de badplaatsen van Turkije zulke populaire vakantiebestemmingen zijn. Het is namelijk bijna altijd lekker weer in Turkije! De temperatuur is het hele jaar door aangenaam. Hierdoor kan je in de zomer én in de winter op vakantie naar Turkije. Maar waar in Turkije ga je precies op vakantie? Er zijn zoveel verschillende badplaatsen in Turkije dat een keuze maken moeilijk is. Daarom hebben we een top 5 gemaakt van de vijf mooiste en leukste badplaatsen van Turkije. Lees snel verder voor inspiratie voor jouw volgende vakantie!

Badplaatsen Turkije

#1 Kusadasi

In Kusadasi vind je alle ingrediënten voor jouw droomvakantie naar Turkije: lekker weer, mooie stranden en luxe resorts. Er zijn gezellige boulevards en je kan volop excursies doen in de omgeving! Daarnaast is er een grote jachthaven, waar luxe cruiseschepen aanmeren. Kusadasi behoort tot de meest luxe en populairste badplaatsen van Turkije. Zeker de stranden Long Beach en Ladies Beach zijn populair onder de toeristen. Gelukkig kan je ook weg van de drukte. Je kan bijvoorbeeld naar de Kalamaki stranden toe. Hier geniet je van jouw vakantie omgeven door natuur!

Pine Bay Holiday Resort

Pine Bay Holiday Resort

Het Pine Bay Holiday Resort is ons populairste resort in Kusadasi. Het is een vijf sterren resort met privé strand, waar jij je in volledige luxe waant!

Bekijk dit hotel
badplaatsen turkije

#2 Ölüdeniz

Ben jij juist geïnteresseerd in rustige badplaatsen in Turkije? Misschien dat Ölüdeniz wat voor jou is. Deze relatief rustige badplaats is één van de mooiste plekken aan de Turkse Egeïsche kust. Je vindt er witte stranden, een azuurblauwe lagune en mooie groene bergen! De lagune ligt in het Nationale park, dat goed wordt beschermd. Hierdoor vind je er geen hoogbouw. Zo kan je in alle rust van jouw vakantie genieten! Wacht niet te lang, want Ölüdeniz begint steeds populairder te worden!

Oludeniz Turquoise Hotel

Oludeniz Turquoise Hotel

Oludeniz Turquoise Hotel is een mooi vier sterren hotel in Ölüdeniz. Het hotel straalt één en al rust uit. Daarnaast ligt het vlakbij een mooie baai!

Bekijk dit hotel
badplaatsen turkije

#3 Marmaris

Een andere populaire Turkse badplaats is Marmaris. Deze badplaats wordt regelmatig het Monaco van Turkije genoemd. Het is duidelijk waarom! In Marmaris vind je namelijk één van de mooiste jachthavens van heel Turkije. Je beleeft een luxe droomvakantie in één van de vele luxe resorts. Tijdens je vakantie naar Marmaris hoef je je niet te vervelen. Er is namelijk van alles te doen! Lekker naar het strand, een bezoek brengen aan het kasteel of het bezoeken van een markt… het kan allemaal. Dankzij deze diversiteit behoort Marmaris tot de populairste badplaatsen van Turkije!

Green Nature Resort and Spa

Green Nature Resort and Spa

Wauw! Bij dit vijf sterren resort in Marmaris beleven jong en oud een droomvakantie. Er zijn meerdere zwembaden, glijbanen en een spa. Daarnaast ligt het Green Nature Resort and Spa vlakbij het strand!

Bekijk dit hotel
badplaatsen Turkije

#4 Alaçati

Ben jij opzoek naar een onontdekte en rustige badplaats in Turkije? Dan is een vakantie naar Alaçati wat voor jou. Deze pittoreske badplaats ligt op het Turkse schiereiland Çeşme. Dit schiereiland is nog niet zo bekend onder de toeristen. Toch vind je er alle ingrediënten voor een droomvakantie! Geniet van de zon op de witte stranden, of leer surfen! In de avonden komt deze badplaats echt tot leven. Rondom de hoofdstraat gaan alle terrasjes open, waar je allerlei heerlijke Turkse gerechten kan proeven! Alaçati wordt niet voor niks vergeleken met Saint Tropez!

Viento Hotel

Viento Hotel

Viento Hotel is een vier sterren hotel in Alaçati. Door de centrale ligging in het centrum ben je in de buurt van alle interessante bezienswaardigheden! Dit hotel wordt uitstekend beoordeeld door andere reizigers.

Bekijk dit hotel
badplaatsen turkije

#5 Alanya

Het mooie Alanya mag uiteraard niet ontbreken op een lijstje met badplaatsen in Turkije. Deze populaire maar diverse badplaats heeft voor ieder wat wils. Je vind er bijvoorbeeld veel luxe all inclusive resorts, maar ook veel hotels. In het centrum van Alanya zijn veel gezellige restaurants, bars en winkels. De meeste gezelligheid vind je rondom de haven! Verder heeft Alanya meerdere grote stranden. Wil je een dagje wat anders doen? Er zijn meerdere culturele bezienswaardigheden in Alanya, zoals het Kasteel van Alanya, de Rode Toren en de Grotten van Dum. Kortom, jij zal je niet vervelen tijdens je vakantie naar Alanya!

Arabella World Hotel

Arabella World Hotel

Het Arabella World Hotel is een mooi vier sterren hotel in Alanya. Je vindt er meerdere zwembaden, glijbanen en een spa! Daarnaast geniet je van een uitgebreide all inclusive formule.

Bekijk dit hotel

Kortom, er zijn zoveel badplaatsen in Turkije, dat er sowieso wat voor jou tussen zit. Of je nou opzoek bent naar een grote en luxe badplaats of een rustige badplaats, het kan allemaal! Ondanks dat Turkije bekend staat om de vele all inclusive resorts, zijn er genoeg kleinschaligere hotels te vinden. Heb jij na het lezen van deze blogpost met leuke badplaatsen in Turkije ook zin gekregen in je volgende vakantie? Boek jouw vakantie makkelijk en snel via Vakanties.nl!

badplaatsen turkije

Bekijk al onze vakanties naar Turkije

Wil jij nog even verder kijken naar alle badplaatsen in Turkije? Neem dan snel een kijkje in ons aanbod, er is keuze genoeg!

Bekijk al onze vakanties naar Turkije